Еее сератори сератори,со политичките препукувања ако не уништите и една тема која што си нема допирна точка со партии,не сте живи.
Искрено,не ве разбирам,а пробувам да ве разберам.
Барате влакно во јајцето,како и секогаш.
Прославава беше ФЕНОМЕНАЛНА !!
Е ваква прослава за независноста заслужува нашава Македонија...уствари не,заслужува уште повеќе од ова,но толку се силите денеска.
Како и да е,јас сум презадоволен од прославата,од маршот на војниците,па се до песните што се вртеа на плоштад.
Малку Грујо се испосра со говорот,но за среќа не го слушав цел,ме фати склет па отидов да јадам.
Но кога се вратив,што да видам,БИСЕР БАЛКАНСКИ само што започна и едни луѓе,чинам беа од Битола,не сум сигурен,фатија оро да играат пред споменикот на Цар Самуил.
Абе срце ми се наполни од тоа колку беа среќни тие,а и сите околу нив кој што не ги познаваа,а се придружија на орото.
Јас на цел глас почнав да ја пејам можеби најубавата песна посветена на Македонија и ми наидоа солзи во очите од зборовите-ДЕЛЕТЕ ЈА ПАРЧЕТЕ ЈА,ПАК ЌЕ БИДЕ НАША НАЈМИЛА !!
Дефинитивно прославава ќе се раскажува за век и векова.
А и топовите јако грмеа,морам да признаам.
Огнометот одушевувачки.
А фонтаната ?
Немам зборови за фонтаната,колку само моќно изгледа целата фонтана со Александар,фалангата и лавовите од страна.
Соња Тарчуловска за моја среќа не ја слушав,не ни имав намера.
Жал ми е само што не останав уште да ја проследам прославата,нозеве не ме држеа,а имам и скапано друштво,запнаа за јадење и дома и ако не можеш да ги победиш-придружи им се.
Како и да е,прославата беше над моите очекувања,одушевувачка беше.
Мило ми е и што македонскиов народ барем една вечер го видов сплотен како едно,како една голема македонска фамилија и што барем една вечер ги тргнаа на страна партиските препукувања.
Така да биде секој ден,а не само вечерва или за големите македонски празници,бидејќи под едно сонце сите живееме,една мајка имаме,Македонија.
Подоцна ќе поставам и неколку слики направени со телефонот.
Да си жива и здрава Македонијо !!