Со албанската химна започна академската година во ДУТ

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
и после биле за соживот тие прикаски у планиње нека ги кажуваат
Ова е место кај што разменуваме ставови и мислења. Има работи кај што ја не сум бил во право, ама барем нека пише еве на англиски па да можам да разберам и да му одговорам, а вака не разбирам што му е целта.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Ова е место кај што разменуваме ставови и мислења. Има работи кај што ја не сум бил во право, ама барем нека пише еве на англиски па да можам да разберам и да му одговорам, а вака не разбирам што му е целта.
зашто да пише на англиски на македонски форум , цело време вака провоцираат после они биле жртвите кога ке им кажеш нешто
тоа е племе заостанато

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
зашто да пише на англиски на македонски форум , цело време вака провоцираат после они биле жртвите кога ке им кажеш нешто
тоа е племе заостанато
Абе битно да се разбереме.
Еве puno ако не нека ми преведе што сакаше Urban84 да ми каже

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
тоа е племе заостанато
Greska ne e pleme.... Nedorazvieni covekoliki majmuni.......Evolucijata e dolg process....

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Другар, јас овде не сум на печалба, јас овде сум државотворен народ, ти се допаѓа тебе или не не е еважно....................
Ич не сакам во вакви теми да влегувам, ептен антипатични ми се, константно препукување на етничка основа, ептен мизерно.
Али ова болдираново веќе неколку пати го повтори па те молам да ми објасниш.
Татко ми беше партизан, од него и од мноооогу други учесници во втора светска војна имам слушнато (и прочитано) многу случки, приказни, легенди, анегдоти и да не набројувам понатака. Во ниедна од нив, албанците НЕ ги поддржувале македонците кои се бореле за сопствена држава, после 5 века турско ропство. Баш напротив, биле од спротивната страна, секогаш! И од каде сега албанците ко-творци на оваа држава? (Не се важи тоа што партизаните, односно КПЈ по создавањето на републиката Македонија не ве истерале од овде).
Значи она што ми е нејасно, дали мислиш дека ќе исчезнат фактите и туку така ќе почнат луѓето да си мислат дека е точно ова што го кажуваш? И да напоменам, кога ќе кажам луѓе, не мислам на ОНА и нејзините поддржувачи!

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Те/Не пцуе друже ...................... кар(kar) на албански знаеш што значи така ............. машки полов орган ! :D

V

viktora

Гостин
Ич не сакам во вакви теми да влегувам, ептен антипатични ми се, константно препукување на етничка основа, ептен мизерно.
Али ова болдираново веќе неколку пати го повтори па те молам да ми објасниш.
Татко ми беше партизан, од него и од мноооогу други учесници во втора светска војна имам слушнато (и прочитано) многу случки, приказни, легенди, анегдоти и да не набројувам понатака. Во ниедна од нив, албанците НЕ ги поддржувале македонците кои се бореле за сопствена држава, после 5 века турско ропство. Баш напротив, биле од спротивната страна, секогаш! И од каде сега албанците ко-творци на оваа држава? (Не се важи тоа што партизаните, односно КПЈ по создавањето на републиката Македонија не ве истерале од овде).
Значи она што ми е нејасно, дали мислиш дека ќе исчезнат фактите и туку така ќе почнат луѓето да си мислат дека е точно ова што го кажуваш? И да напоменам, кога ќе кажам луѓе, не мислам на ОНА и нејзините поддржувачи!
Па кога се гласаше на референдум за независна Македонија они го бојкотираа.И сега оп,државотворен народ.Многу интересен народ, како мали деца се,што ќе им пласираат веруваат во тоа и се цврсто убедени.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Другар, јас овде не сум на печалба, јас овде сум државотворен народ, ти се допаѓа тебе или не не е еважно....................
Не, не си
Во турско тука сте дојдени за пљачкање и силување, кога треба соработувате со турците.Македонците се тие што се борат за независна држава и тоа баш каква што наводно барате,држава на сите народи кои живеат во Македонија.
После тоа за време на втората светска војна твоите предци пак соработуваат со окупаторот. И пак се борите против тие кои ги имаат поставено темелите на современата македонска држава.
Па пак 91 го бојкотирате референдумот кога се гласа за независна Македонија......
10 годни подоцна и кренавте оружје против таа иста држава.
И ПО КОЈ ЈЕБЕН ОСНОВ СТЕ ВИЕ ДРЖАВНОТВОРЕН НАРОД ??
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 00:23 ---
Франција не е Македонија, во македонија постоти над 30% малцинства, и не може да биде моноетничка држава...............
Тука се можеби и повеќе од 30% малцинствата,но тоа не го менува фактот дека има една етничка група која има повеќе од 50% и тука завршува секоја приказна за би или повеќе национална држава.
Кога ќе се изнародите да бидат македонците само релативно мнозинство,тек тогаш ќе може тоа.

Иначе во Франција малцинствата се скоро 30%......не само арапите и црнците,туку и останатие европски имигранти заедно.Ако не сега,за 10-15 години правите Французи ќе бидат и помалку од Македонците во Македонија,но Франција никогаш нема да стане Македонија.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.650
Поени од реакции
35.230
Македонија,но Франција никогаш нема да стане Македонија.
:cuc: ( за болдот)
Си изгласа Франција закон за забрана носење на бурка, па никој од муслиманите не излезе на протест да вее знаме на друга држава, да уништува имот на Французи, Белгија и Холандија исто.
Канада наложи ‘‘ канадско државјанство и бурка неодат заедно‘‘
Си изгласа Швајцарија на референдум забрана за минариња, па никој несмееше да покаже привитимизам и непочитување на законите.
Зошто таму не излегоа да пишуваат писма до ЕУ и меѓународните институции дека им се ‘‘ускратуваат човековите права‘‘, туку таму друг стап игра, не е ова Македонија - рани куче да те лае.
И малцинствата таму се со одреден процент, ама ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ несмеат да покажат непослушност и непочитување на законите, а не како кај нас, што ќе им текне тоа прават, што ќе ти текне може само дома, надвор НЕ.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Денешна Нова Македонија напиша:
Дворот е миниран, мора да го исчистат

Во селото Танушевци пред два дена тешко беше повредено глувонемо момче од нагазна мина, а татко му тврди дека дворот и нивите околу куќата од конфликтот од 2001-та не се деминирани
Нека го исчистат тие шо го валкале дворот.

ПОЛИЦАЈЦИ ПРВИ ПОМОГНАЛЕ

Додека разговараме, на местото пристигнаа претставници од ОБСЕ, кои се интересираа за настанот.
Таткото и неговиот роднина им беа многу благодарни на полицајците од караулата што се наоѓа пред селото. Веднаш по настанот тие со возило го однеле момчето во караулата, каде што полицајците биле првите што му дале итна помош, пред да биде префрлен во градската општа болница.
- Многу ни помогнаа и многу сме и благодарни - велеа двајцата.
Први помогнале тие за кои беа наменети мините, против кого пукаа соселаните на ранетиот пред десетина години, каква иронија ... Барем еднаш искажаа благодарност.Ама од пракса, како да веруваш...
Дали кретените од ОБСЕ биле кај тепаните деца во Чаир поради неприфаќање на име на школо или случајно кај роднините жртвите од Смилковско Езеро да покажат некој интерес...

Танушевци по конфликтот било деминирано. Екипи работеле на местото и ги отстраниле мините што биле најдени кај гробиштата и на уште неколку локации.
Ако Танушевци е деминирано после војната, од каде мини ? И зошто селаните велат дека не е деминирано?Да не испробувале нова генерација отскочни мини?
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 17:29 ---
http://en.wikipedia.org/wiki/Ferid_Muradi

Зошто ова не сум го видел од македонец да се постира???????????????????
Кој македонец ја претставил македонија вака???????????
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 18:07 ---
Прилагодување.Не сакате имиња на школи како Ибе Паликуќа, Бајрам Шабани, Лиман Каба, Фејзо Џеладиновски, Исак Руфати...туку Адем Јашари и слични.Логично ваква личност не ви е по мерак.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Нека го исчистат тие шо го валкале дворот.

Први помогнале тие за кои беа наменети мините, против кого пукаа соселаните на ранетиот пред десетина години, каква иронија ... Барем еднаш искажаа благодарност.Ама од пракса, како да веруваш...
Дали кретените од ОБСЕ биле кај тепаните деца во Чаир поради неприфаќање на име на школо или случајно кај роднините жртвите од Смилковско Езеро да покажат некој интерес...

Ако Танушевци е деминирано после војната, од каде мини ? И зошто селаните велат дека не е деминирано?Да не испробувале нова генерација отскочни мини?
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 17:29 ---

Прилагодување.Не сакате имиња на школи како Ибе Паликуќа, Бајрам Шабани, Лиман Каба, Фејзо Џеладиновски, Исак Руфати...туку Адем Јашари и слични.Логично ваква личност не ви е по мерак.
Како прво кој си ги поставувал мините тој самиот и треба да си ги собере т.е. деактивира и уништи !
Како второ станува збор за с.Танушевци кое се наоѓа на северната граница(кон Косово) а како што се сеќавам пред некоја година Танушевскиот командант Џ.Ш.-Хоџа нели јавно пред камери и новинари изјави дека он е главен таму и дека територијата на Танушевци не спаѓа во Р.М. и дека тоа село и неговата околина се посебна независна држава, сигурно се сеќавате го имаше ова на ТВ пред некоја година не многу одамна !

Член од
21 август 2012
Мислења
22
Поени од реакции
13
Петковски: И борците на ОНА да се вклучат во Законот бранителите

http://www.plusinfo.mk/vest/59178/Petkovski-I-borcite-na-ONA-da-se-vkluchat-vo-Zakonot-branitelite
samo vo son moze ama i tamu kei bideme kosmar
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 19:55 ---
neznam sto da kazam ?????????????????????????????????

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Русија ја блокира резолуцијата на ОН за осуда на сирискиот напад врз турски град

Русија го блокира денеска усвојувањето на резолуцијата во Советот за безбедност на Обединетите нации, со која се осудува смртоносниот сириски минофрлачки напад врз турскиот пограничен град Акчакале и предложи поблага варијанта, која повикува на воздржаност долж границата, без да се споменува дека нападот претставува нарушување на меѓународното право.
Западните дипломати нагласуваат дека доколку биде усвоена резолуцијата предложена од Русија ќе дојде до неприфатливно намалување на степенот на влијание на ОН врз Дамаск.
- Членовите на СБ ги повикуваат двете страни да покажат воздржаност и да избегнуваат воени судири, кои би можеле да доведат до натамошна ескалација на ситуацијата во пограничниот регион меѓу Сирија и Турција, се наведува во текстот предложен од Русија, јави БТА.
Во рускиот предлог двете соседни земји се повикуваат да ги намалат тензиите и да прибегнат кон мирно решавање на сириската криза.
Во сирискиот минофрлачки напад загинаа мајка и нејзините четири деца. Турската армија возврати со артилериски оган кон сириските бази.

Go Russia go go ..

Kajgana Shop

На врв Bottom