Српската "Молитва" крадена

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Има сличност меѓу песните, ама не мора да значи дека е плагијат. Освен тоа, уште пред 2-3 месеци Марија излезе со песната, зошто тогаш не реагираа? Или пак, ако веке по некоја случајност не ја слушнале Албанците, зошто не реагираа после полуфиналната вечер?
Земете го во предвид и фактот дека Србите и Албанците се во лоши односи.

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
мислам дека е крадена, а и сепак еден композитор ( незнам на која ТВ беше ) од Србија рече дека повеќето песни од Српските се крадени песни од други не соседни држави, како на пример Поругалија, Шпанија, и од некои други помалку познати држави за македонците, па не е чудно и оваа да е крадена. :)

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Јас слушнав дека композиторот на албанската песна рекол дека Молитва не е крадена од нековата песна...тоа го рекол на албанска телевизија

а бад д веј- ако е бугарската крадена зашто тогаш нашиве не се бунат:salut:

Член од
16 мај 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
ЗА жал не ми се отвара страната, но имам слушнато и дека на youtobe има направено споредба помеѓу овие две песни

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Пред некои 5-6 години заедно со еден другар напишав текст за една песна, а друг ја напиша музиката.... балада малку побрза од Молитва, и стана хит во моето друшто.... сите ја знаат... и обавезно на собиранки со гитарата ја свириме и пееме....
Било кој да ја слушни вели: одете на фестивал со оваа песна, може да направите бум....

Што е муабетот: Кога прв пат ја слушнав Молитва, музиката ми се виде МНОГУ позната... и по недела-две решивме да ја снимиме таа нашата песна кај еден другар (кој има мини студио) и ја слушам и нашата и сфатив дека имаат исти акорди со Молитва, само што Молитва е малку побавна....
Многу е послична таа песната со Молитва одколку албанската... :)

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Ете гледате сепак можеби било чиста случајност ??!! :)

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Димитар напиша:
Пред некои 5-6 години заедно со еден другар напишав текст за една песна, а друг ја напиша музиката.... балада малку побрза од Молитва, и стана хит во моето друшто.... сите ја знаат... и обавезно на собиранки со гитарата ја свириме и пееме....
Било кој да ја слушни вели: одете на фестивал со оваа песна, може да направите бум....

Што е муабетот: Кога прв пат ја слушнав Молитва, музиката ми се виде МНОГУ позната... и по недела-две решивме да ја снимиме таа нашата песна кај еден другар (кој има мини студио) и ја слушам и нашата и сфатив дека имаат исти акорди со Молитва, само што Молитва е малку побавна....
Многу е послична таа песната со Молитва одколку албанската... :)
da ve pratime vas na evrosong moze ke pobedime:music5:

Член од
2 мај 2007
Мислења
38
Поени од реакции
2
Абе може да е само случајност, овие две песни се слични али не ми се верува да е крадена :toe:

Член од
26 мај 2007
Мислења
32
Поени од реакции
1
pa ne pobedi pesnata, tuku pejacot.Marija e super pejacka

Член од
25 мај 2007
Мислења
29
Поени од реакции
0
ja ne znam so se zamraat lugeto so plagijati i takvi stvari! ne cule li deka u sustina site pesni se sablon! tie se skalite tie se akordite! epa sega ako se pogodile dve noti da se isti vo pesnata ne znaci deka e kradena!

LoveAshlee

I dont have a plan..thats the point
Член од
27 мај 2007
Мислења
475
Поени од реакции
2
Neznam shto krevaat tolku vreva , koga i sami gledame deka nema ama NIKAKVA slicnost . Mozhebi im e krivo na Albancite pa malce prashina da krenat . Marija si beshe super , isto taka i pesnata . Zasluzena pobeda spored mene barem za 1 na evrosong . Se odbra pesna koja ne e peena na angliski , koja e balada , koja dopira do srce .

Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
Ajdete bre so e vazno pobedi ova pesna i ic ne e bitno dali e plagijat ili ne ima navistina slicnost vo pesnive ama zavsrsena rabota e to pomina.I ne svakjam zosto ja nejkite Marija bas e super tipkata so super glas.I so sea krivo vi e so pobedi?Pa iskreno zasluzena i bese pobedata pa sea vie so sakate zborajte ta vazno pobedi i sea ke ima evrovizija vo Srbija drugoto ne e vazno

Kajgana Shop

На врв Bottom