Диплома со пари се купува, знаење Не !:helou:Сега ти го видов мислењето. Јас полагав. Не беше ништо тешко. Си отидов онаку у шетање, без спремање, без повторување, па дури и без пенкало. Се изненадив кога девојчето до мене почна да вади линијари, шестари, тетратки. Се осетив како голтар. Морав да барам пенкало за име и презиме.
Од прашањата, имаше со аритметичка прогресија, систем 2 р-ки со 2 непознати, неколку логички задачи кои одземаат време, не се тешки воопшто. Од делот за информатика имаше 2 програми во Паскал напишани, да одговориш што пресемтуваат истите и 2-3 прашања(кој фајлов систем го користи Виндовс ХП, кој протокол се користи при праќање на е-маил...).
Сите прашања беа на заокружување!
Се на се имаше 15 прашања, време за решавање беше 1 час, јас излегов по неполни 40 минути.
Еве ја задачата што ми одзема најмногу време:
Ако,
1#2 = 7
6#4 = 40
5#2 = 27
тогаш,
1#2 =
a)0,5 ; б)1; в)3; г)не знам кое бројче беше под г.:helou:
значи мерацијас земам кредит две години,и сум 100% сигурен дека просекот се смета за двете години.ако сакаш ти да го продолжиш кредитот треба да го имаш бараниот просек од двете години
Некој да споделеше информација?Дали се исплатени парите од министерство за образование за старите корисници на студентски кредити? Итно ми треба одговор. Фала однапред.
Сега ти го видов мислењето. Јас полагав. Не беше ништо тешко. Си отидов онаку у шетање, без спремање, без повторување, па дури и без пенкало. Се изненадив кога девојчето до мене почна да вади линијари, шестари, тетратки. Се осетив како голтар. Морав да барам пенкало за име и презиме.
Од прашањата, имаше со аритметичка прогресија, систем 2 р-ки со 2 непознати, неколку логички задачи кои одземаат време, не се тешки воопшто. Од делот за информатика имаше 2 програми во Паскал напишани, да одговориш што пресемтуваат истите и 2-3 прашања(кој фајлов систем го користи Виндовс ХП, кој протокол се користи при праќање на е-маил...).
Сите прашања беа на заокружување!
Се на се имаше 15 прашања, време за решавање беше 1 час, јас излегов по неполни 40 минути.
Еве ја задачата што ми одзема најмногу време:
Ако,
1#2 = 7
6#4 = 40
5#2 = 27
тогаш,
1#2 =
a)0,5 ; б)1; в)3; г)не знам кое бројче беше под г.:helou:
Диплома со пари се купува, знаење Не !:helou:
Чисто да не дојде до недоразбирање:helou:Инаку, јас пред се се калам за на електро. Ова на ФОН беше само matter of fate. Така да имам едно прашање - знае некој нешто што бидна со таа Џонсон Контролс стипендијата? Знам дека ја имаше пред 2 години, лани ја немаше ради рецесијата, а оваа година не знам што ќе биде. Дали има некој некоја информација?
Некој да споделеше информација?
Има опција да земеш кредит, но треба да се пријавиш и за кредит и за стипеднија. така што ако не ти дозволат стипендија, ќе ти дозволат можеби кредит. но, ако не си се пријавил и за кредит, тогаш се е за џабе. Кога ќе помини конкурсот не можеш повеќе да аплицираш.Некој дали знае доколку аплицираш за Стипендија и не ти одобрат дали има некаква опција да земеш Кредит место стипендија или тоа ти е лотарија или ќе добиеш или повеќе среќа другиот пат(другата година)???
И јас сакам да знам за стипендиите за стари корисници!Има ли некој информација кога ќе се исплаќаат другите заостанати рати од студентските кредити за стари корисници?
Од сите предмети во сите години...Јас така знам.Za da prodolzam da zimam stipendija treba da imam prosek od vtora godina najmalce 8.5 ili se zima prosek od site predmeti, vklucuvajki gi i tie od prva godina????
Да, вклучувајќи ги и тие од прва. Но не мора сите, верувам дека си запознаена со условот дека не мора сите, дека може да се пријават 90% од предметите.Za da prodolzam da zimam stipendija treba da imam prosek od vtora godina najmalce 8.5 ili se zima prosek od site predmeti, vklucuvajki gi i tie od prva godina????