Стипендии

Higuain

Madridista!!!
Член од
30 декември 2010
Мислења
42
Поени од реакции
2
Кога ќе пуштаат втора рата?? трета група?

Член од
8 јуни 2010
Мислења
105
Поени од реакции
261
Зошто на официјалниот сајт на град Скопје нема ништо за конкурсов? И нели се некако прелесни условиве, само просек од минимум 8.5 да имаш...?

Член од
10 јуни 2015
Мислења
3
Поени од реакции
0
Дали може некој да ми кажи за какви стипендии се зборва погоре и дали има некој вид на стипендии за нас сега што ке се запишиме на факултет :):)

Член од
2 јули 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
Dali moze so zemeno 3to mesto na opstinski po matematika da se konkurira za stipendija

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Глеам има еден услов шо вика да не си постар од 22. Дали се однесува на тоа да не си постар од 22, као ако имаш полни 23 да не моеш да аплицираш, или ако имаш полни 22 да не можеш?

Фала.

Sent from my E2003 using Tapatalk

Џ

ЏинЏер

Гостин
Глеам има еден услов шо вика да не си постар од 22. Дали се однесува на тоа да не си постар од 22, као ако имаш полни 23 да не моеш да аплицираш, или ако имаш полни 22 да не можеш?

Фала.

Sent from my E2003 using Tapatalk
Условот е да не си бил постар од 22 години кога си запишал втора година.

Член од
9 октомври 2013
Мислења
8
Поени од реакции
1
Дали има некој што е поупаатен во тоа како и дали сеуште функционираат стипендиите што ги финансира РМ за студирање на најдобрите 200 универзитети и дали има некој што студирал во Кина или Јапан да сподели свое мисленње? :))

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Дали има некој зимано стипендија и од приватна фирма и од МОН или мора да ја откажам таа од МОН, ако зимам од фирма?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Дали има некој зимано стипендија и од приватна фирма и од МОН или мора да ја откажам таа од МОН, ако зимам од фирма?
Усолв за да зимаш од МОН е да не користиш друга стипендија. Е сеа за од фирмиве не знам дали имаат таков услов, ама пример знам дека коа сакав да аплицирам за стипендија од Еуролинк исто бараа да не си корисник на друга стипендија, потпишуваш изјава за тоа.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Не е за стипендија, ама не знам кај да прашам, сега сум за втора, и еден колега ми кажа дека од кога ќе упишам 3 семестар ќе можам да поднесам барајне за социална помош, изнесувала мислам 500 евра и услов било мајками и таткоми заедно месечно да не имаат поголеми примања од 25к или 30к не сум точно сигурен. Имат вистина во ова?

E

Epsilon

Гостин
Не е за стипендија, ама не знам кај да прашам, сега сум за втора, и еден колега ми кажа дека од кога ќе упишам 3 семестар ќе можам да поднесам барајне за социална помош, изнесувала мислам 500 евра и услов било мајками и таткоми заедно месечно да не имаат поголеми примања од 25к или 30к не сум точно сигурен. Имат вистина во ова?
Има вистина, али не е сигурно дека ќе добиеш, али пак аплицирај и пробај си ја среќата. Не се 500 евра туку 450.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Која дата треба да испадне конкурс за стипендии од министерството? Колку што можев да најдам информации треба да е некаде крај на септември/почеток на октомври, ама би било добро некој да ми каже поточен датум.

Kajgana Shop

На врв Bottom