Според вас кој е најдобар и најекономичен автомобил?

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
Секој VW троши 0.5-1л/1000км масло веќе 70 години :)

Btw

Колку е потрошувачка на VW TDI 90 во споредба со TDI 110?

Има некоја разлика или стандард 6л градска 5 отворено (120)?

И онака информативно, цена за ремонт на турбина?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Секој VW троши 0.5-1л/1000км масло веќе 70 години :)

Btw

Колку е потрошувачка на VW TDI 90 во споредба со TDI 110?

Има некоја разлика или стандард 6л градска 5 отворено (120)?

И онака информативно, цена за ремонт на турбина?
Цена на нова турбина: 1200-1400 евра за Голф 4. Толку отприлика мислам дека беше.

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
Голф 3? (што е уствари исто...ама ајде)

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Луѓе дајте инфо за Пунто 1.2, 2000 година. Доста луѓе се фалат дека имаат мала потрошувачка од околу 6 литри градска, со домаќинска вожња. Сакам да купам деновиве вакво.
Колку е ова точно и колку се издржливи за низ град, и дали имаат некаква маана на која треба посебно да свртам поглед кога ја бирам?
Инаку имам пријател, тој има Пунто ама од првата генерација, и пошто има и колонијал со Пунтото набаваува роба. Го купи 500 евра од Словенија пред 3-4 години, секој ден го полни задниот дел до горе зо зеленчук овошје и сл роба, и до сега се фали дека немал некој сериозен квар освен она редовно менување на уље, филтри, акумулатор, гуми, кочници и по некоја сијаличка.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Луѓе дајте инфо за Пунто 1.2, 2000 година. Доста луѓе се фалат дека имаат мала потрошувачка од околу 6 литри градска, со домаќинска вожња. Сакам да купам деновиве вакво.
Колку е ова точно и колку се издржливи за низ град, и дали имаат некаква маана на која треба посебно да свртам поглед кога ја бирам?
Инаку имам пријател, тој има Пунто ама од првата генерација, и пошто има и колонијал со Пунтото набаваува роба. Го купи 500 евра од Словенија пред 3-4 години, секој ден го полни задниот дел до горе зо зеленчук овошје и сл роба, и до сега се фали дека немал некој сериозен квар освен она редовно менување на уље, филтри, акумулатор, гуми, кочници и по некоја сијаличка.
Го тестираа Пунтото 1,200 од таа генерација на Ауто Билд (германско списание), и баш се изненадив што германците кои секогаш наоѓаат мани на италијанските автомобили по расклопување на Пунтото после минати 100,000 км констатираа дека тој мотор (60КС) немаше ниту еден сериозен дефект и сите параметри му беа во граници на нормала.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ако сме кај мала потрошувачка.. нисан микра постарите верзии. (за новите незнам како иде) али знам дека на старите градкса е 5 литра ставаш плин и со 7 литра се кршиш од возење !!!

П

Пепси_

Гостин
Аман бе само 500 евра ? иначе и ја глеам по нетов за некое пунто го рчкам таткоми да земи едно такво за низ град изгледа одлично....ама многу скапи се кај нас или за разлика од словенија ама ова 500 евра ептен ефтино :)

S

StormRage

Гостин
Ае читам овде и се чудам... кој к*р југоно ми рика 8 бензин и 10 плин на 100... (прам муабет градска во глобала)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ае читам овде и се чудам... кој к*р југоно ми рика 8 бензин и 10 плин на 100... (прам муабет градска во глобала)
Затоа што е југо и е стара технологија

B

BooBojan

Гостин
Јебига брате мање битно колку лапа!Битна е вожњата и филингот кој го нуди!
Ама кога го стиснеш праве мерак. :pos: :pos: :pos: :pos:

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
You go, but the car doesn't.
Proud owner.

Него баш ме интересира дали постои човек на светов што поседува алфа и се фали со ниска потрошња, поштоги меркам одамна и сега имам услови и да си купам една?
Конкретно за 156-ка 1.6 или 1.8 TwinSpark 1998ма ме интересира.
Има ли таков што го доживеал ова чудо?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
You go, but the car doesn't.
Proud owner.

Него баш ме интересира дали постои човек на светов што поседува алфа и се фали со ниска потрошња, поштоги меркам одамна и сега имам услови и да си купам една?
Конкретно за 156-ка 1.6 или 1.8 TwinSpark 1998ма ме интересира.
Има ли таков што го доживеал ова чудо?
ја искрено не познавам модел на алфа а да не троши помалку од 8 9.... алфите се брзи ама и трошат другарче...

Член од
17 ноември 2008
Мислења
345
Поени од реакции
15
OPEL VECTRA 2.0 D 1998 za najdobar nee najdobar ama nee ni naj los golema kola sto se odnesuva do potrosuvackata e dosta ekonomicen gradska 8-9 otvoreno 6 ipol

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
OPEL VECTRA 2.0 D 1998 za najdobar nee najdobar ama nee ni naj los golema kola sto se odnesuva do potrosuvackata e dosta ekonomicen gradska 8-9 otvoreno 6 ipol
Не бе ич!

BMW 525TDS троши 8л-9л и притоа е 140КС. (2500 кубика)

Вектрата треба да троши 7 максимум. Изгледа тој модел што си го возел/имаш не ти е во ред.

Плус то имаат проблематична Bosch VP44 пумпа.

1.6 16V + Плин за мене :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Абе да ви сликнам на Инсигниава 1,8 бензин 142 кс колку малку троши нема да ми верувате :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom