Amaterasu
123123113
- Член од
- 17 април 2012
- Мислења
- 1.230
- Поени од реакции
- 1.280
Аха сфаќам, вие мислите да го земете заедно со станбениот кредит. Јас муабетот си го почнав за второ паркинг место така да на различни работи мислевме. Супер си е математиката тогаш.kupuvas nova kola. sekundarno posle prenos gubis na vrednost i toa barem 20%.
kupuvas parking mesto. za nekolku godini vredi duplo.
sto treba da kupis, a sto da zemes na lizing?
koga se kupuva stan so parking mesto na kolku godini ti e kreditot i po koja kamatna stapka?
Во однос на цените за паркинг место, сакав да кажам дека нивната цена порасна несразмерно со цените на становите. Пример квадратот во мојата зграда во моментов е едно 80% поскап од тоа што платив јас, но цената на паркингот е 400%+ од тоа што го платив јас.
Според мене тука нешто не штима. Нема логика пола гаража да е празна а цената да е таа. Ова значи дека градежниците кај нас се имаат одлучено да одат на ризик, во смисла, гаражата ме чини Х пари. Со прикладни цени можам да заработам 1.3Х пари. Со луди цени можам 3Х да заработам. Па пошто Х не е премногу висок (немам премногу пари затворено) тогаш можам да си чекам.
Ова е еквивалентно на смешните огласи што ги гледаме секој ден, кај што некој пробува да продаде стан за 1.5х од пазарната вредност што ја има. Во смисла, ако упали, супер.
Последно уредено: