Стратегијата на Бабунски

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
М

Мартин`

Гостин
Мене ми е чудно како професионалци не можат да истрчаат 10км интензивно. Па тоа се постигнува со само неколку месеци тренинг и тоа како рекреативец, а не па професија да ти е тоа.
Фудбал е ова не е трчање по патека, инаку сигурен сум дека секој репрезентативец без проблем ќе истрча 20+ километри за 90 минути колку што е утакмицата. Види ги играчите во Барса, Реал, Арсенал по колку трчаат, по 8-9 максимум ..

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.129
Поени од реакции
3.996
Абе ова убаво звучи за тоа „какви амбиции и стратегии“ има за У21 репрезентацијата, ама уште стварно да работеше на ваков начин и супер ќе беше... Не ја оспорувам младинската репрезентација, знам дека во моментов се одлични, туку зборам за самиот Бабунски и колку „стварно волку добро се залага и тренира“... Рачунајте дека викендов треба да патуваат за Австрија каде во вторник и петок играме 2 пријателски натпревара, и овој „амбициозниов тренер со супер стратегија“ уште нема ни објавено список за натпреварот... Знам дека списокот е спремен (кај него) ама сепак треба истиот навремено да се објави а не на ден пред собирот..

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
сепак му фали уште една точка, најважната

- играчот треба да плати -/- евра.

јебига, засега ништо што се однесува до нашава репрезентација нема да го сфатам за сериозно.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.298
Поени од реакции
26.186
Добро е ова како концепт, ама како Бабунски кој е селектор на младинската репрезентација со 10 тренинзи годишно ќе ги научи? Ова е концепт на кој би требало да се базира младинската екипа на некој клуб, а не репрезентацијата.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.649
Поени од реакции
22.721
Иако немаат пораз 10 и кусуро утакмици? :вонзем:
Ај, дај Боже да биде нешто. Ама, знаеш како велат. Колку пати и да ја повторуваш лагата, таа нема да стане вистина. :) А, колку пати досега во фудбалска Македонија се започнуваа нови проекти, кои на зборови изгледаа убедливо, да ти е мило да ги слушаш. И сите завршуваа исто, како BIG FLOP.
Значи, со ништо досега не заслужиле да им верувам и овојпат, ама дај Боже јас да грешам, а вие да сте во право. ;)

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Најдобра стратегија е сите од врвот на ффм да си поднесат неотповиклива оставка и да дојдат луге што цел живот професионално се занимаваат со фудбал и не се преваранти ,Рибата смрди од главата не од доле. Во секоја компанија топ менаџментот носи одговорност за резултатите на компанијата а не најниските структури. Тоа е и кај нас проблемот не е проблемот до селектори играчи и сл туку во тоа што луге што немаат визија врска немаат од фудбал и само уништуваат секоја година и тоа што останало се на чело на ФФМ. Во Србија и Црна гора бивши големи фудабалери се претседатели на фудбалските сојузи кај нас кој се луге што во живот немаат шутнато топка а нивниот зет со победа доби забрана за игранје во европа заради местење и од такви луге сакас да го водат напред фудбалот од кајгана по случаен избор да најдам 5 луге 10 пати подобро ке го водат фудбалскиот сојуз ама тоа е.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
За момент помислив дека ова може и да успее. Ама кога ќе ми текне дека во младава репрезентација играат играчи кои година дена немаат клуб, кои имаат 10 минути максимум у цела сезона изиграно за својот клуб од некоја вукојебина, си се помируем со реалноста.
Многу летнаја у облаци со нивните “13 утакмице без пораз“, МНОГУ!

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
звучи добро, но едно е теорија, а сосема друго е во пракса!!!
како и да е, оние играчи кои се шкартирани и не се некоја загуба, знајме со каков потенцијал (екстремно лимитиран) се, а и ко че видиш дека бетер не можи, тогаш, да речиме дека е сето ова издржано и вреди да се почека. во младите има поголеми таленти и поквалитетни се уште сега од некои сениори, само им треба искуство и натпревари во нозете.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Мене ми е чудно како професионалци не можат да истрчаат 10км интензивно. Па тоа се постигнува со само неколку месеци тренинг и тоа како рекреативец, а не па професија да ти е тоа.
Добри проценти од тие километри треба да се спринтови, за лесен џогинг не се ништо, ама по неколку спринта изгледаат премногу.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ова е вака само за новинарите објаснето .. а за играчите : Дај 2-3 илјади евра и ке играш .. Не го земаат еден Баже Илиоски , Илчо Наумовски, Ацо Стојков .. стандардни играчи во своите клубови ги земаат некој Фазли кој нема клуб и Хасани кој откако направи трансфер фо Волсбург ваљда им ги чисти копачките таму .. или ке го видиме некогаш како брка топки позади гол .. дур е Тошак селектор и Хаџиристески на чело на ФФМ нема фудбал во Македонија .. какви имиња имаме за да ја водат ФФМ ... зошто една легенда како Панчев кој е единствен македонец кој ги замолче грците , единствен македонец кој има освоено златна копачка ....еден Гоце Седлоски .. , Саша Ќириќ ... Артим Шаќири .. овие што ги знам јас .. а камо ли некој од постарите ..бтв .. што знаење има Ѕинго од фудбал та да биде почесен претседател на ФФМ .. све е за пари .

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Кој бе 10 километри, 20 како волците и после трчање фудбал играа, додуша не баш фудбал футсал на мал терен :icon_lol:.
Ова малце ми е смешно 10 км.... :icon_lol:
10 километри:pos::pos:..на овие нашиве Мурињо,Конте и Клоп да му се тренери неможат повеќе од 5 да истрчаат не 10
Сигурно се мисли на 10км во текот на натпреварот, сениорите прават по 12-13 максимум на еден натпревар. Така да младинците да истрчаат преку 10км на секој натпревар е импресивно.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Не е само да ги трчаш,пола од тоа се шпринтови плус треба коцентрација 90 минути за да не се направи грешка која покрај психички и физички те заморува.И не е една утакмица годишно туку најмалце 30 плус секој ден по 2 тренинга.Не е лесно да се издржи тоа темпо.

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Точно е, ова е Барса стил.... но треба години за усовршување... можеби едно 15... и треба да почни ова да се применува од најмладите категории, во клубовите во лигите :)

А

Анноун

Гостин
Создавање на репрезентативен македонски модел на играч кој на еден натпревар:

- Ќе мора да истрча преку 10 километри.

ова да видам , да не верувам да се деси . па ни за 50 години . Многу е 10 бе за наш фудбалер , мајсторе намали до кај 6 . :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom