Србија и Косово начелно постигнаа договор (update: на сила ги тераат Србите да гласаат)

Член од
13 април 2013
Мислења
73
Поени од реакции
72
И албанците веруваа дека на Косово живеат 2 милиони албанци , но пописот покажа 1,6 милиони.
За 10 години од Косово се иселија 400.000 албанци.

Дали е ова повише него 70.000 иселени срби ?

Од 1912-1914 беа протерани 250.000 албанци. А во исто време почнале населувањето на србите , преку познатата колонизација , добивајќи ги најплодните земјишта.
До 1939 на Косово се населиле 50.000 српски колонизатори.

Србите озбилно , од политичари до академици , сите се залагале за протерување на албанците , не само од Косово , туку и од Македонија.

Васа Чубриловиќ има напишано меморандум за тоа како да се протераат малцинствата , особено албанците. (и тоа од 1937)

Беше применето се и сешто , и навистина албанците цело време се иселуваа (но среќа што наталитетот работеше посилно од српската стратегија) , и кога видоа дека не иде со "тајни" методи , преминаа на другото, насилно во 1998-1999 ги протераа албанците од своите домови , над 1 милион албанци беа протерани надвор од Косово , а стотина илјади се криеја по планините (внатрешно иселени),

Да не беше албанскиот наталитет , денес Косово ќе беше исто како Војводина, колонизирано од србите.

Васо Чубриловиќиот план се применуваше и сеуште се применува и во Македонија.

Злоделата на албанците не се ни 5% од српските.

Србите должат на албанците земја колку уште едно Косово , се до Ниш живееле албанци.
Ти си една неверојатна лажовчина и манипулатор и тоа фашистичко-екстремистички или по нашки токму балиста.
Албанците од КиМ како и од остатокот од Србија се иселуваа од економски причини исто како што се иселуваат од Македонија и Македонци и Албанци.
Само во Австрија пред некој ден прочитав имало 400 000 илјади Срби.
Македонци има иселено во овие 30-тина годин преку 300 000 илјади.Тоа нема никаква врска со етничкото чистење на Србите и сите неалбанци од Косово и Метохија после војната.
Таквите паралели се беден обид за манипулација
Дали е 150 илјади протерани Срби и уште околу 100 000 протерани други неалбанци со етничко чистење од вкупно 350 000 неалбанци во покраината исто процентуално со било какво наводно протерување на Албанците од покраината?
Процентуално се протерани или попрецизно етнички исчистени повеќеод две третини од вкупното неалбанско, население.
Уште еден беден обид за манипулација
Во 12-14 година се иселени од КиМ претежно Турци а никако Албанци.
Ако ве протераа Србите тогаш ќе ве протераа и од кај нас зошто во тој период и денешна Македонија беше под Србија.
Бедна лага и манипулација која веројатно праѓа кај полуписмениот албански народ кој треба да се држи во омраза спрем се што е словенско.
Ние и Србите имавме 70 години шанса да ве протераме,и не само што не ве протеравме туку на оваа наша почва вие се намноживте,ама тоју фер однос спрема вас за сите времиња е завршен и ќе завршите како што Турците завршија на целиот Балканот.
Албанците 99-та под команда на НАТО им објави војна на српските сили заради сепаратизам на покраината која во годините што следеа се потврди.
Значи тие Си Ен Ен рефјуџис се само за американска јавност.
Нас ли ќе ни ги продаваш тие глупости.
Ти не си вреден за никаква реплика ама ептен читаат можеби некој помлади кој не се доволно упатени па ќе мора да им кажеме како беше зошто истава приказна на лаги и манипулации се провелкува и за 2001 година.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Албанците од КиМ како и од остатокот од Србија се иселуваа од економски причини исто како што се иселуваат од Македонија и Македонци и Албанци.
Само во Австрија пред некој ден прочитав имало 400 000 илјади Срби.
Албанците се иселуваа и од економски и од политички причини.
А тие економски причини се: Во 1989та протерани од работа сите албанци , затворени сите школи и факултети.
Политичките се: Укинување на автономијата , изнесување на војската на улица , казнување со затвор на албанци за најмала причина. (како што е поседување на некоја книга или знаме).
Спортот беше уништен, албанците беа исклучени од спортот , фудбалскиот клуб Приштина стана српски клуб во сопственост на геноцидарецот Аркан.

Дали е ова доволна причина за да речеме дека иселувањето не беше случајно, туку потикнато.

Македонци има иселено во овие 30-тина годин преку 300 000 илјади.Тоа нема никаква врска со етничкото чистење на Србите и сите неалбанци од Косово и Метохија после војната.
Таквите паралели се беден обид за манипулација
Иселувањето на македонците во споредба со иселувањето на албанците , турците , ромите, бошњаците, македонците муслимани... е во смешни пропорции. Тоа е сомнително , зошто сите би се иселиле а македонците не , и овде се работи за некој меморандум.

Дали е 150 илјади протерани Срби и уште околу 100 000 протерани други неалбанци со етничко чистење од вкупно 350 000 неалбанци во покраината исто процентуално со било какво наводно протерување на Албанците од покраината?
Процентуално се протерани или попрецизно етнички исчистени повеќеод две третини од вкупното неалбанско, население.
Албанците не беа во можност да протерат никого , пошто во Косово немаше албанци останато , а кога влезе КФОР , србите веќе беа заминати со трактори следени од српската војска.

Јас ти кажувам , од Косово не се иселени повеќе од 70.000 срби , а севкупно не се иселени повеќе од 100.000 неалбанци.

Милошевиќ во 1991 можел да попише што сака , дека има 500.000 срби на Косово , пошто албанците не биле дел од тој попис.

Доколку не беше иселен ниеден србин од Косово , они денеска дали ќе беа 9% од населението, тоа ги прави малцинство (мањина).
А пошто имаат негативен прираст , кај и да е нивниот број природно ќе се намалеше.
Но они избраа да глумат протерување, што е логично за нив.

Уште еден беден обид за манипулација
Во 12-14 година се иселени од КиМ претежно Турци а никако Албанци.
Ако ве протераа Србите тогаш ќе ве протераа и од кај нас зошто во тој период и денешна Македонија беше под Србија.
Бедна лага и манипулација која веројатно праѓа кај полуписмениот албански народ кој треба да се држи во омраза спрем се што е словенско.
За тоа што правеле србите , прочитај го текстот од Њу Јорк Тајмс од 1912та

5000 албанци убиени во Приштина , 3000 помеѓу Скопје и Куманово. (не се работи за војување , туку екзекуција)

http://query.nytimes.com/mem/archive-free/pdf?res=F2061FFB355E13738DDDA80B94DA415B828DF1D3

А дали иселуваните се албанци или турци, пази како Чубриловиќ се фали дека со протерувањето на албанците од Санџак успеале да ја прекинат врската на муслиманите од БиХ со тие од Косово.
Некои ептен стари снимки докажуваат дека во Нови Пазар живееја многу албанци (мнозинство).
Има доста материјали низ интернет за протераните албанци од 1878ма па навака. Првин настрадаа албанците јужно од Ниш , а потоа и сите други.

Ние и Србите имавме 70 години шанса да ве протераме,и не само што не ве протеравме туку на оваа наша почва вие се намноживте,ама тоју фер однос спрема вас за сите времиња е завршен и ќе завршите како што Турците завршија на целиот Балканот.
Таа работа никогаш не била толку лесно , ни за време на војните , а камо ли во мирни времиња.
Иселувањето беше планско , без многу врева .... но тие кои што останаа од 1960-1980 успеаа да ги надокнадат иселените преку наталитет.

Албанците 99-та под команда на НАТО им објави војна на српските сили заради сепаратизам на покраината која во годините што следеа се потврди.
Значи тие Си Ен Ен рефјуџис се само за американска јавност.
Нас ли ќе ни ги продаваш тие глупости.
Ти не си вреден за никаква реплика ама ептен читаат можеби некој помлади кој не се доволно упатени па ќе мора да им кажеме како беше зошто истава приказна на лаги и манипулации се провелкува и за 2001 година.
Милошевиќ прв почна со незаконското укинување на автономија и протерување на цела една нација од работа, затварање на училишта.
Да не се лажеме , Милошевиќ почна во 1989та , а НАТО реагираше дури во 1999.
Да не се лажеме , на бегалците им се наредување за толку и толку минути да излезат на Х местото , а потоа со автобуси и возови беа носени кон Македонија или Албанија.
Им беа одземени личните документи како и регистарските таблички.

Класично етничко чистење , за да не можат да се вратат назад без документи.

Ти браниш геноцидарци.

Член од
13 април 2013
Мислења
73
Поени од реакции
72
Албанците се иселуваа и од економски и од политички причини.
А тие економски причини се: Во 1989та протерани од работа сите албанци , затворени сите школи и факултети.
Политичките се: Укинување на автономијата , изнесување на војската на улица , казнување со затвор на албанци за најмала причина. (како што е поседување на некоја книга или знаме).
Спортот беше уништен, албанците беа исклучени од спортот , фудбалскиот клуб Приштина стана српски клуб во сопственост на геноцидарецот Аркан.

Дали е ова доволна причина за да речеме дека иселувањето не беше случајно, туку потикнато.

Иселувањето на македонците во споредба со иселувањето на албанците , турците , ромите, бошњаците, македонците муслимани... е во смешни пропорции. Тоа е сомнително , зошто сите би се иселиле а македонците не , и овде се работи за некој меморандум.

Албанците не беа во можност да протерат никого , пошто во Косово немаше албанци останато , а кога влезе КФОР , србите веќе беа заминати со трактори следени од српската војска.

Јас ти кажувам , од Косово не се иселени повеќе од 70.000 срби , а севкупно не се иселени повеќе од 100.000 неалбанци.

Милошевиќ во 1991 можел да попише што сака , дека има 500.000 срби на Косово , пошто албанците не биле дел од тој попис.

Доколку не беше иселен ниеден србин од Косово , они денеска дали ќе беа 9% од населението, тоа ги прави малцинство (мањина).
А пошто имаат негативен прираст , кај и да е нивниот број природно ќе се намалеше.
Но они избраа да глумат протерување, што е логично за нив.

За тоа што правеле србите , прочитај го текстот од Њу Јорк Тајмс од 1912та

5000 албанци убиени во Приштина , 3000 помеѓу Скопје и Куманово. (не се работи за војување , туку екзекуција)

http://query.nytimes.com/mem/archive-free/pdf?res=F2061FFB355E13738DDDA80B94DA415B828DF1D3

А дали иселуваните се албанци или турци, пази како Чубриловиќ се фали дека со протерувањето на албанците од Санџак успеале да ја прекинат врската на муслиманите од БиХ со тие од Косово.
Некои ептен стари снимки докажуваат дека во Нови Пазар живееја многу албанци (мнозинство).
Има доста материјали низ интернет за протераните албанци од 1878ма па навака. Првин настрадаа албанците јужно од Ниш , а потоа и сите други.

Таа работа никогаш не била толку лесно , ни за време на војните , а камо ли во мирни времиња.
Иселувањето беше планско , без многу врева .... но тие кои што останаа од 1960-1980 успеаа да ги надокнадат иселените преку наталитет.

Милошевиќ прв почна со незаконското укинување на автономија и протерување на цела една нација од работа, затварање на училишта.
Да не се лажеме , Милошевиќ почна во 1989та , а НАТО реагираше дури во 1999.
Да не се лажеме , на бегалците им се наредување за толку и толку минути да излезат на Х местото , а потоа со автобуси и возови беа носени кон Македонија или Албанија.
Им беа одземени личните документи како и регистарските таблички.

Класично етничко чистење , за да не можат да се вратат назад без документи.

Ти браниш геноцидарци.
Албанците во покраината се дигнаа два пати на бунт и тоа 1981 година и 1989 година кога Милиошевиќ и Србија немаа никаква контрола врз нивната покраина.
Сепарастистичките и иредентистичките тенденции во српската покраина се многу пред да даојде Милошевиќ на власт.
Вас,Србија ви даде најголем вид на автономија што на светот го има некој дадено на малцинство,значи ви пружи рака за миран живот.
А што направивте вие кога ви ја даде целата власт врз покраината,многу повеќе отколку сега што ја имате?
Силувавте убивававтетепавте по училиштата српски деца значи цела една скриена стратегија за тивко етничко чистење од која се иселија преку 100 000 Срби.
Србите во покраината имале секогаш голем наталитет,па дури и сега имаат апсолутно најголем наталитет во однос на останатите делови од Србија,и само тој наталитет го одржува на бројката од нешто преку 230 000 во изминатите 55 години се до кобната и геноцидна 99 година.
Албанците вршат терор врз српското и православно население во српската покраина низ целото постоење на турското ропство а особено после 1878 и Берлинскиот Конгрес кога покраината Санџак и делови од Јужна Србија сосе Македонија остануваат под Турско ропство.
Најголемото насилно потурчување е токму направено од 1878 па се до 1912 година и во Македонија и во српската покраина.
И на сето тоа петвековно насилие и изживување врз православното македонско и српско население од кое и добар дел мораше насилно да пројде во ислам и тоа најмногу од арнаутите кои беа турски егзекутори на овие подрачја ти наследникот на тие бандити и башибозлуци и во идејата наследникот на балистите и фашистичката идеја за велика албанија,ти најде да говориш за геноцид.
Бесрамно цинички и покварено.
Албанци имало во Рашката област и бо близината на Ниш!!!!
Па ти си патолошка лажовчина и промотор на фашистичката великоалбанска идеја на Џемо и Меафилзаради која загинаа и се протерани десетици илјади Македонци и стотици илјади Срби,и кога ќе дојде време ние ќе знаеме како да постапиме и со тебе и со таквите потпиркувачи и егзекутори на геноцидот и етничкото чистење.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Koлонизатори :facepalm:
Класичен пример ти е регионот на Куманово, каде се креирани српски села, добивајќи плодна земја, имаш колку сакаш такви села...
--- надополнето: 10 октомври 2013 во 21:32 ---
Вие во Македонија уживате толкави луксузи што никаде во светов го нема тоа,никаде никаде никаде нити пак ги имало.
Какви луксузи море, кажи ми барем да искусам нешто...
Кај го има тоа човек се води работи во Влада на РМ,зема 1000-2000 евра пензија а не знае каде се наоѓа владата да го прашаш а не па еднаш во живот дали влегол во неа и се тоа според рамковен договор
Од каде зема пензија?
Што мислиш кој е крив за тие кои земаат плата а не работат?
друго што рече за тепачките,ајде и тоа кажи ми,двајца Албанци пред некоја година во Тетово на улица браќа значи претепуваат до смрт на лице место човек постар во години Македонец само затоа што вадел со цревото на улица,ете само за тоа прашај кого сакаш во Тетово што знае за тој случај,двајцата се осудуваат на 2 години затвор
Не ја сфатам поентава со изолираниве инциденти, зарем не знаете дека има и од спротивна страна...
мене само ми смета што Албанците уживаат такви права што ни во Албанија ги немаат а Македонците се максимално угнетени,
Глупост е да мислиш дека јас имам привилегирани права ако некој криминалец албанец не се казнува соодветно, баш кога не се казнува доволно јас сум дискриминиран... нема таков албанец кој би сакал криминалецот да се помилува...
--- надополнето: 10 октомври 2013 во 21:51 ---
Да ама јас ти зборам за тие 25% застапеност,значи не е 25 туку 85% застапеност на Албанците во државните институции и јавната администрација во Македонија посебно западна,прошетај во болниците,полициските станици,социјалните установи и други државни институции по Тетово,Гостивар,Дебар и така натаму да видиш колку Албанци а колку Македонци има,и тие што ги има Македонци кога тогаш се бркаат и се примаат нови Албанци на нивни места.
17% е застапеноста на албанците во администрацијата, а уште има институции кои го прателе извештајот кај народниот правобранител, кој не пратил има што да крие...
Последните 6-7 повеќе од три пати македонци се вработени отколку албанци, извини ама така не се покачува процентот...
Дури и тие албанци што се вработуваат седат дома, наместо да завршуваат работа, но подобро да седат дома за да не пикат нос каде не им е местото, се знае на кому му прилага тоа....
Тоа за 2001ва не се сложувам дека политичарите го направија,извини вака што ќе бидам искрен но тоа вие го направивте како народ и тоа го спремавте уште многу одамна
Не постои војна или бунт кој се правел од инициативата на народот...
Македонците во Албанија верувај дека се многу повеќе од колку што изгледа,според некои проценки неколку стотици илјади има,ако не се толку нема биде Албанија јака нека дозволи да се попишат Македонците во пописите како Македонци а не да нема графи за Македонци,треба ние овде да немаме графа за Албанци нели според нив/вас
Тогаш требаше да има барем еден пратеник македонец, има ли?
и тоа што рече херој тој од Гостивар,вистинската храброст е да спасиш а не да одземеш живот,ти зборам како човек не како Македонец,и затоа ни тој рече дека е херој ни некој друг...
Апсолутно мнозинство од форумов пишуваа дека е херој...

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Класичен пример ти е регионот на Куманово, каде се креирани српски села, добивајќи плодна земја, имаш колку сакаш такви села...
--- надополнето: 10 октомври 2013 во 21:32 ---

Од каде зема пензија?
Што мислиш кој е крив за тие кои земаат плата а не работат?

Не ја сфатам поентава со изолираниве инциденти, зарем не знаете дека има и од спротивна страна...

Глупост е да мислиш дека јас имам привилегирани права ако некој криминалец албанец не се казнува соодветно, баш кога не се казнува доволно јас сум дискриминиран... нема таков албанец кој би сакал криминалецот да се помилува...
--- надополнето: 10 октомври 2013 во 21:51 ---

17% е застапеноста на албанците во администрацијата, а уште има институции кои го прателе извештајот кај народниот правобранител, кој не пратил има што да крие...
Последните 6-7 повеќе од три пати македонци се вработени отколку албанци, извини ама така не се покачува процентот...
Дури и тие албанци што се вработуваат седат дома, наместо да завршуваат работа, но подобро да седат дома за да не пикат нос каде не им е местото, се знае на кому му прилага тоа....

Тогаш требаше да има барем еден пратеник македонец, има ли?

Луксузи прашај какви не а не кои,тоа не е пензија тоа е редовна плата,криви сме ние Македонците што дозволуваме тоа ама не се лутам јас,арно ни е,изивни што ќе кажам отворено вие пак сте глупи ама знаеш зошто ? јас да сум на ваше место би им се посадил на глава на овие Македонциве и така ќутат како п.... за се а вие тоа не го користите,да сум на ваше место има во сред Берово да ставам јарбол со орел па да видам која е таа сила што ќе го тргне,за тоа со криминалците не знам јас ти кажав објективно што како е не навлагам,за тие 17% не си во право,ајде дојди во Тетово да се видиме и ќе те однесам во болница,полициска станица и социјално па да видиш колку има албанци колку македонци вработено,во социјално ете има само 3 албанци еден Македонец и тие тројца појма немаат пикнати се со врски или со рамковен само овој Македонецов работи па тој им се крие некогаш и овие трчаат го бараат за луѓево што чекаат да им заврши работа,да смешно е ама вистина дојди види јас не те лажам имаш и очи и уши сигурно па да се увериш самиот.. викаш добро да не го пикаат носот а ? а што ете јас не работам,татко ми не работи,мајка ми не работи и добро е сеа некој албанец само затоа што не треба да го пика носот да зема плата а да го прчи цел ден а јас да немам денар (фигуративно кажано) не само јас,јас живеам супер ако никој не работи од кај мене,фала му на бога како што никој не работи живеам како гроф исто како да работиме по 10 работи,ама има во Македонија семејства што трпат за леб,и Македонци и Албанци и турци и срби и власи и роми и сега не е грев некој од нив да гладува во 21ви век како во Сомалија да е а некој таму хоштаплер само затоа што е албанец и само затоа што треба да седи мирен да им го зема тоа што за нив значи живот ете јас како човек те прашувам а не како Македонец кон Албанец тоа треба !?!?!?!?!?! тоа за војната,како не постои,па кој протестираше на плоштадот во Тетово во 2001ва додека овие другиве од Калето пукаја со калашникови а ? да не беше војската на Виетнам а ? или овие ФАРК од Колумбија ??? нема пратеник затоа што не се ни признава малцинството и да се признава чисто сумјам дека ќе се дозволи тие права како на вас овде,тоа е нивно право,тоа исто мнозинство да беше толку патриотско ќе излезеше на протест кога се случи тоа со Смилковско езеро немаше на Кајгана да делат закони и политики..

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Албанците во покраината се дигнаа два пати на бунт и тоа 1981 година и 1989 година кога Милиошевиќ и Србија немаа никаква контрола врз нивната покраина.
Сепарастистичките и иредентистичките тенденции во српската покраина се многу пред да даојде Милошевиќ на власт.
Да протестираш нигде во светот не се нарекува бунт.
Лажеш кога велишт дека немале контрола над Косово , квислинзите биле инсталирани на Косово.

Вас,Србија ви даде најголем вид на автономија што на светот го има некој дадено на малцинство,значи ви пружи рака за миран живот.
А што направивте вие кога ви ја даде целата власт врз покраината,многу повеќе отколку сега што ја имате?
Србија дала автономија , ха ха ха.
Автономија даде Тито , а србите имаа други планови за Косово , нивните академици се мислеа како да ги протерат албанците.
Кога дојдоа србите на власт во Југославија, е тогаш се виде колку се они мирољубиви и колку пружат рака. (пружеа рака со бајонети).

Автономијата се укина илегално, албанците ги изгубија елементарните права (како што се за работа , живот , движење , образување...).

Златната ера на албанците во Југославија беше помеѓу 1966-1981.
Кога паднаа некои болни српски глави, кои кроеја планови и работеа на терен да ги иселат албанците (кон Турција).
Потоа пак истите геноцидарци дојдоа на сцена , со што албанците почнаа да ги губат правата на терен , иако им беа гарантирани со автономија.

Силувавте убивававтетепавте по училиштата српски деца значи цела една скриена стратегија за тивко етничко чистење од која се иселија преку 100 000 Срби.
Србите во покраината имале секогаш голем наталитет,па дури и сега имаат апсолутно најголем наталитет во однос на останатите делови од Србија,и само тој наталитет го одржува на бројката од нешто преку 230 000 во изминатите 55 години се до кобната и геноцидна 99 година.
Јас ја знаев Југославија како безбедна држава , каде крадецот и силувачот не можеа да се кријат. Ти ми збориш за некој терор врз србите. (баш врз србите , колку си интересантен).
Познато е дека србите од јужниот дел на Србија , вклучувајќи и Косово , се иселуваа кон северна Србија каде економијата била посилна , а и требало да се смени етничката слика во Војводина. (во што и успеаа , но не можеа да стигнат и на Косово, како што вели Чубриловиќ , на Косово не помага само колонизацијата , туку мора и да се примени државна сила) , откако ја решија Војводина , на ред дојде и Косово , но им се погоди тврд орев.

Албанците вршат терор врз српското и православно население во српската покраина низ целото постоење на турското ропство а особено после 1878 и Берлинскиот Конгрес кога покраината Санџак и делови од Јужна Србија сосе Македонија остануваат под Турско ропство.
Јас па мислев дека албанците се креваа на бунт против турската власт барајќи слобода. И онда дојдоа србите и го окупираа.

Најголемото насилно потурчување е токму направено од 1878 па се до 1912 година и во Македонија и во српската покраина.
И на сето тоа петвековно насилие и изживување врз православното македонско и српско население од кое и добар дел мораше насилно да пројде во ислам и тоа најмногу од арнаутите кои беа турски егзекутори на овие подрачја ти наследникот на тие бандити и башибозлуци и во идејата наследникот на балистите и фашистичката идеја за велика албанија,ти најде да говориш за геноцид.
Бесрамно цинички и покварено.
Албанци имало во Рашката област и бо близината на Ниш!!!!
Па ти си патолошка лажовчина и промотор на фашистичката великоалбанска идеја на Џемо и Меафилзаради која загинаа и се протерани десетици илјади Македонци и стотици илјади Срби,и кога ќе дојде време ние ќе знаеме како да постапиме и со тебе и со таквите потпиркувачи и егзекутори на геноцидот и етничкото чистење.

Прочитај историја и ќе ги видиш албанците и јужно од Ниш и во Санџак, денес ниеден не е останат , етничко чистење од невидени размери.

Србите требаше да се помират со фактот дека се малцинсто, ќе добиеја права на Косово како малцинство.

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443

Тоа што мирно и убаво живееш, не ти е доволен луксуз ? Секогаш нешто ви фали, секогаш сте дискриминирани. Зашто тогаш ја поддржувате учк и сличните на неа организации ? Ти можеш да ми глумиш тука, ама утре прв ќе искочиш на протест и ќе викаш учк учк. Такви приказни, немој.

Дечкото само си го бранел своето. И јас би изреагирал исто без око да ми трепне. Едина грешка му е што не пукал во нозе, затоа е сега во затвор.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Сите територии ги изгуби Србија: Славонија, Босна, Македонија, Црна Гора, КиМ, во брзо време очекувам Санџак, Јужна Србија, подоцна Војводина а најверојатно и Нови Београд ќе се отцепи од Београд.

Осим Шумадија другото не заслужува да се вика Србија. Све се тоа измелезени курвишта.

Член од
9 септември 2013
Мислења
159
Поени од реакции
73
Да протестираш нигде во светот не се нарекува бунт.
Лажеш кога велишт дека немале контрола над Косово , квислинзите биле инсталирани на Косово.

Србија дала автономија , ха ха ха.
Автономија даде Тито , а србите имаа други планови за Косово , нивните академици се мислеа како да ги протерат албанците.
Кога дојдоа србите на власт во Југославија, е тогаш се виде колку се они мирољубиви и колку пружат рака. (пружеа рака со бајонети).

Автономијата се укина илегално, албанците ги изгубија елементарните права (како што се за работа , живот , движење , образување...).

Златната ера на албанците во Југославија беше помеѓу 1966-1981.
Кога паднаа некои болни српски глави, кои кроеја планови и работеа на терен да ги иселат албанците (кон Турција).
Потоа пак истите геноцидарци дојдоа на сцена , со што албанците почнаа да ги губат правата на терен , иако им беа гарантирани со автономија.

Јас ја знаев Југославија како безбедна држава , каде крадецот и силувачот не можеа да се кријат. Ти ми збориш за некој терор врз србите. (баш врз србите , колку си интересантен).
Познато е дека србите од јужниот дел на Србија , вклучувајќи и Косово , се иселуваа кон северна Србија каде економијата била посилна , а и требало да се смени етничката слика во Војводина. (во што и успеаа , но не можеа да стигнат и на Косово, како што вели Чубриловиќ , на Косово не помага само колонизацијата , туку мора и да се примени државна сила) , откако ја решија Војводина , на ред дојде и Косово , но им се погоди тврд орев.

Јас па мислев дека албанците се креваа на бунт против турската власт барајќи слобода. И онда дојдоа србите и го окупираа.

Прочитај историја и ќе ги видиш албанците и јужно од Ниш и во Санџак, денес ниеден не е останат , етничко чистење од невидени размери.

Србите требаше да се помират со фактот дека се малцинсто, ќе добиеја права на Косово како малцинство.
Мајко мила,па незнам дали сте прочитале некоја книга,за ова прашање,освен теророт над србите или сл.напишана од некој албанец?Да ве посочам да процитате нешто за трговијата со дрога,оружје,крадени дрва од српските шуми и секако најзлобното и најзастапеното-трговија со бело робје,но и рудникот со злато не е мал плен.Дали знаете кои го создаде ова КиМ,какво какво што е?Па албанците,а потоа помогнати од НАТО-терористите,дали србите имаат денес некакви права во тој град или не,дали стравуваат по својот живот или не!?Колку српски села беа уништени,запалени до темел или србите беа протерани од своите донови таа 99?
Етничко чистење јужно од Санџак,па од каде излегоа овие 200.000 албанци + во македонија и во КиМ?Предходно случајно да не направиле попис кога се праввеше во албанија или толку брзо не размножија?
Геницидари!?Кога било извршен геноцид врз албанците?Ако е така вие браните окупатори,до 45 биле окупатори на дел од западна македонија и КиМ!Ау случајно гревчињата да не биле терани со пушки да бидат окупатори?И откако се населиле на КиМ,Италија им дала земја,српска земја,потоа таа земја им била одземена (кога заврчшила војната) на вистинските сопственици,а во албанските учебници писува друго.
И за крај дали знаете дека во смешната и измислена ,,Косовска,, историја србите и како племе и како народ се избришани од балканот?Дај ве молам трескате глупости и лаги и самите мислите дека се вистински.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.379
Поени од реакции
84.627
Српските политичари кои ги потпишуваат овие предавства, не се ништо подобри од нашиов владетел, кој неколку години веќе, флагрантно, се праи на удрен, пред сите нешта кои Албанците ни ги прават.
Историјата нека им суди, ако не се најде јунак претходно тоа да го направи.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Српските политичари кои ги потпишуваат овие предавства, не се ништо подобри од нашиов владетел, кој неколку години веќе, флагрантно, се праи на удрен, пред сите нешта кои Албанците ни ги прават.
Историјата нека им суди, ако не се најде јунак претходно тоа да го направи.
Не збори така нашиов е патвиот ... не е пведавник како Дачиќ ... :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom