Српската "Молитва" крадена

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Можеби се две слични балади. Исти не.

Белорусија
Франција

Преслушајте ги овие ( средина на француската песна (1:04) и почетокот на Work ur magic) ... Исто !!! :sajkdnkslokojzbor:

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Stvarno e mnogu slichna...a koga zborime za kradenje...Borat i gi ukrade pesnite na Esma...

Член од
14 март 2007
Мислења
86
Поени од реакции
2
Fluffy напиша:
Stvarno e mnogu slichna...a koga zborime za kradenje...Borat i gi ukrade pesnite na Esma...
da no ova mislam so na nekoj drug pesnata pobede na evrosong

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Не е толку иста, пред некоја година поочигледен беше плагијатот. Слични гласови имаат, а и се случува да се поклопат песни.

Член од
8 мај 2007
Мислења
175
Поени од реакции
0
KrToT напиша:
Abe luge zasto ste cinicni ? si zasluzi i so sea aj ke pekame ako vi e krivo ne e pricina da ja skrnavite vaka pobedata koj saka i so saka neka misli ama pesnata bese top pa kradena ne kradena toa e!!!!! Nie da tepavme pa sto posto i drugite ke ni najdea nas mana taka? So si e cisto cisto e !!!1 Ispadna site dobri pesni se kradeni taka? Epa sorry ama toa e naseto podlo MAKEDONSKO sto neznaeme da prifatime poraz a dlaboko ko osekame !!!!!!!!
Колку само те поддржувам... можеби песната е украдена... ама важно таа си победи.. си победи, нема шо тука. Типката и убаво си ја испеа песната а и песната е ТОП има супер текст. Не дека сум по српсково.. ретко слушам али јас мислам дека и беше заслужена победата.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Каква крадена бе....не се исти песните слушајте ги убаво...Србија чесно си тепаше:smir:

Член од
14 март 2007
Мислења
86
Поени од реакции
2
KohlBass напиша:
Не е толку иста, пред некоја година поочигледен беше плагијатот. Слични гласови имаат, а и се случува да се поклопат песни.
od koren se isti gi imas slusnato ili od pamet zboras

*IvOn4E* напиша:
Колку само те поддржувам... можеби песната е украдена... ама важно таа си победи.. си победи, нема шо тука. Типката и убаво си ја испеа песната а и песната е ТОП има супер текст. Не дека сум по српсково.. ретко слушам али јас мислам дека и беше заслужена победата.
kako da ne bila zasluzena pesnata ta i teksot bese katastrofa ili pak da se popram sigurna si deka zborame za istata pesna:tapp: oti jas zboram za molitva so ja peese marija serifovic na evrosong 2007 i ako ne gresam pobedi

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
Kakvo grefche:smir: ...Ama ne se sekiraj, ke te prochitaat i odma pravec Beograd da im zemat sto im dale. Ako nema Makedonija nikoj da nema!...

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Mene voopsto ne mi e slicna pesnata.
Aman luge dajte da se raduvame za Srbija koga ne mozeme nie da pobedime, barem da pobedi nekoja nasa balkanska zemja.
Jas se raduvam za Srbija i se nadevam deka dogodina ke imam sreka da odam za Belgrad na evrovizija.
Marija ne izgledase prekrasno no sepak ima ubav glas i prekrasno ja izvede svojata kompozicija.Bravo za nea.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
i ja slusnav deka e kradena ali aj se se krade denes

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Мене па малку ми личеше на Хртѕ од Кристина па шо, јака работа било помоинало :) Важно другата година цела Македонија Србија ќе си ја видиме(белки) :)

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
PingVin напиша:
od koren se isti gi imas slusnato ili od pamet zboras
Ги заслушав. Албанската е помелодична, и тоа доста. Плус, само делот каде што двете го завлекуваат тонот е ист, после тоа само сугестивно наликува една на друга. Најверојатно да имаа поразлични гласови немаше да биде толкава фрка.

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Еј дали се работи за преголема случајност-али не верѕвам или шо е бе ова? Лелееее!

N

NeMiRnA

Гостин
Koj si pobedi,si pobedi...dali e kradena ili ne veke ne e vazno,bas top,ako ne kaj nas u komsii e.Da mu se nevidi,sto olos narod ke bevme,da mu umre na komsijata kozata c c cc c

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Абе и од тоооолку песни на светов не е можно никоја од нив да си личи! :nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom