Мислам оти ако иницијативата не се исплаќа, нема да биде превземена. Значи, убавиот изглед, донесува гости од страна, други инвеститори, па атрактивнио трговски центар у центаро на градо доведува до развивање на пазарната економија. Струмица и досега беше место дек шо идаа да пааруват човеци дури и од западна Македонија, а камоли па сега од ко ќе се отворе трговскио и од ко се смени лико на центаро на градо, ќе има амбиции и од страна на бизнисите и од страна на побарувачката, не за друго, ами заради поволната локација, мултифункционалноста итн итн..
Значи арно кажа Јанев, не му се секирајте ного, се ќе се среде, јас сум оптимист, затва шо ем ќе се зголема брано на странски државјани шо купуват тука(на пример се повеќе Грци има у сабота, нели примеќате, а после некоо време ќе има не само у сабота, туку тука ќе идат и на ручок, вечера), значи ќе се зголеме девизнио прилив, после ќе почнат да се привлекуват човеци и од туристичи аспект, оти знаате колко ного историски споменици, манастири имаме, и бла бла би можела оште ного да набројувам, така да мислам оти за исплатливоста на проекто не треба да се дискутира. Камоли сите градови да се развиваа на тај начин, на пример едно Кратово дек шо има толко ного да се виде а толко малко направено. И така, ми се аресе дискусијата на таа тема.