Стипендии

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
jas razbrav deka parite od stipendiite ke gi pustat vo maj, a od rezultatite od krediti ni traga ni glas :D

-IVANA-

Lady Marmalade
Член од
26 август 2008
Мислења
278
Поени од реакции
1
Па ако ги добиеш кажи што ке ти кажат...пожто мене ми кажаа имат работа да идам после понеделник :)

Istoto i mene mi go kazaa, od ponedelnik da sum idela tamu pa ke videle sto kako

ladyinred

illusion.
Член од
17 декември 2008
Мислења
33
Поени од реакции
0
Мај??? Па дали се нормални.. :icon_eek: :nenene:

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
На ТВ кажале до крајот на месецот (за стипендиите), а како проблем со кредитите посочиле што не се враќале....

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.858
Поени од реакции
10.333
Мене ми рекоа дека од стипендиите за информатичарите се префрлени пари за 3 месеци. Треба да проверам деновиве. Ние завршивме порано, незнам дали и за обичните стипендии има префрлено, проверете во секој случај.

Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
Mi kazaa koleski deka slusnale na vesti deka parite za studentski stipendii do kraj na mesec ke ni gi prefrlat,a za krediti veke nemalo da davale zs nikoj ne gi vraka(e sea ne znam dali od ovaa godina ili od dr za kredititte ).Za parite ostanuva da cekame :pos2:samo uste kolku ke cekame:pos2:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
А до кога треба да исчистиш година за да можеш да се пријавиш за стипендија... заклучно со августска испитна?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
А до кога треба да исчистиш година за да можеш да се пријавиш за стипендија... заклучно со августска испитна?
Мислам дека можеш да се пријавиш за стипендија и со -2 предмети... ама не сум сигурен ;)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.695
Мислам дека можеш да се пријавиш за стипендија и со -2 предмети... ама не сум сигурен ;)
Можеш со -1 :)
И да рангирањето се прави по завржувањето на августовската сесија (па и септемвриска ако има на други факултети пошто кај мене некои што земаа стпендија дел од предметите ги положија во септември:))

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
А кога се тогаш пријавите за стипендија/кредит?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
5
Има ли шанси да се земе стипендија со просек 8.5,значи на граница некаде.По што нели се во ограничен број докај 2000 стипендии за државни факултети незнам точно.И од каде можам да најдам подетални информации за стипендиите?Фала поздрав

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
e kolega i ti gi cekas a??? mislam deka se vo septemvri-oktomvri:smir:

Има ли шанси да се земе стипендија со просек 8.5,значи на граница некаде.По што нели се во ограничен број докај 2000 стипендии за државни факултети незнам точно.И од каде можам да најдам подетални информации за стипендиите?Фала поздрав
i mene me interesira so koj prosek moze da se zeme :smir:?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
so 8.5 - Stipendija,
so 7,5 - kredit....

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Ајде да расчистиме некои работи кои ве мачат:

Пријавите за стипендија/кредит се кога министерството ќе каже, т.е. кога ќе се објави конкурсот, кој обично е некаде октомври

Има шанси да земеш со граничен просек. Оваа година беа 1600 стипендии од кои 1360 беа за државни, а 240 за приватни факултети. Земаа стипендии вкупно 1236 од државните според листата, значи се доделени помалку од предвиденото. Еве ти линк до конкурсот за оваа година:
Линк

e kolega i ti gi cekas a??? mislam deka se vo septemvri-oktomvri:smir:

i mene me interesira so koj prosek moze da se zeme :smir:?
so 8.5 - Stipendija,
so 7,5 - kredit....
Ова го пишува во конкурсот за стипендиите:
Остварен успех во текот на студирањето – студентите на техничките факултети да имаат постигнат просечен успех од I-та до тековно запишаната студиска година од најмалку 8 (осум), а студентите на факултетите од општествените науки, медицинските науки и на факултетите од уметностите да имаат постигнато најмалку 8,5 (осумипол) просечен успех

А за кредитите:
Остварен успех во текот на студирањето – студентите на техничките факултети да имаат постигнат просечен успех од I-та до тековно запишаната студиска година од најмалку 7(седум), а студентите на факултетите од општествените науки, медицинските науки и на факултетите од уметностите да имаат постигнато најмалку 7,5(седум и пол) просечен успех

Kajgana Shop

На врв Bottom