Условот е да не си бил постар од 22 години кога си запишал втора година.Глеам има еден услов шо вика да не си постар од 22. Дали се однесува на тоа да не си постар од 22, као ако имаш полни 23 да не моеш да аплицираш, или ако имаш полни 22 да не можеш?
Фала.
Sent from my E2003 using Tapatalk
Усолв за да зимаш од МОН е да не користиш друга стипендија. Е сеа за од фирмиве не знам дали имаат таков услов, ама пример знам дека коа сакав да аплицирам за стипендија од Еуролинк исто бараа да не си корисник на друга стипендија, потпишуваш изјава за тоа.Дали има некој зимано стипендија и од приватна фирма и од МОН или мора да ја откажам таа од МОН, ако зимам од фирма?
Има вистина, али не е сигурно дека ќе добиеш, али пак аплицирај и пробај си ја среќата. Не се 500 евра туку 450.Не е за стипендија, ама не знам кај да прашам, сега сум за втора, и еден колега ми кажа дека од кога ќе упишам 3 семестар ќе можам да поднесам барајне за социална помош, изнесувала мислам 500 евра и услов било мајками и таткоми заедно месечно да не имаат поголеми примања од 25к или 30к не сум точно сигурен. Имат вистина во ова?
Што документација е потребно знајш?Има вистина, али не е сигурно дека ќе добиеш, али пак аплицирај и пробај си ја среќата. Не се 500 евра туку 450.