Српски/хрватски рап

• Креатор на темата Креатор на темата Buci
  • Време на започнување Време на започнување
Делот на Демијан особено добро испратен :smir:

Има ли некој да каже лошо за песнава? :smir:

Тимбе од Бед Копи извади нов албум “Празник за уши’’, многу фин албум, ме изненади пријатно, се надминал лирички, не очекував да извади вака квалитетни рими, траките се продуцирани од кој не, од Виклер, Ајзак, Реид, Кулејд до Гоце, гости освен Ајзак и Виклер му се и Бвана и пар други анонимни рапери :), се на се добро албумче, промоција ќе има у Кастро на 12ти, 200 денара карта, може ќе се пуштам.

еве и еден репрезентативни примероци

ja сам Диего Армандо ако је хип-хоп фудбал
рука која држи микрофон је бојжа рука
:)

Очекувам наскоро Тони Зен да излезе со ваков спот :helou:

Ako neki reper nekad istripuje da je dodirnuo nebo, to su samo Ikceva muda :pos2:

U cije ime ste ubijali? U moje niste...
u cije ime ste ih poklali? U moje niste...
Vashe ratove ste vodili, moje niste.. ludilo
i sve ste ih dobili, a ja izgubio...

Дениро кине на секоја трака. Дефинитивно мора да го слушате.:salut:

Еве нешто во реге стил :smir:

Слушам српски и хрватски хип хоп. Но не го слушам сељачкиот српски хип хоп. Сметам дека е далеку подобар од македонскиот хип хоп и е автентичен од овие простори. Посебно ме привлекуваат социјалните теми, а сум опорит противник на ствари како јас сум најдобар сите вие к*рот да ми пу*ите. Нека го има и тој елемент но да не е основен.Омилени артисти Edo Maajka, Elemental, Marcelo. Еве нешто:

Стара тракица од Марчело, партали!!

еден од најјаките балканкси хип-хоп спотови.... за песната нема зборови..... партали

Хрватски рап никогаш немам слушано, а српскиот е премногу шабански.
Така да македонскиот е на прво место...

п.с ова не од патриотска причина, реално навистина

Случајно некој да не стигна до долго најавуваниот албум на Дениро - У Солитерима?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom