Струмица

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
се е ок ама ка ке чуум некој да вика ЈАЛЕ МЕ ми иде да се удавам у фонтаанта на центаро хахаха

don PASCAL

Tne last Don Protected By the Mafia..
Член од
2 октомври 2007
Мислења
647
Поени од реакции
19
се е ок ама ка ке чуум некој да вика ЈАЛЕ МЕ ми иде да се удавам у фонтаанта на центаро хахаха
плитка ти е за да се удаваш:pos2: :pos2:

а маабето за ЈАЛЕ МЕ така се говоре само у Куклиш и Бориево

п.с Запамти ја таа информација:smir:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
:) Greska si izgleda. Nema veza GRAD, SELO. Ziveem u grado a 50% od naselenito so go znam vikat ,,m'',, . So znaci tva , oti polviinte i poveke se imigranti od seelta u grado ;) . (znaci nejkam da me sfatat pogresno selaanto,i site drugi... )
Primer jas vikam ,,patata,, a site vikat ,,kompir,, . (a se govore oti tii so vikale ,,patati,, se stari grazdane) :motor:
Точно! Потпишувам со две раце!
Иначе, ак не сте знајале, огромна миграција село - град имало у `60-те години и после тава до `80-те, коо са отварале гулемите фабрики у градо, и немало доволно работници.
Арно ама, на тај начин, заебале работта, утепале сеелта, а коо пропадна договорната економија, и фабриките сосе нее, устанаа невработени ного човеци.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
А шо има веза кој как гуворе а?Струмичките села са доста развиини за села и ного струмичане пучнаа да бегат ут градо и да одат у сеелта да си градат куќи.Не гледам разлика ут граждане и селане...гледам разлика у некултурни и културни човеци,а такви ги има насегде!
Дали е м`` или муу апат и штипат насегде исто:pos:

Narkos

...::enter my mind::...
Член од
12 април 2007
Мислења
677
Поени од реакции
5
плитка ти е за да се удаваш:pos2: :pos2:

а маабето за ЈАЛЕ МЕ така се говоре само у Куклиш и Бориево

п.с Запамти ја таа информација:smir:
тоа куклиш ме потсети....
многу се смеам кога слушам некој од куклиш како збори
Ќе одеме на Св. Илииииии
Тва детто тама спииии
Да ти се мочум у фацата
:pos2::pos2::pos2::pos2:

M*A*J*A

The girl..*
Член од
11 јули 2006
Мислења
98
Поени од реакции
0
тоа куклиш ме потсети....
многу се смеам кога слушам некој од куклиш како збори
Ќе одеме на Св. Илииииии
Тва детто тама спииии
Да ти се мочум у фацата
:pos2::pos2::pos2::pos2:
Hmmm..Tka si govorame i nii..Ke odame na Sv.Ilii..Tva detto tama spii...Samo ne vikame da ti se mo4Um,tuku da ti se mo4Am...Ne samo Kuklis (Ina4e od Strumica sum)..
Pozzzzz:baeh:

Г

Грејвдигер

Гостин
:pos2: Сега ме потсети у класот имам повеќе од село и професоро на една га питува дека ти е тетратката? таа вика: јале ми а :pos2:

Narkos

...::enter my mind::...
Член од
12 април 2007
Мислења
677
Поени од реакции
5
Hmmm..Tka si govorame i nii..Ke odame na Sv.Ilii..Tva detto tama spii...Samo ne vikame da ti se mo4Um,tuku da ti se mo4Am...Ne samo Kuklis (Ina4e od Strumica sum)..
Pozzzzz:baeh:
шознам...во мојот клас има две од куклиш, и така зборуваат...и се разбира, ја се смеам ко ментален
изглеа тие се некои посебни случаи:toe:
абе шо го знам дијалектот, не сум од ср:)

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
хахаха...абе ооооооооди бе
шо ми расправаа...на некоо момичка и кажала професорката да ги каже личните заменки и она почнала...јас,ти, тој/таа/тоа НИЈА ВИЈА ТИЈА :) :) :)

V

Viktoranius

Гостин
хахаха...абе ооооооооди бе
шо ми расправаа...на некоо момичка и кажала професорката да ги каже личните заменки и она почнала...јас,ти, тој/таа/тоа НИЈА ВИЈА ТИЈА :) :) :)

Сега како ме потсети за тоа сум се смеел како луд. Едно девојче од мојата стаја

Имавме час по англиски и нешто таму дискутираа незнам што...изгледа беше за кој бил побогат од тој или не знам што...глупости.
И професорката вика....Кои сме ние ?
И таа од последната клупа как га дрмнува.....НЈИАА СМЕ СИ НЈИА.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
A да дојдам Струмица еден викенд, има ли кој да ме дружи :)

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Исто така имам приметено, кај поголемиот дел од дечките и типките од село да викат:
1* ЗАШТО - у градо вообичаено се вика: оти и зашо
2* „ТОЈ“ - многу често се употребува накај Ново Село, там тие села на пр: ТОЈ СТОЛОТ; ТОЈ ДНЕВНИКОТ; ТОЈ ....
3* Исто така накај н.с има и нешто како : РакАта, ГлАвата, (тие шо се големине А се акцентирани):)
А ного се смеам некој коо ќе каже:
- Ај ел УС мене...
-(или читам там шо има смс на тв:tv:) тај и тај ИМ го честита РОЃЕНДЕНО на Ана...
има уште мнооооогу мнооогу само моментално не можам да се сетам...позз :) :pos2:

aLeKsAnDaR-aKi

The Duke
Член од
29 октомври 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
неможам и јас да се сетам на сите ...знам само оти накај Ново Село се говоре ного глупо (удили ,били,правили) ...

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Ехее, ајде доста со дијалектите, има посебна тема за тва.

Ајде јас отварам тука ново прашање? Как ви се аресе претпразничната атмосфера у Струмица. Сега за сега, само чарпијата е украсена, ама тие денови гледам почнува да се работе и на центаро. Чаршијата е прекрасна, да ти е мерак да се шеташ навечер, нели? Едвај чекам да видам какво ќе е на центаро, кажуват оти ќе било оште поубаво.

Kajgana Shop

На врв Bottom