Стипендии

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
УПП е образецот кај што пишуваш предвидени, положени предмети. Ми го дадоа од Министерство, не знам каде на друго место можеш да го најдеш. Иначе може да одиш било кога, не се закажува.
Мислиш УППИ? Тоа што го пополнувавме исто и при аплицирањето?

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Утре планирам да ја продолжувам стипендијава па ме интересира

До колку саат работат теткиве во министерствово ?

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Па никој не те тера во задната година да бркаш просек :pos:

Нема после стипендија, стипендијата е наменета да ти помогне при студирањето, а не како награда после завршувањето. Ако одиш на пост - дипломски таму имаш друг конкурс.
да да продолжувам на пост-дипломски и затоа ме интересира.Кај можам за тоа повеќе да се информирам?

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
да да продолжувам на пост-дипломски и затоа ме интересира.Кај можам за тоа повеќе да се информирам?
За стипендија на постдипломски се гледа вкупниот просек од додипломските, а не само последната година.
Како и да е, оваа година немаше стипендии за постдипломски така да никој не знае дали во иднина ќе има некогаш...
ПС: Сега ги стипендираме спомениците од генерацијата 2014та, за живите во некоја друга прилика.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
За стипендија на постдипломски се гледа вкупниот просек од додипломските, а не само последната година.
Како и да е, оваа година немаше стипендии за постдипломски така да никој не знае дали во иднина ќе има некогаш...
ПС: Сега ги стипендираме спомениците од генерацијата 2014та, за живите во некоја друга прилика.
Па се надевам дека со овој просек нема да ми прават проблем всушност поголем и нема.:) Имам 10.0 просек !!!Значи овој ми е просечниот просек на дипломата. Пак ќе се распрашам јас.Сепак фала

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Утре планирам да ја продолжувам стипендијава па ме интересира

До колку саат работат теткиве во министерствово ?
Си бил веројатно денес.
Покрај уверение за положени испити, тоа за редовен студент и индекс на увид треба уште нешто? :)

едит: сег прочитав наназад, значи треба и УППИ да идам да земам.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Си бил веројатно денес.
Покрај уверение за положени испити, тоа за редовен студент и индекс на увид треба уште нешто? :)

едит: сег прочитав наназад, значи треба и УППИ да идам да земам.
Бев да, јас зимам од таа за информатичари.

Ми побараа само уверение, потврда и индекс на увид ..само тие 3 работи. :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Па се надевам дека со овој просек нема да ми прават проблем всушност поголем и нема.:) Имам 10.0 просек !!!Значи овој ми е просечниот просек на дипломата. Пак ќе се распрашам јас.Сепак фала
На кој факултет си?

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785

Морав. Инаку мислам дека министерството не ги стипендира и приватните факултети, само државните универзитети.
Земав лани стипендија таа си е посебна од државните.Нема врска со државните.

Член од
29 декември 2010
Мислења
64
Поени од реакции
16
Mozda e malce offtopic no me interesira za stipendii za srednoskolci...vtora god sum a prva ja zavrsuv 5.00 , 1 roditel vraboten, dali mi sleduva mene i ako mozam da zemam koga i kako ?

Член од
31 август 2010
Мислења
84
Поени од реакции
4
До кога е рокот за продолжување на стипендијата? Некој вика 30 октомври некој ноември, во договорите пишува 30 ноември, има ли некој инфо.... :)

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Рокот за стипендиите за информатичари е 30 Октомври. Останатите мислам дека се 30 Ноември (како што пишува на договорот)

Kajgana Shop

На врв Bottom