Спектакуларна прослава по повод 20 години од независноста

Статус
Затворена за нови мислења.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
А да, ај сега крените со муабет колку ќе кошта струјата и водата шо ќе ги трошат фонтаните. :icon_lol:

Arta

I AM THE YUMMY PIE!
Член од
26 јуни 2011
Мислења
142
Поени од реакции
49
aww kolku patetichno, ne razbiram sho mu se slucuva na lugeto,pa i tuka na forumot tolku emotivni, makedonia, gruevski alexandar blla blla soberete site i placete negde zaedno lol izbravte najcudesen i najlesen pat za nacionalizam namesto da se borat ili daprotestirat na ekonomski plan kako site civilizirani drzavi. kako moze tolku da se politizira narodot...ova mi liceshe na stillot na orientallni ili komunistichki drzavi sobrani site da go vidat 'imperatorot' kako pominuva niz triumfalna porta lol zalam sogragani makedonci ama ova 'sterilna eksitacia' vi e cudesna i smesna mnogu..aman veke

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Баш од што немаше вакви нешта досега еве сега цутиме што да ти речам,ова е еднаш,а лично поубав ден не сум осетил досега.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
aww kolku patetichno, ne razbiram sho mu se slucuva na lugeto,pa i tuka na forumot tolku emotivni, makedonia, gruevski alexandar blla blla soberete site i placete negde zaedno lol izbravte najcudesen i najlesen pat za nacionalizam namesto da se borat ili daprotestirat na ekonomski plan kako site civilizirani drzavi. kako moze tolku da se politizira narodot...ova mi liceshe na stillot na orientallni ili komunistichki drzavi sobrani site da go vidat 'imperatorot' kako pominuva niz triumfalna porta lol zalam sogragani makedonci ama ova 'sterilna eksitacia' vi e cudesna i smesna mnogu..aman veke
ма тебе убаво те разбираме зошто ти е ова неприфатливо и патетично(да беше некоај албанска прослава или собир -ти сигурно ќе беше ПРВА таму), но никако да ги разбереме Македонците- тоа е уште почудното во прикаскава:icon_lol:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Само во Македонија премиерот има 4-пати подолг говор од Прецедателот.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Прославата вчера беше баш спектакуларна.Замерка имам на непотребно долгиот говор на Премиерот,иако имаше добри поенти.
Немаше политичари на македонските Албанци?Па што.Тоа ја покажува нивната почит спрема државата.Никогаш не ја почитувале,па зошто да почнат сега.За прославата на независноста на Албанија и Косово сигурно ќе ги видиме таму.Тие си имаат уште две држави.Ние имаме една.
Опозицијата не била??Подобро што не беше.Со оглед на тоа кој е лидер на опозицијата,тешко нив.Ден-два пред прославата излезе со изјава дека комунистите ја создале Македонија(идентично на она што го тврдат грците и сите кои се против Мк)

Arta

I AM THE YUMMY PIE!
Член од
26 јуни 2011
Мислења
142
Поени од реакции
49
ма тебе убаво те разбираме зошто ти е ова неприфатливо и патетично(да беше некоај албанска прослава или собир -ти сигурно ќе беше ПРВА таму), но никако да ги разбереме Македонците- тоа е уште почудното во прикаскава:icon_lol:
ne mi ja razbra poentata...jas ne se 'palam' na takvi neshta pa makar toa i da e albanska proslava i ako beshe na takov nachin ke ti kazam deka toa ke e pak patetichno, nerelano ironichno i pokazuva golemi kompleksi na eden narod sho ne znae nishto za demokratia tuku liderot i partija ja stavit na prvo mesto otkolku da se stavi sebesii deka toa e cista populacia i brainwash na narodot za da se drzi vlasta..mnogu e ironichno ne znam kako ne go razbirate i plusako takvo neshto nemam videno ni vo Albania, ni negde drugo na svetot i toa ni vo najjakite drzavi so golema civilizacia..treba da se slavi no na pomodesten nachin, na porealen toa ke izgleda i 'poesteticho'ne tolku komplicirano kako indijcite sho ja proslavuvat raganjeto na bogot Shiva lool, jas vidov i luge sho placat se cudev Gospde cuvaj :D

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
прославата беше спектакуларна, фонтаната навистина е супер, исто така и фонтаните во Вардар се добри, музеј на ВМРО е многу добро направен, огнометот топ, песните топ, добар говор. Организација одлична. Оценка за настанот 10\10, само не видов кога Каролина се спупштала од кран...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
mnogu e ironichno ne znam kako ne go razbirate i plusako takvo neshto nemam videno ni vo Albania, ni negde drugo na svetot i toa ni vo najjakite drzavi so golema civilizacia..treba da se slavi no na pomodesten nachin, na porealen toa ke izgleda i 'poesteticho'ne tolku komplicirano kako indijcite sho ja proslavuvat raganjeto na bogot Shiva lool, jas vidov i luge sho placat se cudev Gospde cuvaj :D
work-theman.jpeg

ГЕНИЈАЛЕЦ !!!

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Сите зборат како било организирано а никој не кажа некое инфо колку сето тоа чини :D
Со малку познавање колку чини пиротехника, и она вчера што го видов кое траеше отприлика 35 до 45 минути чини 100.000 евра. А останатите пропратни елеменити кога ќе се додадат цифрата ќе биде енормно голема трошење државни пари.
како што прочитав организација на централната прослава и ангажирањето на комплетната техничко-логистичка опрема, организацијата на транспортот за граѓаните кои живеат во внатрешност на државата, и реализацијата на уметничко-сценската програма, изнесуваат 90 000 евра

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Не можам да разберам од каде ова неединство и разноумие...

Еве како се сплотува народ, како се сака државата и се спрема младина да ја брани својата домовина.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom