Српски/хрватски рап

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266

Не знам дали некој го слуша, али Канџија е еден од подобрите млади рап артисти на Балканот. Досега издадени 2 албуми: Narodnjaci и Jea Mixhejt, има и гостувано на некои траки на добропознатите Френки и Марчело.

I

Intex

Гостин

Не знам дали некој го слуша, али Канџија е еден од подобрите млади рап артисти на Балканот. Досега издадени 2 албуми: Narodnjaci и Jea Mixhejt, има и гостувано на некои траки на добропознатите Френки и Марчело.
Не е група тоа? Го/Ги слушам на MTV, таа Јелена најчесто ја даваат, добра песничка, иако не слушам рап.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Хрватски рап никогаш немам слушано, а српскиот е премногу шабански.
Така да македонскиот е на прво место...

п.с ова не од патриотска причина, реално навистина
На Марс има вонземјани.

еден од најјаките балканкси хип-хоп спотови.... за песната нема зборови..... партали

Трам 11 легенди на хрватскиот рап, Таргет посебно :vozbud:

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123

Последниот албум на Београдски Синдикат наскоро.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Мај-Јуни нов албум на Струка. Се чека, се чекаа :poss:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Лелеее, овој Ајс Нигрутин е тотално забеган!

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Лелеее, овој Ајс Нигрутин е тотално забеган!
Хаха добри се Бед Копи. Таман 2000-2001 кога се мислеше дека српскиот хип-хоп ќе стане забега кон американскиот стил на рап, Бед Копи подоцна заедно со Бвана и Прити БГ ја разбија монотонијата.:vozbud:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Еве нешто од најдобриот српски MC

host_kb

manjak
Член од
4 мај 2010
Мислења
35
Поени од реакции
8
znaci najboljiot raper na balkanot a i posiroko e srbin tako zvani MARCHELO DE FACTO
koj ne slusnal za nego neznam sto prael vajda toni i slatkar gi slusal :tapp: inace deckoto e neso ko srpski eminem ali mene poise mi izglea deka eminem e amerikanskiot marchelo...ako ne ste go slusnale bi trebalo ... samo pobarajte go na youtube...
eve nekolku predlozi :
marchelo dole
marchelo neko treci
marchelo mrak
marchelo rec na rec
marchelo feat edo i frenki krem de la krem

i za kraj najakoto bar po mene
marchelo podzemlje

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Добар е Марчело само што не ми се свиѓа што премногу се "искомерцијализира" цела таа појава околу него. Секој втор тинејџер сега се фура по него а 90% од нив неможат да го разберат што сака да пренесе преку текстовите едвај да убодат некоја линија-две. Многу по јак беше филингот кога беше уште под Басивити. онака баш оштро се снимаше. Уште 2004 кога никој не ни знаеше кој е Марчело бев во Белград да го најдам неговото ЦД бидејќи случајно налетав на онаа негова песна "Писмо брату" на интернет која ја вадев 3 саати со Dial-up. :pos2:
Сега она што го прави е се помалку рап, се повеќе некоја алтернативна уметност, а и поради тоа изгуби баш многу оние хардкор фанови кои во почетокот го дигнаа во небо а сега не го ни спомнуваат.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.780
Поени од реакции
49.640
бујрум другари, Ултра-Вк ме освежи вчера со спотчево на Ајзак, римите можда му се омлитавени малце, ама затоа спотовиве му се ненормално добри.

Kajgana Shop

На врв Bottom