D
dbt
Гостин
Уфффффф Еленчето, ја гледам репризата сега. ![Дрк :drk: :drk:](/styles/default/xenforo/emot/drk.gif)
![Дрк :drk: :drk:](/styles/default/xenforo/emot/drk.gif)
http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_4405.htmlne mi ja razbra poentata...jas ne se 'palam' na takvi neshta pa makar toa i da e albanska proslava i ako beshe na takov nachin ke ti kazam deka toa ke e pak patetichno, nerelano ironichno i pokazuva golemi kompleksi na eden narod sho ne znae nishto za demokratia tuku liderot i partija ja stavit na prvo mesto otkolku da se stavi sebesii deka toa e cista populacia i brainwash na narodot za da se drzi vlasta..mnogu e ironichno ne znam kako ne go razbirate i plusako takvo neshto nemam videno ni vo Albania, ni negde drugo na svetot i toa ni vo najjakite drzavi so golema civilizacia..treba da se slavi no na pomodesten nachin, na porealen toa ke izgleda i 'poesteticho'ne tolku komplicirano kako indijcite sho ja proslavuvat raganjeto na bogot Shiva lool, jas vidov i luge sho placat se cudev Gospde cuvaj![]()
ti me ironiziras sega a ako ako
прославата беше спектакуларна, фонтаната навистина е супер, исто така и фонтаните во Вардар се добри, музеј на ВМРО е многу добро направен, огнометот топ, песните топ, добар говор. Организација одлична. Оценка за настанот 10\10, само не видов кога Каролина се спупштала од кран...
the point??dont get it
Друго е нешто да не ти се свиѓа, а друго е се да не ти се свиѓа како на некои.. е за тие беше моето кажано!Е да, во болдот се крие тајната на македонскиот неуспех во обединувањето. Пукни ти, не пукни ти.
Јас не ја поддржувам политиката на оваа влада, не ми се свиѓаше вчера што настанот беше исполитизиран, не го поддржувам проектот Скопје 2014.
Тоа ме прави комуњар, следбеник на лицето БЦ (па колку и малоумно да звучи она ,,комуњар'' кога и 99% од тие што го користат тој израз не знаат што всушност значи е комуњар) ?
Ако не ми се допаѓало тоа што се случуваше вчера значи дека треба да пукнам?
И дали таквите се помалку Македонци отколку што си ти? И мене ништо не ми се свиѓа, ако ја избришеме шминката од вчера и ако објективно ја погледнеме реалноста, државава тоне во беда и сиромаштија, една третина од населението е невработено, за автомобил од 3-4000 евра македонци земаат бугарски пасоши и се потпишуваат како бугари. Нема перспектива за младите па заминуваат во странство, луѓето се раскарани по сите можни основи, меѓу кои најбедната е онаа партиска основа, партиските бои се секогаш пред оние националните...Друго е нешто да не ти се свиѓа, а друго е се да не ти се свиѓа како на некои.. е за тие беше моето кажано!
Таквите секогаш нешто нема да им чини ..
Не сум јас тој да оценувам ниту сметам дека имам потреба да оценувам, важно чим тој ни својата држава неможе да ја почитва барем 1 ден во 20 години независност мене доволно ми говори за него. Вчерашниот настан е нешто најмалку што можеше да се направи за нашава држава, инаку за останатите работи не е како прво тука место да се дискутира бидејки темава е за настанот вчера но ајде веќе кога почна за тоа да продолжиме.. Македонија е млада држава и нормално дека неможе се да биде како што сакаме, млада држава сме опколена од стари волци кои на секој начин гледаат да не нема и длабоко во себе ко сакаат тоа од Грција па до Бугарија преку Албанија па и на Север - Србија.И дали таквите се помалку Македонци отколку што си ти? И мене ништо не ми се свиѓа, ако ја избришеме шминката од вчера и ако објективно ја погледнеме реалноста, државава тоне во беда и сиромаштија, една третина од населението е невработено, за автомобил од 3-4000 евра македонци земаат бугарски пасоши и се потпишуваат како бугари. Нема перспектива за младите па заминуваат во странство, луѓето се раскарани по сите можни основи, меѓу кои најбедната е онаа партиска основа, партиските бои се секогаш пред оние националните...
Ако размислуваш објективно и непристрасно Македонија е многу лоша земја за живеење, ако размислуваш емоционално Македонија е најдобра од сите. Ќе речам каква-таква, една е и сите ја чуствуваме како своја, а ти дечко ако си прав патриот и ако ја сакаш својата земја, ќе го сакаш и својот народ, нема да викаш ,,вие пукните''.
Тоа што некои Македонци си продаваат националност за еден смрден автомибил говори за нив самите,какви личности се.Тежок е животот во Мк никој не го спори тоа.Изминативе 20 г беа тешки.Дај да поработиме во наредниве 20 г. да зајакнеме економски.И дали таквите се помалку Македонци отколку што си ти? И мене ништо не ми се свиѓа, ако ја избришеме шминката од вчера и ако објективно ја погледнеме реалноста, државава тоне во беда и сиромаштија, една третина од населението е невработено, за автомобил од 3-4000 евра македонци земаат бугарски пасоши и се потпишуваат како бугари. Нема перспектива за младите па заминуваат во странство, луѓето се раскарани по сите можни основи, меѓу кои најбедната е онаа партиска основа, партиските бои се секогаш пред оние националните...
Ако размислуваш објективно и непристрасно Македонија е многу лоша земја за живеење, ако размислуваш емоционално Македонија е најдобра од сите. Ќе речам каква-таква, една е и сите ја чуствуваме како своја, а ти дечко ако си прав патриот и ако ја сакаш својата земја, ќе го сакаш и својот народ, нема да викаш ,,вие пукните''.
Јас не сум сигурен кој е типот за кој што ми зборуваш. Да претпоставам дека зборуваш за Бранко или лицето Б.Ц., сеедно. Лидерот на опозицијата присуствуваше на сите манифестации, го честиташе денот на независноста. Сдсм не присуствуваа на централната манифестација, ради како што рекоа, ДПМНЕ тоа ќе го искористи како злоупотреба и саморекламирање, што всушност и излезе точно, од самиот говор на Груевски може да се заклучи истото, па се до Тарчулоска со Предавници и Јунаци (? така беше најавено, не гледав). И незнам зошто муабетов се сведе на партииве, јас ти говорев за патриотизмот, за поделбата на народот и тоа е тоа.Не сум јас тој да оценувам ниту сметам дека имам потреба да оценувам, важно чим тој ни својата држава неможе да ја почитва барем 1 ден во 20 години независност мене доволно ми говори за него. Вчерашниот настан е нешто најмалку што можеше да се направи за нашава држава, инаку за останатите работи не е како прво тука место да се дискутира бидејки темава е за настанот вчера но ајде веќе кога почна за тоа да продолжиме.. Македонија е млада држава и нормално дека неможе се да биде како што сакаме, млада држава сме опколена од стари волци кои на секој начин гледаат да не нема и длабоко во себе ко сакаат тоа од Грција па до Бугарија преку Албанија па и на Север - Србија.
Ја не памтам да сме имале влада како оваа барем од кога сум роден, се прават суштински реформи и се нудат некои можности за формирање на мали бизниси за кои предходно може да сонувавме само. Колку толку се зголемина инвестициите и невработеноста полека се намалува, го имаме веќе најголемиот аеродром на Балканот се подобри инфраструктурата (иако мора и може повеќе), јавниот превоз се подобри.
И ред други работи.. значи јас сфаќам да бидеш против нешто но да бидеш толку голем хејтер да плукаш по сите буквално направени работи а срамота а во исто време да кажуваш дека било таман во времето на овие “другите“.. биди си ти опозиција никој не ти забранил ако не ти чини оваа влада ама човеку размислувај барем малку трезвено и почитувај ги барем оние ГОЛЕМИ ПРАЗНИЦИ како вчерашниот ден.
Јас сум Македонец пред се и се радувам што државава тргна од мртва точка, краделе предходните крадат но има разлика и во тоа кој колку гради и отвара можности.. и најбитно не значи дека ако се борам против нив треба да ја валкам и Македонија како некои други луѓе и политичари.