Срцето или разумот?

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Се трудам разумот да биди.
Макар шо емоциите се тешка работа и тешко дека успеваат да го надвладеат разумот. И љубовта е слепа, и кад видиш....нема рамнотежа.
Abe najubo e da ima ramnoteza pomego ednoto i drugoto ..da ne se sledi slepo srceto ama pak i da ne preovladuva celosno samo razumot, da mislime malku so srceto.Sepak tesko e da se izbalansira.Ednoto sekogas poke vleci.Licno jas poke razmisluvam so srceto.

Член од
28 февруари 2007
Мислења
82
Поени од реакции
0
Се зависи од ситацијата.Во некоја ситуација мозес да го послусас срцетоа во некоја тоа е неизводливо.Така да мозе да се казе делумно и срцето и разумот.

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Може некој да ми појасни дали срцето се смета за инстинкт или си е посебна категорија?
Не би рекла. Инстинктите се вградени во мозоците, како на пример, инстинкт за дишење, јадење, преживување, секс, размножување итн.

Е сега, ако заљубеноста и барањето на партнер ја може да се разбие на поедноставни корени на причините заради кои се понашаме како идиоти, како (ова од ракав)
- за мажите: плодна жена (тесен струк, големи гради)
- за жените: маж кој ќе може да издржува семејство,
тогаш може да се зборува за инстинкт.

Ама работиве се далеку посложени од тоа, нели?

Член од
24 јануари 2008
Мислења
2
Поени од реакции
1
Zavisi vo koja situacija se naogas.....na primer ako e nesto preku granica zna4i sekako treba i malku da mislis so glavata

Член од
23 јануари 2008
Мислења
24
Поени од реакции
0
Od dvete po malce, ama vo mojov slucaj poveke preovladuva razumot,i mn sum gordeliva i nekogas ne razmisluvam so srceto.Mozebi i toa ne e mn ubavo :toe:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Секој кој размислува со срцето повеќе пати, така да го бирам разумот!

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Разумот ти ја оладува главата и на тој начин можеш да донесуваш разумни заклучоци. Кога човек го „слуша срцето“, малку потешко ги гледа објективно работите и не ги забележува нештата кои во други околности му пречат. Само ако си приземјен можеш да оцениш кои мани можеш да ги толерираш, а кои не.
Срцето може да почека за подоцна, откако ќе го оцениш партнерот.

Пријатно.

C

Cool Hand Luke

Гостин
Срцето е фигуративен израз за емоциите, инаку се е до разумот. Нема љубов без разум.

Член од
12 декември 2007
Мислења
41
Поени од реакции
0
Tesko e, bidejki so srceto ne se misli, koga si vljuben srceto e posilno od razumot...

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Јас си се научив да не го пуштам срцето да работи додека разумот не ми даде ептен зелено светло:)
Наречете го тоа претерана претпазливост, ама едноставно сакам да си го сочувам срцето во еден дел...

C

Cool Hand Luke

Гостин
Tesko e, bidejki so srceto ne se misli, koga si vljuben srceto e posilno od razumot...

Токму затоа треба разум, да најдеш вистинска љубов, а не безглаво да се вљубиш и да ја дадеш душата било кому. А кога ќе ја најдеш вистинската љубов слободно прави се од срце за неа. :)

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Си правам комбинација.Зашто ако го користам само разумот другата личност може да биде повредена,а ако го користам само срцето јас можам да бидам повредена.

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Разумот се разбира, оти ако го слушаме срцето на крајот секогаш се прашваме:„кај ми беше паметот“.Шо значи дека сите или свесно или несвесно го знајме одговорот на прашањето срцето или разумот.

E

`EsCaPe`

Гостин
Тешко прашање.Посебно сега во мојата ситуација.
Се води војна помеѓу срцето и разумот.Срцето ми кажува едно , ама не сакам да верувам.И нема.
Зошто срцето знае да погреши.

Ваљда.

Kajgana Shop

На врв Bottom