Српската "Молитва" крадена

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.815
Поени од реакции
49.987
На клипот е еден мал сегмент од целата песна на таа Сони(добра сојка) и во такви 5 секундни делови се покриваат миљарда песни на планетава па по тоа може да се батали целава ситуација.Друг податок е појак тоа што и Жељко на времето го кривеа некои Ерменци за плагијат а 2 пати по ред е многу за да биде случајно како и да е си тепаше таа лебарката кога видов како се радуваат Србине по тоа плоштадите пак би им дал да победат(кога би можел)

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Brej Balkanski rezilak majkata ....Nishto poshteno na ovaa pocva...Opasni prevaranti sme si:vozbud:
By the way, Marija ima izvonreden glas, bez razlika sto e grda ko nok:smir:

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Имаат некоја сличност песниве ама сега им е касно на Албанциве да рагираат!Србија си победи и точка.
П.С.Марија е одлична пеачка која убаво е да ја слушаш ама по можност да не ја гледаш!

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
i spored mene pesnite nemaat tolku golema aslicnost za da recat deka e plagijat... krivo im e na britancite sto go imame nati go daj mi go :) pa sega ke izmisluvaat... :)

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Moe mislenje - pesnite se dijmetralno sprotivni edinstveno slicn oe vokalnata artukulacija (zavlekuvanjeto na tonovite)

Tempoto e razlicno, stilot razlicen

Celata finta e toa sto mnogu vesto nekoj ivadil of kontekt delovi koi kako sto veke kaza pogore se slici so 90% od pesnite od toj tip i posle preku proces na avtosugestija veluva deka pesnite se slicni ...

Marija ispea od srce - i zatoa pobedi a sega ostanuva na narodnoto - koj gubi ima pravo da mrmci ..

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
El CId напиша:
Како прво српската песна доста се разликува од албанскава, а како второ кој на нас ни е крив што не знаеме ниту да крадеме....

ПС. Шипците ни ги крадат народните мелоси и мелодии (забележливо на државниот албански канал), па после ги презентираат дури и во светот како оргинал албански, па никој не се буни од наша страна иако треба се буниме.

Бранете го македонскиот интерес, а не албанскиот.
:cuc:
Stvarno, nikoj ne obrna vnimanie na Bugarskata pesna.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Битовите на песните се различни, српската е поспора.....плус само мелодиската линија на вокалите е СЛИЧНА, не иста, има разлика......можеби е плагијат одкај да знам, ама можеби е само коинциденција.....треба да ги симнам и двете и да ги споредам на виртуал диџејот, таму најубаво се познава.

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Eve vi da se zanimavate malce ...

Aj sega da cujam koj ke kaze dali Tiesto ili Paul Van Dyk deka nekoj negovite traki gi ukrale :D

Molitva - Progresive Remix:

Molitva - Dance remix:

Член од
27 декември 2005
Мислења
153
Поени од реакции
179
нека се радува србиве сега дури можа. за еден месец ко че му го зема Косово има во магарина да рикаат. мораја со нешто да ги утеша, и со шо, со евровизија. државата си ја продадоја за едно пострано фестивалче

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Авторот на ”Ндарја”: Молитва не е иста песна

Композиторот на албанскиот хит ”Ндарја”, Македонецот, Марјано Филиповски-Маки, вели дека овој хит има сличности во неколку компоненти со српската композиција, победничка на Евровизија, ”Молитва” но оти не станува збор за исти песни, односно за плагијат, пренесува тиранската телевизија Топ-канал, јави дописникот на Нетпрес.

Албанската пеачка Сони Малај, која песната ”Ндарја” (Разделба) ја пееше на тиранскиот фестивал ”Топ фест 2006” за истата телевизија, изјави дека ”можам да речам дека мојата песна и онаа српската се две мелодии од ист жанр, со ист тоналитет и имаат слична музика”, додавајќи дека рефренот на српската мелодија е многу сличен на оној на ”Разделба”.

Телевизијата пренесува и изјава на продуцентот на песната ”Молитва”, Саша Мирковиќ, дека не добил никаква официјална реакција од централното жири на ”Евровизија”.

http://www.idividi.com.mk/zabava/Showbiz/384398/index.html

Завршена приказна. Абе без МАкедонче не може на Еуросонг :) Значи имаме добри композитори и само треба да направиме добра песна и победата не ни бега ;)

Г

Грејвдигер

Гостин
целиот ритам на песната е ист... само текстот е сменет :nesum::helou:

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
имаше денес и на вести, музиката е иста, само текстот е сменет,

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Nema vrska - na blogeraj ima kup nalizi vklucuvajki na eden covek sto se razbira u muzika ...

A za nevernicite narednive 24 casa na kajgana radio ke ide pesnava - da vidam dal ke priumre nekoj :D

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Iскрено? Мислам дека албанската е поубава верзија на молитва :nesvest:

intel напиша:
:cuc:
Stvarno, nikoj ne obrna vnimanie na Bugarskata pesna.
Ne ni treba[e nekoj da obrni vnimanie :nesum:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
ukrale ukrale... alal da im e... se snasle, ja donesoa ovde evrovizija? ja donesoa.. i sega koj kurac se bunime... neka si se raduvaat.. .. im se mozelo i kkraj....... a nie sto ne sme sposobni asol pesna da napravime nas problem.. molitva bese izbrana pred dva tri meseci za na evrovizija.. sto ne se bunese nikoj togas ? sto im tekna na site togas?

abe dajte lugje neka si se raduvaat srbulinjata...

Kajgana Shop

На врв Bottom