Средба со бившите

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Ако сме испокакарале многу и направил нешто лошо и ме повредил, нема да го познавам :) А иначе си се поздравувам најнормално и кажувам здраво на девојка му, може и ќе се упознаам, зависи од ситуација, али и да се упознаам ништо нема да ми значи, чисто од култура...Тоа што ќе има друга веројатно и нема да ми биде сеедно (и да сум го сакала и да не сум го сакала... најчесто не ми е, ама многу зависи од ситуаија) ама нема да го покажам тоа.... И ако има девојка не значи дека ме преболел/заборавил :) Така да за тоа неможе да ми биде криво доколку не сфатам по други постапки дека е така...
 
С

Сатори

Гостин
Со дел од нив сум во пријателска и искрено поврзана релација, квалитетни луѓе се кои ги ценам, почитувам и си ги сакам во животот зошто се тоа што се.
Секако, она што не може да се поправи покасно, останува закопано, somewhere in the dust.
 

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Јас вчера се најдов во ситуација да дечкото со кој се гледав претходно сега ми е многу добар другар.
Сега демек има девојка и се гледа со една ама ниту еднаш до сега не ја донел со нас кога излегуваме,
Е вчера се случи сосем спротивното, дојде цурава, и најискрено знаејки ги неговите критериуми , пребирливост...очекував девојка висока, згодна, црна( по можност) и со кратки зборови ТОП цура.
Ама добро е што не останав со отворена уста од што бев:shok: ете баш вака шокирана.
Не беше ни малку слична на тоа што јас си ја замислував.
И ок беше вечерта, не ми беше ниту малку криво, зошто е со неа, затоа што кога ке ставам грануица нема веке преминување преку неа, а тука веке е ставена, дека јас и он расчистивме и дека нема да ми смета што е он сега со друга.
:back:
 
Член од
12 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
30
Раскинувате со партнерот и после некое време случајно се пресретнувате. Вие сте заедно со вашите пријатели ама... тој/таа веќе е со нов партнер. Како ќе реагирате? Ќе застанете ќе се поздравите со него и ќе се запознате со него/нејзе? Ќе ја свртите главата ќе се правите дека ништо не гледате? Ќе ви е криво што ве заборавил толку брзо.. ?:icon_roll

Па ако сум го сакала нормално дека криво би ми било.Е сега во случај да го сакам уште би ги застанала и би се поздравила(ама само со него)...би му се наметнала на него,па новата партнерка да пукни од љубомора.Но досега не ми се случило тоа.Сум ги видела бившите со нови партнерки по нез колку пати,не ги ни поздравувам ни погледнувам,за мене се прозирни и мртви.:pipi:
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Зависи. Ако ми значел многу, нормално дека ќе се интересирам некое време по раскинувањето дали има нова женска, со кого излегува, како е, што прави и слично. Ама тоа трае додека не си најдам замена. Ако го видам со друга, хмм, можеби ќе ја свртам главата и само ќе поминам бидејќи со никој од моите бивши до сега не сум се разделила пријателски и не сум во контакт:pipi:
 

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Секогаш гледам со сите да сум во пријателски однос и со сите си се поздравувам најнормално... само со единствениот тип што сум го сакала не се поздравувам(после се што ми направи)... А не ми е криво кога ќе го видам со друга затоа што сфаќам дека вака е подобро за мене...:toe:
 
Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
946
Ма не ни сакам да ги видам, кога ќе ми кажат извини Јас бев крива, ти си супер и криво ми е, ќе ја укопам во земја што тогаш глупа беше да раскинеш па после да се каеш и сфаќаш. Ма ни да ги видам ни да ги чујам.
 

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Нормално се поздравувам се упознавам со дечко и и си правиме муабет што како зошо.... и си тераме даље... а дали ми е криво... хмм па не... затоа што веќе сме раскинале... нема што мене да ми е криво :) мене ќе ми биде мило ако со него е среќна заради тоа што ние сме си само пријатели познаници :)
 

cinderella_

In love with you...
Член од
27 јануари 2007
Мислења
852
Поени од реакции
5
ako ne go sakam i da go vidam so druga ok mi e,ke se pozdravam so nego ke i napraam zdravo i na curata...aliii dokolku go sakam seuste...hmmm...nema da mi bide ic seedno ali ipak ke se pozdravam,ipak tipkata niso ne mi zgresila,ali ke i upatam nekolku pogledi da sfati deka ne i tamu mestoto huhu:pos2::baeh:
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Најкултурно се поздравувам, два реда муабет ради куртоазија и тоа е тоа, без разлика дали е сам или со девојка.
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
Многу си ги сакам бившите, најубави моменти си делиме :back: било што било, секогаш квалитетниот муабет останува.
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Со бившите си делам најубаи спомени, било шо било. Драги ми се сите. Иначе ако ги сретнам ги отпоздравувам, секако не сме миа и мануел од ребелде веј па да се криеме позади грмушки ако некој некого здогледа или слични работи.
А ја па од една бивша иам приметено детинести работи на избегавање, али сеедно не ми сметало, се е тоа резултат на тоа колку само ние уствари само не сме биле уопште на иста бранова дужина, него ете така, сме се ебавале од шо сме си сраснале еден за друг ама има раскинување и тоа е лекот.
 
Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Па скоро со сите бивши контактирам сеуште и без разлика дали се со друг или не мене ми се драги како пријатели и ги почитувам. Е сега има 2-3 кои не ги поднесувам поради одредени глупости кои ги направиле и на нив очи неќам да им видам а камо ли да им свртам 2 реда муабет.
Како и да е не се замарам со тоа дали моите бивши имаат други дечковци бидејќи врската со нив за мене е нешто минато, а после врската останува само пријателството :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom