- Член од
- 27 јануари 2009
- Мислења
- 1.044
- Поени од реакции
- 40
jas razbrav deka parite od stipendiite ke gi pustat vo maj, a od rezultatite od krediti ni traga ni glas ![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Па ако ги добиеш кажи што ке ти кажат...пожто мене ми кажаа имат работа да идам после понеделник![]()
Мислам дека можеш да се пријавиш за стипендија и со -2 предмети... ама не сум сигуренА до кога треба да исчистиш година за да можеш да се пријавиш за стипендија... заклучно со августска испитна?
Можеш со -1Мислам дека можеш да се пријавиш за стипендија и со -2 предмети... ама не сум сигурен![]()
e kolega i ti gi cekas a??? mislam deka se vo septemvri-oktomvri:smir:А кога се тогаш пријавите за стипендија/кредит?
i mene me interesira so koj prosek moze da se zeme :smir:?Има ли шанси да се земе стипендија со просек 8.5,значи на граница некаде.По што нели се во ограничен број докај 2000 стипендии за државни факултети незнам точно.И од каде можам да најдам подетални информации за стипендиите?Фала поздрав
so 8.5 - Stipendija,
Пријавите за стипендија/кредит се кога министерството ќе каже, т.е. кога ќе се објави конкурсот, кој обично е некаде октомвриА кога се тогаш пријавите за стипендија/кредит?
Има шанси да земеш со граничен просек. Оваа година беа 1600 стипендии од кои 1360 беа за државни, а 240 за приватни факултети. Земаа стипендии вкупно 1236 од државните според листата, значи се доделени помалку од предвиденото. Еве ти линк до конкурсот за оваа година:Има ли шанси да се земе стипендија со просек 8.5,значи на граница некаде.По што нели се во ограничен број докај 2000 стипендии за државни факултети незнам точно.И од каде можам да најдам подетални информации за стипендиите?Фала поздрав
e kolega i ti gi cekas a??? mislam deka se vo septemvri-oktomvri:smir:
i mene me interesira so koj prosek moze da se zeme :smir:?
Ова го пишува во конкурсот за стипендиите:so 8.5 - Stipendija,
so 7,5 - kredit....