Simple mind
Паметни баби
- Член од
- 19 јуни 2010
- Мислења
- 57
- Поени од реакции
- 1
Ако може линк од групава бидејќи не ми искача на фејсбук?Прaти јa и фејсбук групaтa "Студентски стипендии", немa шaнси дa прoпуштиш
Ако може линк од групава бидејќи не ми искача на фејсбук?Прaти јa и фејсбук групaтa "Студентски стипендии", немa шaнси дa прoпуштиш
Secret group е, мора да те додаде некој.Ако може линк од групава бидејќи не ми искача на фејсбук?
http://www.stipendii.mon.gov.mk/web/guest/dodiplomski-tipa-vorm/-/blogs/конкурс-за-доделување-стипендии-на-редовни-студенти-запишани-на-додипломски-студии-за-студиската-2015-2016-година?_33_redirect=http://www.stipendii.mon.gov.mk/web/guest/tipa?p_p_id=115&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-5&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=2Еј годинава сефтосувам, и јас конечно кренав просек за да можам да аплицирам. Кое време ќе бидат апликацииве отприлика се знае?
Треба од дома твоите ако работат да земеш потврда од плата, зашто ти си редовен студент и редовните студенти се водат ко невработени пошто не можат да бидат осигурани, а за уверение се плаќа околу 500-600 денари.Дали некој знае дали треба да однесам декларација за прием на плата од септември бидејки тогаш бев вработена а во конкурсот стои дека треба декларација за прием од септември а сега сум невработена, инаку редовен студент?
И дали за да земам уверение за редовно запишан семестар и уверение за положени испити од факултетот (Економски, УКИМ ) треба да се уплати и колку?
Лани и прелани последниот што влезе беше со просек 8 или 8.1, така нешто. Според мене вреди да се проба, документите што ти требаат ќе те чинат околу 200-300 денари....Вреди ли да се аплицира со просек 7.7 и сите положени испити за стипендија од трета група?
А по која основа се бодуваат студентите? Просек *10 или уште нешто плус?Лани и прелани последниот што влезе беше со просек 8 или 8.1, така нешто. Според мене вреди да се проба, документите што ти требаат ќе те чинат околу 200-300 денари....
Доколку студентот се пријавува за повеќе видови на стипендија доставува една комплетна документација, при тоа да се внимава дека за прва група се доставуваат и податоци за материјалната состојба на студентот.Дали ако сакам да аплицирам за две или три стипендии треба да однесам едни документи, или три различни? И дали некој има искуство со тоа да добил некоја стипендија за која што за многу малку не го исполнувал просекот,а сепак бидејќи немало доволно луѓе кои аплицирале го одбрале него?
Фала многу
Мислам дека во трета група само според просек се бодуваа. Сигурно пишува на страната разгледај.А по која основа се бодуваат студентите? Просек *10 или уште нешто плус?
Ако аплицираш во втора година ќе ги пишеш предметите само од прва година. Ако аплицираш ( или ја продолжуваш) во трета тогаш ги пишуваш и од прва година и од втора. Неможеш да ги пишеш од втора сега затоа што годината уште не е завршена.Ако аплицирам во втора година треба да ги пишам само предметите од прва така? Прашувам зошто на фб групата имаше напишано дека треба од прва и втора заедно, а семестарот уште не е завршен, како ќе пишат и од втора...
И Што треба да се пише кај евидентниот лист во полето ИД?