Стипендии

Член од
26 јуни 2009
Мислења
79
Поени од реакции
0
мене ова ме интересира. Јас пратив трансакциона сметка од NLB Тутунска, а сеа некои викаат дека требало UNI банка иако овде не пишува ништо околу тоа. Ќе има некој проблем или не?

Член од
1 март 2008
Мислења
82
Поени од реакции
14
мене ова ме интересира. Јас пратив трансакциона сметка од NLB Тутунска, а сеа некои викаат дека требало UNI банка иако овде не пишува ништо околу тоа. Ќе има некој проблем или не?
Јас испратив трансакциона од стопанска банка,никаде не е наведено од која банка,мислам каква врска има јас во која банка сакам таму ке ги подигнам а они нека ги уплатат средствата и од Охридска,нема никаква врска имо.

Член од
26 јуни 2009
Мислења
79
Поени од реакции
0
супер штом така. сеа останува да чекаме. иако не знам што :)

Член од
2 декември 2009
Мислења
151
Поени од реакции
4
минатите години само од УНИ можело,ама наведено било,сега не беше,па така да... јас од ПРО им пратив :wink: сега чекаме :pos2:

Член од
20 мај 2009
Мислења
16
Поени од реакции
1
Kakva nepravda e napravena. UCENICI SO MNOGU DOBAR USPEH SE PRIMENI A OTPADNATI SESKROZ ODLICNI.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.912
Поени од реакции
73.218
Гледам на братучедка ми и стигна писмо дека договорот и е потврден три дена откако го прати нејзиното. Мене сеуште не ми стигнало ништо. Знае некој нешто околу ова???:toe:

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Абе луѓе ги пуштија ли средношколските, не сум била неделава да проверам ??

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Гледам на братучедка ми и стигна писмо дека договорот и е потврден три дена откако го прати нејзиното. Мене сеуште не ми стигнало ништо. Знае некој нешто околу ова???:toe:
Јас го пратив на 11ти, ама сеуште нема ништо стигнато кај мене

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Дали некој знае кога ќе се исплатат кредитите од стари корисници,еве и јануари помина?!

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Ме интересира како се пресметуваат поените за стипендија...
По некоја моја претпоставка би требало да биде вака
просекот*7.5+7.5 за општествени/10 за техничките факултети+(просечна плата во однос со примањата на родителите)*10... Нека ме исправи некој ако грешам...

И уште едно не ми е јасно... за оние кои земаат стипендија од приватните универзитети... како е можно во првите 100 стипендисти од приватните универзитети 99 да имаат максимум поени по основ на материјална состојба. Според моите претпоставки, за некој да има максимум поени по основ на материјалната состојба на родителите, треба двајцата родители заедно да имаат помали месечни примања од 20.000 денари. Со оглед на тоа што на приватните факултети се плаќа 2.000 евра партиципација, родителите од тие 99 стипендисти шест месеци работат само за школарината на своите деца... :nesvest::kesa: Мислам дека треба малце подобро да се проверуваат документите кои ги приложуваат студентите, зашто ова е смешно :toe:

instant

Почетник
Член од
4 декември 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Да не знае некој кога веќе ќе излезе конечната листа за студентски кредити?

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Ме интересира како се пресметуваат поените за стипендија...
По некоја моја претпоставка би требало да биде вака
просекот*7.5+7.5 за општествени/10 за техничките факултети+(просечна плата во однос со примањата на родителите)*10... Нека ме исправи некој ако грешам...

И уште едно не ми е јасно... за оние кои земаат стипендија од приватните универзитети... како е можно во првите 100 стипендисти од приватните универзитети 99 да имаат максимум поени по основ на материјална состојба. Според моите претпоставки, за некој да има максимум поени по основ на материјалната состојба на родителите, треба двајцата родители заедно да имаат помали месечни примања од 20.000 денари. Со оглед на тоа што на приватните факултети се плаќа 2.000 евра партиципација, родителите од тие 99 стипендисти шест месеци работат само за школарината на своите деца... :nesvest::kesa: Мислам дека треба малце подобро да се проверуваат документите кои ги приложуваат студентите, зашто ова е смешно :toe:
Од материјални примања можеш да имаш максимум 15 поени, а како точно ги одредуваат не знам. Ама не верувам да има некоја таква формула со множење, него веројатно има некој праг, од колку до колку се даваат 15, 10 и слично.

А ова со приватниве богами е виша физика или математика што и да е :) Не знаев дека овие на приватниве биле толку за жалење соа парите, па да им дадеме некоја хуманитарна помош:)

Член од
5 август 2006
Мислења
164
Поени од реакции
10
Да не знае некој кога веќе ќе излезе конечната листа за студентски кредити?
И мене ова многу ме интересира, веќе претераа месец дена доцнат, не знам ни тие со работат изгледа за џабе одат на работа.

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Ја нема конечната листа за студентски кредити,нема исплата на кредитите за старите корисници иако на http://www.uslugi.gov.mk/Prasanja.aspx?UslugaID=16ba256d-c35e-4eeb-ba6f-5113f367132a беше јасно кажано дека ќе има исплата во текот на месец јануари."Знаењето е сила,знаењето е моќ",но без финансии не може да се студира.Се занимаваат со "проблемот" македонскиот јазик да се изучува од албанските првачиња,а вистинските проблеми ги оставаат на страна,со други зборови "под тепих".Ветија ваучери со почетокот на летен семестар ама и од тоа ќе да нема ништо.Високото образование сигурно не се движи во посакуваната насока!Менувањето на министер за образование не е решение на проблем...свестете се

Kajgana Shop

На врв Bottom