Српски/хрватски рап

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
бујрум другари, Ултра-Вк ме освежи вчера со спотчево на Ајзак, римите можда му се омлитавени малце, ама затоа спотовиве му се ненормално добри.
Тамо смо били у лековитом блатуу :icon_lol:

Иначе ова му е уште пред нова година, дури сеа го објавува . . .

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247

Еве една со ДНК. Лично баш не ми се допаѓа нивниот дел

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Пука ко што Г'зот и пука кога ја фукам неа ко штука :tapp:

Член од
29 јули 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Dragon da'Jzma

Bidejki ne vidov tema za ovoj MC , resiv da ja postavam ....

Pozdrav, Dragon da'Jzma ! Pa ovako...da pocnemo...! Zovem se Igor Belacevic, pseudonim Dragon. Rodjen sam 1987. godine, zivim u Beogradu. Bavim se hopom, skoro citavu deceniju, njega volim i njega zivim. Svako od umetnika se po necemu oseca posebnim i razlicito od ostatka njemu slicnih. Ja sam se uvek trudio da to ostvarim iskrenoscu koja je veoma osetna ako se zadubite u bilo koju od mojih pesama (naravno, ponekad se pojavi i neka saljiva, doduse retko, ali se i tada trudim da je distanciram od ostatka pesama). Sve moje pesme su inspirisane istinitim dogadjajima i osecanjima koje sam iskusio ja ili neko veoma blizak meni. Hopom sam poceo ozbiljno da se bavim u, do sada, najtezem periodu mog zivota. Ne opterecujem se slavom i novcem i radim ga iz ciste ljubavi. Ovaj profil je posvecen muzici i shodno tome necu u biografiji pisati o privatnom zivotu. Koga sta zanima, neka se ne ustrucava da pita. ;-) Poz svima, ;-)! Dodatne informacije: Album prvenac "Ulicni snovi" (skup meni najdrazih pesama koje sam uradio u periodu od 2003., do 2006. godine) je u prodaji od 15.janura 2008. godine, a drugi (mnogo ozbiljniji) je vec u izradi......

Превземено од http://www.myspace.com/dragondajzma

--- надополнето ---

Превземено од http://www.serbianunderground.com/dragon-ulicni-snovi-album-u-prodaji.html

Album "Ulični Snovi" mladog i izuzetno talentovanog hip-hop izvođaca Dragona, predstavlja revolucionarno izdanje ovog muzičkog tipa na prostorima Balkana. Album je blisko povezan sa svakodnevnim okruženjem, životom izvođaca, odrastanjem na beogradskim ulicama i problemima mladih u Srbiji. "Ulični Snovi" se odlikuju profesionalnom produkcijom, kvalitetnim tekstovima i velikim emotivnim nabojem koji Dragon preko mikrofona prenosi u svoje pesme. Pesme su iskrene, istinite i svaka je svojom pričom orijentisana na neki od problema adolescencije. Slušajuci album, stiče se utisak verodostojnosti koji je u hip-hop muzici veoma bitan. Na komponovanju, aranžiranju i produciranju albuma je učestvovala ekipa od 10 producenata što albumu daje raznovrsnost melodija i ritmova. Album "Ulični Snovi" je izdat u januaru 2008. godine za produkcijsku kuću "Komuna" – Beograd i svojim sadržajem namenjen je ljudima koji slušaju i cene pravu hip-hop muziku.

Promo pesme sa albuma mozete da nadjete na myspacu:
http://www.myspace.com/dragondajzma
Takodje možete i odgledati spot snimljen za numeru Ulični Snovi.

Превземено од http://www.komuna.com/audio/ulični-snovi

Dragon
Ulični snovi

1. Intro - 2. Lekci’a - feat. Ex TLV, BUS - 3. Predstava - 4. Stare uspomene - 5. Ima li nade - feat. Sanjica - 6. Svako priča svoje - feat. Ajzak, Yanpio, Timbe - 7. Bg šund - 8. Dođi ‘vamo - feat. Vice, Palica, Ghost - 9. Ulični snovi - 10. Srce služi !? - 11. Lutalica - 12. Daj mi! - feat. Milica Todorović - 13. Oči na početak - feat. Yanpio - 14. Muzika bez hate-a - feat. Nidza Bleja, GAB - 15. Mic i ja - 16. Outro -
Снимен е и Спот за Песната Ulični snovi кој што можете да го погледнете на -
Поздрав,

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
1.Рексона ВИП
2.Оги БС
3.Струка

Моментално само нив ги слушам.Рексона дефинитивно ми е најбољи од србиве. ;)

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
My man Дениро ми го нема во последно време... Излезе "У Солитерима" и толку...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Незнам колку се запознаени со српскиот рапер Струка (Огњен Костиќ) кој откако најави дека веќе нема да издава албуми неговите песните на Јутуб за само неколку месеци добија по неколку стотини иљади прегледи, а кај нас е актуелно дека има огромна сличност меѓу Тони Зен и Струка.

Разликата е во тоа што Струка никогаш не стана популарен како Тони Зен кај нас меѓутоа во публиката скоро и да нема хејтери. Од соработките има песни со познати хрватски групи како Елементал и Трам 11.По повеќе од 10 годиншна активна работа Струка издаде 6 албуми на кои воглавно гостуваа VIP, Dada, Lud и бившиот Bassivity.

Неговите концерти иако со по скромна публика одржани се ширум европа (австрија, франција ....). Денес Струка има завршено правен факултет па музиката ќе ја остави во втор план како продуцент со свое студио за новите генерации рапери во србија.

Ете еден трибјут од мене во чест на одјава на Струка од сцената

М

Мартин`

Гостин
1. Marchelo (број 1 дефинитивно)
2. Edo Maajka
3. Frenkie
понатаму Kandzija, Connect, Struka, Beogradski Sindikat според мене најдобри на Балканов ..

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Пука ко што Г'зот и пука кога ја фукам неа ко штука :tapp:
Пеер генгста мафијаши се ДНК, не заебавај, пичка рекоа во текстот нивни.
Хехе, иначе нема што да се очекува, од таа проклета комерцијала. Овие песни се за оние шо слушаат се шо ќе им дадеш. :smir:

Едит: Сватете како навреда, ако се наоѓате :)

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Пеер генгста мафијаши се ДНК, не заебавај, пичка рекоа во текстот нивни.
Хехе, иначе нема што да се очекува, од таа проклета комерцијала. Овие песни се за оние шо слушаат се шо ќе им дадеш. :smir:

Едит: Сватете како навреда, ако се наоѓате :)
брат сеа оти ме навредуваш вака? па де ен ка се она што го рокам 24/7... они се први со црнци у спотот знаше вистински рап а не као другиве копиљаци шо праат :)
Сарказмот настрана шо зна нека пра брат нивно право појче не се замарам да ти кажам :) не вреди да му докажуваш на некој дека то не е рап... така да ок рап е терај ае :)

Kajgana Shop

На врв Bottom