Србија ја поддржува Грција во “спорот’’ за името

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Нема шанси за такви хипотетички ситуации, не зборајте како да сакате да се случат :toe:.Територијалниот интегритет на МК е заштитен од САД и дури сме нивен протекторат немаме причина да му ја мислиме, проблемот ќе биди ако не шутнат.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Not yet my dear friend, however the future is impossible to know.

Можно е да бидеме „советувани“ од нашите НАТО, САД и ЕУ пријатели да ја регионализираме па потоа и федерализираме Македонија. Горе доле сите пичвајзи со знамето и уставот ги направивме заради нивен притисок, ако им текне да не федерализираат, ке го направат тоа. А после?
Ако иде кон тоа, за тоа сме самите виновни а не србите. Затоа велам, неаме врска со вината за отцепување на Косово и слично па сеа ние сме им криви за се.
Ако кај нас федерализира некој, тоа е македонецот кој избега од скопските општини од северно Скопје. Никој друг па ни србите ни американците не се криви што испобегаа луѓето од Чаир у Тафталиџе, Аеродром...

А башка кој е тој што ќе каже да се направат федерални единки? Врз која основа? Некој повод за вакви совети од нив? Нема, па нема да дојде ни до тоа, доста се плаши народ со федерализација.

?

..........

Гостин
Not yet my dear friend, however the future is impossible to know.

Можно е да бидеме „советувани“ од нашите НАТО, САД и ЕУ пријатели да ја регионализираме па потоа и федерализираме Македонија. Горе доле сите пичвајзи со знамето и уставот ги направивме заради нивен притисок, ако им текне да не федерализираат, ке го направат тоа. А после?
А ако падне метеор како оној што ги убил диносаурзите!!??
Ако фати 20 годишна суша без капка дожд....
Ако ни треснат русите нуклеарка
Ако којотот ја фати брзата птица итрица.?!!

Ако ако....аман веке, темава е отворена...и гласи вака;;;;; Србија ја поддржува Грција во спорот за иметодали ти го осудуваш таквиот однос на еден србски министер(висок политичар во таа земја) или во ред е ......така ни треба нас македонЧињата оти го признавме косово :tapp::tapp:

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Е споредбата е ...Како можеш да споредиш дел од република со автономна покраина. Автономна покраина...
Од Тито и неговите маљчики беше направена преправка на Уставот да може да се отцепи секоја република или автономна покраина, но не и град (на пример можеше Хрватска или Војводина, но не можеше Титоград или Скопје). Мервеш?

Али дај малку прајте разлика меѓу автономна покраина (патем имаше 2...Косово и Метохија И Војводина...и 6 републики) и регион во Македонија, град и слично...не е се у она -ех како ќе ти е тебе. Ај сеа замисли Вевчани да се одвои од Македонија...или Берово. Вакви споредби се во најмала рака морбидни и самопонижувачки.
Granicite i drzavnite ureduvanja ne se kako od Boga dadeni, tuku evoluiraat ,da ne kazam "mutiraat". Primer ja imas i nasava Drzava, od Nacionalna, ja izmutiraa vo multietnicka, sledno mozebi(ne daj Boze) ke bide federacija, pa konfederacija, nikogas ne se znae,sto ti krojat pogolemite:toe:

Poentata e da si stois cvrsto na stavot, i principite koi si gi spoznal kako univerzalni.Vo konkretniov slucaj, toa e Megjunarodnoto Pravo, i definiranosta na Drzavnite granici, na drzavite clenki na ON.Makedonija so priznavanjeto na Kosovo,ne samo sto se pogazi sebe,i svojata serioznost kako Drzava, so toa sto ednas pri vospostavuvanje dipl odnosi so Srbija,ja prizna nejzinata suverenost i celovitost, onakva kakva sto bese(Kosovo included),za potoa da reterira od stavot, i da priznae edna nokna mora, sto sekoj den Boga moli , da ne i se sluci na nea samata(Otcepuvanje na teritorii,so Albanski mnozinsko naselenie):toe:

Srbite so pravo ni se gnevni. Atina ne go priznava Kosovo, Makedonija go priznava, sledstveno- Koj e pogolem prijatel na Srbija vo momentov(nadvor od istoriskite i drugi politicki vlijanija) ??

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Ок, да те прашам. Косово е држава, засебна единка? Или е во склоп на Србија? Не према срцето, него према фактичката состојба.
Како е, дали има граница, свои снаги, свој парламент, претседател....сето она што ја прави држава, сите нишани. Ако има, зошто Србија не влезе да им ги одземе, да сруши граници? Или индиректно, преку неменување на фактите и сама Србија го признава Косово за држава?

Зошто пробувате македонецот да го убедите дека е виновен?

Или не е држава? Или е држава? Или не е?

Ај еве директно некој одговор. Вака као киша око Крагујевца.

Башка кој кого поштувал? Колкава територија ни имаат земено србите од втора св. војна наваму? Ај те молам, од толку почит не знаеме главата кај ни е.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.494
Поени од реакции
6.919
зошто Србија не го прави истото со Црна гора? зарем Блек гора не го призна косово заедно со нас?

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.488
Ако иде кон тоа, за тоа сме самите виновни а не србите. Затоа велам, неаме врска со вината за отцепување на Косово и слично па сеа ние сме им криви за се.
Ако кај нас федерализира некој, тоа е македонецот кој избега од скопските општини од северно Скопје. Никој друг па ни србите ни американците не се криви што испобегаа луѓето од Чаир у Тафталиџе, Аеродром...
Цитирам заради вистинитост. Сосем си во право тука.

А ако падне метеор како оној што ги убил диносаурзите!!??
Ако фати 20 годишна суша без капка дожд....
Ако ни треснат русите нуклеарка
Ако којотот ја фати брзата птица итрица.?!!

Ако ако....аман веке, темава е отворена...и гласи вака;;;;; Србија ја поддржува Грција во спорот за иметодали ти го осудуваш таквиот однос на еден србски министер(висок политичар во таа земја) или во ред е ......така ни треба нас македонЧињата оти го признавме косово :tapp::tapp:
Апсолутно го осудувам и помалку жалам што без пријатели па мора со единствените што им останале (хе хе Гејци) да се умилкуваат. Али исто така осудувам што некои наши сограѓани звучат како Слобо на времето дека има „велика светска завера“ против нас. Има интереси на биг бојс и ние треба да се снајдеме и да земаме провизија од тоа а не ние да бидеме кусурот.

?

..........

Гостин
зошто Србија не го прави истото со Црна гора? зарем Блек гора не го призна косово заедно со нас?
ПА затоа што кај нас има поголеми срби.....од србите во србија....
задоена младина .....со турбофолк која дрка на Цеца....
младина која мисли дека Кристијан Голубович е писател и добитник на нобелова награда...
носталгична средновековна раја по Југославија.....

и онака луге со чисто злобни коментари....:helou:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.488
Ок, да те прашам. Косово е држава, засебна единка? Или е во склоп на Србија? Не према срцето, него према фактичката состојба.
Како е, дали има граница, свои снаги, свој парламент, претседател....сето она што ја прави држава, сите нишани. Ако има, зошто Србија не влезе да им ги одземе, да сруши граници? Или индиректно, преку неменување на фактите и сама Србија го признава Косово за држава?

Зошто пробувате македонецот да го убедите дека е виновен?

Или не е држава? Или е држава? Или не е?

Ај еве директно некој одговор. Вака као киша око Крагујевца.

Башка кој кого поштувал? Колкава територија ни имаат земено србите од втора св. војна наваму? Ај те молам, од толку почит не знаеме главата кај ни е.
Нема почит никој кон никого во политиката (there are daggers in mens smiles) само интерес, али ако е прогласена држава со отцепување на територија од друга држава со сила и спротивно на повелбата на ОН, јас само се плашам еден ден на нас да не ни се случи исто. Инаку за комшиите за друго не ми е гајле, најдобро вода да биде околу нас и ние остров, помалку главоболки ке имаме.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
А на Србите не им е позната нашата внатрешна состојба? Поделено општество, двонационална држава.... И пред и по признавањето на Косово ни ја негираат црквата, нацијата... И колку само би биле среќни овде нешто да се случи. Би им одело од рака поради Косово. Само прочитајте по нивните форуми, а истото мислење го имаа и пред признавањето на Косово.
Што се однесува до Грците, тие не го признаваат Косово, но ги признаваат Косовските пасоши, па сега вие видете...:toe:

Инаку историски гледано треба само да си ги штитиме сопствените интереси.
Во 2СВ први се ослободивме. Некои работи ни идеа и од рака со капитулацијата на Бугарија. Направивме општа мобилизација и тргнавме да ја ослободуваме Србија. Да не ни кажат некогаш фала за тоа и за жртвите на Сремскиот фронт. Избришани се овие факти од нивната историографија. А можевме повеќе да се посветиме на себеси и на јакнењето на нашата позиција. Но ете имавме илузии во братсво, единство, за жал еднострано. А потоа им дадовме и територија заедно со манастирот Прохор Пчински, најверојатно од што многу ги сакавме... еднострано.

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
А на Србите не им е позната нашата внатрешна состојба? Поделено општество, двонационална држава.... И пред и по признавањето на Косово ни ја негираат црквата, нацијата... И колку само би биле среќни овде нешто да се случи. Би им одело од рака поради Косово. Само прочитајте по нивните форуми, а истото мислење го имаа и пред признавањето на Косово.
Што се однесува до Грците, тие не го признаваат Косово, но ги признаваат Косовските пасоши, па сега вие видете...:toe:

Во 2СВ први се ослободивме. Некои работи ни идеа и од рака со капитулацијата на Бугарија. Направивме општа мобилизација и тргнавме да ја ослободуваме Србија. Да не ни кажат некогаш фала за тоа и за жртвите на Сремскиот фронт. Избришани се овие факти од нивната историографија. А можевме повеќе да се посветиме на себеси и на јакнењето на нашата позиција. Но ете имавме илузии во братсво, единство, за жал еднострано. А потоа им дадовме и територија заедно со манастирот Прохор Пчински, најверојатно од што многу ги сакавме... еднострано.

Еве од мене фала за борбата за славонските срби.(сремски фронт на граница со Хрватска). Фала за ослободување на Крајина.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Еве од мене фала за борбата за славонските срби.(сремски фронт на граница со Хрватска). Фала за ослободување на Крајина.
Е тоа е веќе нешто. Само и другите Срби да те следат (барем оние што живеат во Македонија). :smir:
Може и ќе дојде до помирување. Не е толку тешко.
За признавање на црквата ништо не кажа. Ќе ја биде или не?:pop:

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Се додека политиката е умешана у црквата ништо нема да биде нажалост.Освен ако нема некоја промена на срце за 180 степени.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Ќе ја биде и со црквата. Знаеме дека ви треба време, но порано или подоцна ќе сватите....

Член од
21 ноември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0

Нормално дека ќе ти ја негира црквата. Информирај се на кој начин се формирала МПЦ. Цитат од Време " Односите меѓу Македонија и Србија се затегнати поради непризнавањето на автокефалноста на МПЦ од страна на СПЦ. Спорот меѓу двете цркви трае од 1967 година кога МПЦ под притисок на Кумунистичката партија прогласи автокефалност" значи ни самите свештеници не сакале да формираат одвоена црква туку тоа го направиле под притисок на комунистите кој незнам дал си информиран беа против религијата. Често го користите тоа "Сте ја ослободувале Србија" но вечином од борците меѓу кој цела омладина во тоа време од СЦГ пак ќе иде да ратува за Србија. Никогаш не ги спомнувате Кумановска битка, Солунски фронт, битки кој се воделе против заедничките окупатори. Посветени сме на Србија ( нас повеќето ) затоа што ја чувствуваме како едина отаџбина. Територија не сте им дали вие туку цела денешна Македонија ви е поклонета, или подобро речено остапена. не сте биле никогаш окупирани од Србија бидејќи за да се окупира една држава таа треба претходно да постои. Прва македонска држава според мој информации е 91 година. Од 91 година Српска војска овде не влегла ( барем не официјално и тие што влегле, влегле 2001 година за да ратуваат можеби за пари против албанските терористи). Многу ми е криво што се влошуваат односите со Србија, лично ме погаѓа, но сепак кога веќе сте решиле да се е.ете треба да научите и да го примате. Свесен сум дека Грција игра прљаво, но зар и Америка не изигра уште попрљаво кога 99 година бомбардираа телевизии, згради и убиваа цивили низ цела Србија а вие односно владата на РМ не мрдна ни со мало прсте за да ја спречи агресијата од своја територија. Тогаш Србија можеше да ја срамни цела Македонија со земја оправдувајќи го тоа како одбрана на својата територија. Кој го спречи тоа ?? Ние Србите во Македонија, прво ја запаливме амбасадата и после протестиравме неколку месеци на плоштад давајќи слика дека цела Македонија е со Србија. Искрено верувам дека Србија нема да го повлече своето признавање на Македонија под уставно име но доколку го направи тоа ја подржавам бидејќи Македонија го призна Косово и покрај тоа што 90% од Македонскиот народ беше против. Може да ширите омраза меѓу двата народа колку сакате ( познат е форумов по тоа ) но нема да ви успее. Мнозинство народот го дели моето мислење. Поздрав и све најубаво.

Kajgana Shop

На врв Bottom