- Член од
- 27 март 2007
- Мислења
- 735
- Поени од реакции
- 316
Релуларните...Aleluja ,,a da te prasam kakva stipendija? za toa informatika i slicno ili regularnite stipendii??? pozdrav
Ми стигна и мене, 10 890
Релуларните...Aleluja ,,a da te prasam kakva stipendija? za toa informatika i slicno ili regularnite stipendii??? pozdrav
O paa i haa :cug::cug::cug:Релуларните...
Ми стигна и мене, 10 890
Не ги враќале? :pos2::pos2::pos2:за сите оние кој што чекаат кредити, залудно се надеваат...
и јас аплицирав али чорба
министерот за образование, кажа дека кредитите што ги зимале прошлите генерации, не биле враќани како што било договорено, и поради тоа нема средства за кредити сега, а ќе добиеме кога другите што ги земале ќе ги вратат... а тоа ке биде којзнае кога. но како и да е оваа година сумљам дека ќе ја биде работава.. ни отидоа 22 000 у вода
едино чаре ни е само да има доста шпонови аплицирано, па да им се заканат со со некоја нуклеарка, па да ни пуштат лол :violent1::violent1: :pos2:
Не ги враќале? :pos2::pos2::pos2:
НЕМА ПАРИ ВО БУЏЕТОТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Така да, еден ден ќе им викате на внуците како од ваши пари се изградил споменик на Александар Македонски, Гоцета Делчев, Филхармонијата, 3 моста еден до друг на Вардар за да кружиш итн...
Кога буџетот е празен секој е**н денар е важен... Едвај им исплаќаат пензии на пензионериве...Исплатата на кредити е многу мал процент во однос на буџетот, така што пари има. И уште нешто, мора да постои систем за враќање на кредитите, па нели затоа се вика КРЕДИТ. Но, не е во ред корисниците на кредити да чекаат пари од оние кои го искористиле кредитот т.е. старите корисници.
нема везе тоа,Кога буџетот е празен секој е**н денар е важен... Едвај им исплаќаат пензии на пензионериве...
Иначе кога веќе малку кредити се даваат, тогаш и малку луѓе се вработиле во државна администрација и на струката што ја студирале(мислам дека се ова условите за враќање стипендија, ако не се поправете ме)
За болдираново си грешка. Во договорот точно се наведени условите под кои го враќаш кредитот. Договор си е договор, нели?нема везе тоа,
треба да си пријавен у завод како вработен, тогаш знаат дека си вработен и во тој момент ти стига покана со која треба да го вратиш кредитот.
се друго што се слуша е безвезе, како например ако имаш над 8.2 просек не го враќаш, или пак враќаш само 70-80% или нешо слично од тоа што си го зел, се враќа целата потполна сума, само што незнам дали се враќа со камата( како што е реалното враќање на пари во банка) или колку си зел толку враќаш...
али тоа не е битно, битно е да ни дадат кредит!
сеа добро ќе ни дојдат тие пари, бидејќи сме студенти и немаме други приходи ( освен мама, тато и нешо слично лол ) макар што ќе ги враќаме тие пари коа ќе се вработиме
Може вака да ни ги кажеш кои се условите под кои не се/се враќа кредитот?За болдираново си грешка. Во договорот точно се наведени условите под кои го враќаш кредитот. Договор си е договор, нели?
го немам видено договорот, пошо сеа првпат аплицирав за кредит и незнам што пишува таму. Тоа погоре се само шпекулации кои ги слушав од многу луѓе.За болдираново си грешка. Во договорот точно се наведени условите под кои го враќаш кредитот. Договор си е договор, нели?