Стипендии

Член од
31 август 2010
Мислења
84
Поени од реакции
4
Вака имам еден проблем. За овој повторниов конкурс што е за стипендии од типот В. Во електронската пријава си пишав колку што си зима татко ми плата, ама во потврдата му пишале плус 2 000 тие што му идат за осигурување. Сеа таму пишува дека податоците од електронската пријава и документите треба да бидат ИДЕНТИЧНИ, во спротивно ако не бидат нема да се земат во предвид документит. Сеа ке ми прават ли проблеми за ова или не??? Има ли некој како моето искуство? ПОзз

Член од
3 април 2010
Мислења
260
Поени од реакции
41
Тодоров: Исплатени две рати од студентските стипендии...

По тримесечно доцнење, студентските стипендии почнаа да се исплаќаат. Две рати од стипендијата веќе легнале на книшките на околу 2.800 студенти.

Министерот за образование го потишал и мартовскиот налог. Тодоров вели дека оваа година нема да се случи студентите да чекаат на тие пари од кои многумина и зависат, средствата навремено ќе се исплаќаат. До јуни студентите ќе ги добијат парите од сите 9 рати.

Поради неповратениот долг од студентските кредити, или милијарда евра, министерството реши годинава да ја исфрли оваа категорија и воведе три типа на стипендии. 200 талентирани студенти земаат по 4.000 денари месечно, 1.000 студенти по 3.000 денари и 1.600 социјални случаи по 2.500 денари.

Со алал да си ги трошете...

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
^Ова е за старите корисници, или и за нас новите? Пошто уште нема стигнато договор, или нема везе тоа.
За кого и да се, со здравје трошење :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Две ради од новите. До јуни ќе ги добиеме сите 9. Крстарење по Нил ќе си купам.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ти си од новите? Ти стигна некој договор по пошта или не ни требаше? Прашувам зошто мене не ми стигнало, а слушнав такви информации..

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Јас сум од новите, не ми стигна никаков договор по пошта, всушност - однесов таму трансакциска сметка број е еве денес слушам на вести дека почнале со исплата на 2 рати. А исто така најавија дека до јуни месец ќе ни ги исплатат сите 9 рати. Признај дека и ти сакаш изборни години! :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Јас сум од новите, не ми стигна никаков договор по пошта, всушност - однесов таму трансакциска сметка број е еве денес слушам на вести дека почнале со исплата на 2 рати. А исто така најавија дека до јуни месец ќе ни ги исплатат сите 9 рати. Признај дека и ти сакаш изборни години! :)
Да, да, кога слушнав за избори ептен се израдував :)

И јас истото го направив како тебе нормално, само чекав некој договор потпишан да ми стигне по пошта зошто така слушнав. Баш ќе проверам во банка дали нешто е исплатено.

Член од
3 април 2010
Мислења
260
Поени од реакции
41
Ја ппрееска бев во банка накај 5 после веста на сител и ништо немаше на картичката ваљда треба да легнат па после понеделникот да ги очекуваме парите...

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Секоја година избори :vozbud:Но нема стигнато ништо на сметка се надеваме за понеделник .

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
^^ Сеа глеав на сител кажаа нешо дека се укинати кредититеи воведени се 3 нови стипендии. Една категорија беше "Стипндија за талентирани студенти". Може некој да ми каже нешто повеќе околу оваа стипендија. Услови итн...

Член од
19 март 2011
Мислења
65
Поени од реакции
21
Јас имам стипендија за талентирани, кај мене требаше да имам просек над 9 и не знам што... А јас имам 9.8 .
Инаку 4000 денари е месечно.
Уште не ми е стигнал договорот назад по пошта, и не знам дали имам исплатено некоја рата. Утре ќе проверам па ќе ви кажам :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Хахахахахаххах ме пресмеа жими мајка... А шо рече Министерчето за старите корисници !? Кога ќе се доисплатат пари ?

Kajgana Shop

На врв Bottom