- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.577
- Поени од реакции
- 5.169
Како бе кој сум јас ?
Јас сум основач на државата и ја ако сакам ќе ти дадам права, ако нејќам нема. Како ти како малцинство мене ќе ми наметнеш што смеам ја да правам ? Како така јас во моја држава да морам да ги ограничувам своите права и слободи зошто тебе ти се сонило синојка да работиш како секретарица во влада ?
Имај си ти права, живеј си слободно, ама кога се мешаш ти во работи кај што не ти е местото, кога ти ми кажуваш мене јас како да живеам, е тогаш не очекувај да те фалам.
Не ви се свиѓа Македонија, бујрум границата ти е отворена, тебе никој не ти стави нож под грло и никој не ти рече мораш тука да живееш. Имаш безвизен режим оди си во друга држава и живеј си како сакаш. Видовте тука мека рака и почнавте да се чаламите. Иди во Франција па да те видам таму сили се како тука. Ама таму нема да те тинтра Оланд туку одма ќе те депортира како што ги депортираа Ромите.
Он ќе си одел ама војко Сем лошо ќе го разберел.
Ти тешки отиди си па ние ќе се разбереме со вујко ти Сем. Уосталом вујко ти Сем нема шо да се меша тука, нека си ги глеа он неговите проблеми.
Како очекуваш да ти брани некој интереси кога викаш или-или ?
Кога ќе се култивирате и кога ќе разберете дека живеете во цивилизиран свет, кога ќе разберете дека живеете во држава кај што си има правила, кога ќе разберете дека неможеш ти мене да ми одредуваш како јас ќе живеам, е тогаш може да збориме. А не ти вчера си играл Ризик, си ја освоил Македонија на Ризик и сеа ти текнало „ај бе и во реалноста ќе ја направам Македонија моја“. Тие работи не идат така...
Како што да те гледам освен како паблик енеми ?
Ти беше тој што вчера пукаше против мене, против мојата држава, убиваше мои другари, комшии, роднини и сеа сакаш да те гледам како што ?
И на крај:
КАКО БЕ МЕЈКУ МУ СЕ ВАС НЕШТО НЕ ВИ ЧИНИ ?
ЗОШТО БЕ НЕ ВИДАМ СРБИ, ТУРЦИ, РОМИ, БОШЊАЦИ ДА РЕЧАТ ЈА МОРАМ СО ТОЛКУ И ТОЛКУ % ДА БИДАМ ВО ДРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА ?
ОНИ НЕ ЖИВЕАТ ВО ОВАА ДРЖАВА ?
Ми зборите за права, а Македонците во ваша држава не смеат а да кажат. Дури не смеат ни како Македонци да се декларираат и тука вие ми кажувате како сте биле луѓе полни со разбирање, како сте биле космополити, а како ние сме фашисти, диктатори, наша животна цел е само вас да ве уништиме...
СМЕШНО !
И што сега???? ти спаѓаш под нација која ја *основал државата* и имаш повеќе права од мене??????????
Мораме некои работи да ги гледаме лично, зошто ти да имаш повеќе права од мене (лично)???????
Оваа држава колку што е твоја, е и моја, тоа во глава треба секој да ја сними.............
Јас овде се родив, мојот татко, мојот дедо, прадедо, и пак треба да се однесувам како албанецот кој отишол во Австралија на печалба.........
Другар, јас овде не сум на печалба, јас овде сум државотворен народ, ти се допаѓа тебе или не не е еважно....................
И никој не се меша како да живееш ти, но ни јас не сакам некој да ме дискриминира само затоа што сум по националост и вера различно од тебе.......
За права треба да се бориш, тие немаше да доаѓат затоа што вие сте добри.......
И не ми треба твоја пофалба, повторувам не си мојот господар........
Ние не сме против ни не сме се бореле против македонсиот народ, туку сме против институциите.....секогаш било така...........но имате испран мозок и играат вашите елити со вас како сакаат, сведоци сме на тоа............
И не ми се свиѓа политиката на државата кон албанците, јас сакам да има институции кои нема да видат разлика меѓу луѓето, а за разлика од мене ти сакаш да бидеш над мене само затоа што си македонец............
Немам ништо против македонците како индивидуи, но ми пречи колективното мислеше што го имаат за албанците, ми пречи тоа што гледаат закана во нас, ми пречи што не не гледаат како рамноправни.............
Кој пукал во тебе????? Си бил ранет во 2001????????? Кој од вашите роднини бил убиен?????????
Да беше политиката на ОНА да убива цивили, тој број би бил огромен.............
Па тие срби и роми нели се вработуваат по рамковен, само удрен како тебе не би го забележил тоа... па и турците........
Зошто овие заедници ги прифатија за себе рамковните вработувања???????????/
Македонците во Албанија ги имаат сите права, се знаат како малцинство, имаат општини, учат на мајчин јазик и во средно, имаат право на знаме, за овие права ние требаше да дадеме крв.............
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 18:59 ---
Okej znaci ti si k...a (dopolni si go sam zborot) ....
К.....а си ти што избегнуваш да одговориш на прашањата............
http://en.wikipedia.org/wiki/Ferid_Muradi
Зошто ова не сум го видел од македонец да се постира???????????????????
Кој македонец ја претставил македонија вака???????????