Србија ја поддржува Грција во “спорот’’ за името

S

smart ass

Гостин
Ами ако осиромашениот ураниум ја зголемува интелегенцијата,да купиме од русија и да им подариме на хордативе од исток...белким ќе стасат до ниво на ајкју имбецил,или дебил...сепак ќе бидат функционални....технички:vozbud:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Напишано од ACHQ
п.с. Уште не ми пишавте што е подобро во македонија од србија.
Да те прашам....... кај живееш ти....во Македонија или Србија....
Ако живееш во Србија ..ај те разбирам, секој го фали своето, но ако си од тука....не ќе да е добра работата....со умот.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
:vozbud:Арно ти текна да кажиш,магарето на зајакот, колкаи уши имаш :pos2:
Првата Косовска битка барем официјално беше нерешена, а пак нашето Илинденското беше тотално фијаско :kesa:

на кој друг му се прииде во вц од овакви ликови.....

Првата Косовска битка барем официјално беше нерешена, а пак нашето Илинденското беше тотално фијаско

србите барем официјално се глупотуп народ, додека нивните поданици дудлачи се стремат и неможат ни тоа да бидат, а се на плеките на сопственион народ земја и жртви..колку повеке би плукале, толку по срби би биднале..логика шумадиска тоа ти е...:pos2:

:dudlac:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
нова српска политичка победа :pos2:

Abudža - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je, posle razgovora s prvim čovekom nigerijske vlade Mahmudom Jajaleom Ahmedom i šefom diplomatije Odžom Maduekveom, da najmnogoljudnija afrička država ostaje pri stavu da neće priznati nezavisnost Kosova.

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
Да те прашам....... кај живееш ти....во Македонија или Србија....
Ако живееш во Србија ..ај те разбирам, секој го фали своето, но ако си од тука....не ќе да е добра работата....со умот.
Не ми е поентата да ја критикувам Македонија или да ја фалам Србија.На почетокот некој напиша Србија најзаостаната земја и такви работи па прашувам има ли нешто што во Македонија е подобро од Србија.

народот е подобар? Во што?

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Не ми е поентата да ја критикувам Македонија или да ја фалам Србија.На почетокот некој напиша Србија најзаостаната земја и такви работи па прашувам има ли нешто што во Македонија е подобро од Србија.

народот е подобар? Во што?
Ima edna nepisana definicija na forumov, ako ne plukas i pcues po sosedite, togas si predavnik i ne si patriot.

A da napravevme eden reality check,so edna hipoteticka situacija : Kako nie Makedoncite ke se odnesuvavme kon Srbite i Srbija, dokolku Srbija ja priznaese samoproglasenata Republika Zapadna Makedonija so glaven grad Tetova za Nezavisna Drzava?

Stavete se vo kozata na drugiot,za da vidite kakvi cuvstva ima kon vas, i potoa filozofirajte,so "psovki i navredi".

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Веза немаат овие Србите, тоа го прават само затоа што ние сме добри со Хрватите а тие се мразат и затоа сеа ајде ние ќе бидеме добри со Грците пфф... Немаат појма :helou::helou:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.116
Поени од реакции
9.508
Ima edna nepisana definicija na forumov, ako ne plukas i pcues po sosedite, togas si predavnik i ne si patriot.
А ако критички се осврнеш на лошите работи во Македонија тогаш си предавник или Србо-Бугаро-Влав.

Б

Бат Елохим

Гостин
Па ако се земе во предвид дека: Соседите од горе викаат дека сме: „Срби со говорната маната„ значи кај не те признаваат саглам дури и со јазикот мајтап си тераат, другите не ти го признаваат народот во никој случај, третите ти го оспоруваат потеклото и името, четвртите не знам што проблем имаат ама дефинитивно имаат некаков, И воопшто ако не се земе во предвид историјата, туку само сегашноста и блиското минато...произлегува дека :знак математичко приближно: дефиницијата горе е точна.

А инаку онтопик: србиве светска сила се умишљаат дека се или што?:uvo:

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Првата Косовска битка барем официјално беше нерешена, а пак нашето Илинденското беше тотално фијаско
Па беше, далеку беше од катастрофален пораз :toe:

А ако критички се осврнеш на лошите работи во Македонија тогаш си предавник или Србо-Бугаро-Влав.
То важи за ментално оштетените личности како Маќедонски.

E

emission

Гостин

A da napravevme eden reality check,so edna hipoteticka situacija : Kako nie Makedoncite ke se odnesuvavme kon Srbite i Srbija, dokolku Srbija ja priznaese samoproglasenata Republika Zapadna Makedonija so glaven grad Tetova za Nezavisna Drzava?

Stavete se vo kozata na drugiot,za da vidite kakvi cuvstva ima kon vas, i potoa filozofirajte,so "psovki i navredi".
Во ред е тоа да го кажеш, но да имаш аргументи. Кога некој во многу постови ги фали Србите (може тоа лесно да се провери со преглед на профилот на членот) а ги омаловажува Македонците тогаш веројатно го заслужува тоа што го добива.

Не доколку не пишуваш еднострано, т.е. само за тоа да пишуваш а да ги величиш другите „добронамерни“ соседи како безгрешни а вината само во Македонците да ја бараш. Посебно па некој што не е етнички Македонец кога го прави тоа и зборува од име на Македонците.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.116
Поени од реакции
9.508
Не доколку не пишуваш еднострано, т.е. само за тоа да пишуваш а да ги величиш другите „добронамерни“ соседи како безгрешни а вината само во Македонците да ја бараш. Посебно па некој што не е етнички Македонец кога го прави тоа и зборува од име на Македонците.
Не ја барам вината само во Македонците, од моите постови можеш да видиш кое е моето мислење за „милите“ ни комшии, а јас сум Македонец.

Нема „грешни и безгрешни“ во политика а посебно не во надворешна. Има победници и губитници.

Правдата, вистината, добронамерноста и искреноста немаат никаква врска со тоа.

А за комшиите ме боли уво (да некажам нешто друго) али мораме да ги согледаме нашите слабости во однос на нивните и да ги скриеме или одстраниме нашите а искористиме нивните.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308

Е споредбата е ...Како можеш да споредиш дел од република со автономна покраина. Автономна покраина...
Од Тито и неговите маљчики беше направена преправка на Уставот да може да се отцепи секоја република или автономна покраина, но не и град (на пример можеше Хрватска или Војводина, но не можеше Титоград или Скопје). Мервеш?

Али дај малку прајте разлика меѓу автономна покраина (патем имаше 2...Косово и Метохија И Војводина...и 6 републики) и регион во Македонија, град и слично...не е се у она -ех како ќе ти е тебе. Ај сеа замисли Вевчани да се одвои од Македонија...или Берово. Вакви споредби се во најмала рака морбидни и самопонижувачки.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.116
Поени од реакции
9.508
разлика меѓу автономна покраина (патем имаше 2...Косово и Метохија И Војводина...и 6 републики) и регион во Македонија, град и слично...
Not yet my dear friend, however the future is impossible to know.

Можно е да бидеме „советувани“ од нашите НАТО, САД и ЕУ пријатели да ја регионализираме па потоа и федерализираме Македонија. Горе доле сите пичвајзи со знамето и уставот ги направивме заради нивен притисок, ако им текне да не федерализираат, ке го направат тоа. А после?

Kajgana Shop

На врв Bottom