Со албанската химна започна академската година во ДУТ

Член од
25 март 2012
Мислења
8.577
Поени од реакции
5.169
Како бе кој сум јас ?
Јас сум основач на државата и ја ако сакам ќе ти дадам права, ако нејќам нема. Како ти како малцинство мене ќе ми наметнеш што смеам ја да правам ? Како така јас во моја држава да морам да ги ограничувам своите права и слободи зошто тебе ти се сонило синојка да работиш како секретарица во влада ?
Имај си ти права, живеј си слободно, ама кога се мешаш ти во работи кај што не ти е местото, кога ти ми кажуваш мене јас како да живеам, е тогаш не очекувај да те фалам.

Не ви се свиѓа Македонија, бујрум границата ти е отворена, тебе никој не ти стави нож под грло и никој не ти рече мораш тука да живееш. Имаш безвизен режим оди си во друга држава и живеј си како сакаш. Видовте тука мека рака и почнавте да се чаламите. Иди во Франција па да те видам таму сили се како тука. Ама таму нема да те тинтра Оланд туку одма ќе те депортира како што ги депортираа Ромите.
Он ќе си одел ама војко Сем лошо ќе го разберел.
Ти тешки отиди си па ние ќе се разбереме со вујко ти Сем. Уосталом вујко ти Сем нема шо да се меша тука, нека си ги глеа он неговите проблеми.

Како очекуваш да ти брани некој интереси кога викаш или-или ?
Кога ќе се култивирате и кога ќе разберете дека живеете во цивилизиран свет, кога ќе разберете дека живеете во држава кај што си има правила, кога ќе разберете дека неможеш ти мене да ми одредуваш како јас ќе живеам, е тогаш може да збориме. А не ти вчера си играл Ризик, си ја освоил Македонија на Ризик и сеа ти текнало „ај бе и во реалноста ќе ја направам Македонија моја“. Тие работи не идат така...

Како што да те гледам освен како паблик енеми ?
Ти беше тој што вчера пукаше против мене, против мојата држава, убиваше мои другари, комшии, роднини и сеа сакаш да те гледам како што ?

И на крај:
КАКО БЕ МЕЈКУ МУ СЕ ВАС НЕШТО НЕ ВИ ЧИНИ ?
ЗОШТО БЕ НЕ ВИДАМ СРБИ, ТУРЦИ, РОМИ, БОШЊАЦИ ДА РЕЧАТ ЈА МОРАМ СО ТОЛКУ И ТОЛКУ % ДА БИДАМ ВО ДРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА ?
ОНИ НЕ ЖИВЕАТ ВО ОВАА ДРЖАВА ?

Ми зборите за права, а Македонците во ваша држава не смеат а да кажат. Дури не смеат ни како Македонци да се декларираат и тука вие ми кажувате како сте биле луѓе полни со разбирање, како сте биле космополити, а како ние сме фашисти, диктатори, наша животна цел е само вас да ве уништиме...
СМЕШНО !

И што сега???? ти спаѓаш под нација која ја *основал државата* и имаш повеќе права од мене??????????
Мораме некои работи да ги гледаме лично, зошто ти да имаш повеќе права од мене (лично)???????
Оваа држава колку што е твоја, е и моја, тоа во глава треба секој да ја сними.............
Јас овде се родив, мојот татко, мојот дедо, прадедо, и пак треба да се однесувам како албанецот кој отишол во Австралија на печалба.........
Другар, јас овде не сум на печалба, јас овде сум државотворен народ, ти се допаѓа тебе или не не е еважно....................
И никој не се меша како да живееш ти, но ни јас не сакам некој да ме дискриминира само затоа што сум по националост и вера различно од тебе.......
За права треба да се бориш, тие немаше да доаѓат затоа што вие сте добри.......
И не ми треба твоја пофалба, повторувам не си мојот господар........

Ние не сме против ни не сме се бореле против македонсиот народ, туку сме против институциите.....секогаш било така...........но имате испран мозок и играат вашите елити со вас како сакаат, сведоци сме на тоа............

И не ми се свиѓа политиката на државата кон албанците, јас сакам да има институции кои нема да видат разлика меѓу луѓето, а за разлика од мене ти сакаш да бидеш над мене само затоа што си македонец............
Немам ништо против македонците како индивидуи, но ми пречи колективното мислеше што го имаат за албанците, ми пречи тоа што гледаат закана во нас, ми пречи што не не гледаат како рамноправни.............

Кој пукал во тебе????? Си бил ранет во 2001????????? Кој од вашите роднини бил убиен?????????
Да беше политиката на ОНА да убива цивили, тој број би бил огромен.............

Па тие срби и роми нели се вработуваат по рамковен, само удрен како тебе не би го забележил тоа... па и турците........
Зошто овие заедници ги прифатија за себе рамковните вработувања???????????/

Македонците во Албанија ги имаат сите права, се знаат како малцинство, имаат општини, учат на мајчин јазик и во средно, имаат право на знаме, за овие права ние требаше да дадеме крв.............
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 18:59 ---
Okej znaci ti si k...a (dopolni si go sam zborot) ....

К.....а си ти што избегнуваш да одговориш на прашањата............

http://en.wikipedia.org/wiki/Ferid_Muradi

Зошто ова не сум го видел од македонец да се постира???????????????????
Кој македонец ја претставил македонија вака???????????

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
И не ми се свиѓа политиката на државата кон албанците, јас сакам да има институции кои нема да видат разлика меѓу луѓето, а за разлика од мене ти сакаш да бидеш над мене само затоа што си македонец............
Немам ништо против македонците како индивидуи, но ми пречи колективното мислеше што го имаат за албанците, ми пречи тоа што гледаат закана во нас, ми пречи што не не гледаат како рамноправни.............

Кој пукал во тебе????? Си бил ранет во 2001????????? Кој од вашите роднини бил убиен?????????

Па тие срби и роми нели се вработуваат по рамковен, само удрен како тебе не би го забележил тоа... па и турците........

Македонците во Албанија ги имаат сите права, се знаат како малцинство, имаат општини, учат на мајчин јазик и во средно, имаат право на знаме, за овие права ние требаше да дадеме крв.............
1.Ти а и твоите сакаат велика албанија,абе не глуми не се м'сти не се пери..да не ве знаевме,може и ќе ти верував на овие слаткоречиви зборови.
2. Македонците во Албанија немаат или имаат далеку помали права,немој да глумиш лудило,најголем доказ ти е последниот попис,каде што немаше графа,македонци..прво.второ пред некое време не им беше дозволено за школите каде што има македонски ученци да се дистрибуираат книги на македонски,т.е. беа запленети на граница.

И ај ќути молим те,цел живот ве знам,не ми кажуј какви сте убави,добри и паметни,лажи некој абориџин таму,не мене/нас.
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 19:44 ---
Поранешен припадник на ОНА најден мртов во затворот во Штип

http://www.time.mk/read/618e157b86/7bd8b1c4ae/index.html

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
Не барам од Македонија, не сакам да ми земе................
Ќе те прашам тебе лично (не како македонец) што си направил за макеоднија?????????
Немате потреба да се плашите. тоа ви велам, сте изманипулирани дека албанците се закана за државата........
Во гевгелија нема албанци, зошто се плашиш и таму да не е службен јазик????
Не е овде проблем јазикот, проблемот тука е што не сакате да се спроведе рамковниот............
Ништо значајно немам направено за Македонија. Немам освоено медал на некоја олимпијада. Не сум добил нобелова награда. Но и не сум ја плукал Македонија и ја немам омаловажувано. Каква е, таква е. Татковина е.
Па и не се плашиме. Порано биле воена закана, не албанците туку некои криминогени структури (познати како ОНА/АНА). Па затоа велам, што бара да биде службен на цела држава кога Албанци нема на територија на цела држава. Дали шпанскиот јазик е официјален на цела територија на САД? Не.
Кажи ми што не е спроведно од рамковниот?
Е за колку пари прашај ги македонките (упс македонците) кои веќе ги продале куќите.,.......(а скапи биле)
Незнам ставање калашников колку ја спушта цената. Инаку утре ќе прашам еден 'стројник' од на работа, тој носи албанки. Ќе прашам за цена. :)

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
И што сега???? ти спаѓаш под нација која ја *основал државата* и имаш повеќе права од мене??????????
Мораме некои работи да ги гледаме лично, зошто ти да имаш повеќе права од мене (лично)???????
Оваа држава колку што е твоја, е и моја, тоа во глава треба секој да ја сними.............
Јас овде се родив, мојот татко, мојот дедо, прадедо, и пак треба да се однесувам како албанецот кој отишол во Австралија на печалба.........
Другар, јас овде не сум на печалба, јас овде сум државотворен народ, ти се допаѓа тебе или не не е еважно....................
И никој не се меша како да живееш ти, но ни јас не сакам некој да ме дискриминира само затоа што сум по националост и вера различно од тебе.......
За права треба да се бориш, тие немаше да доаѓат затоа што вие сте добри.......
И не ми треба твоја пофалба, повторувам не си мојот господар........

Ние не сме против ни не сме се бореле против македонсиот народ, туку сме против институциите.....секогаш било така...........но имате испран мозок и играат вашите елити со вас како сакаат, сведоци сме на тоа............

--- надополнето: 3 октомври 2012 во 18:59 ---

К.....а си ти што избегнуваш да одговориш на прашањата............

Да, јас сум алфа и омега во оваа држава, зошто Македонецот излезе на референдум во '91, а ти си спремаше некој си твој референдум за отцепување.
Убаво си реков, имајте вие права, не викам не, ама не се стремете кон тоа вашите права мене да ме држат како во затвор, каде ради вашите права јас неможам да си ги остварам моите права.
Кога ти ќе почнеш да се однесуваш како граѓанин на оваа држава, кога ти ќе работиш за националните интереси (интересите на Македонија), а не за отцепување или како тоа вие ќе сте правеле голема држава па ќе сте ни напраеле ова, ќе сте ни напраеле она, е дури тогаш може да збориме дека ти си тука негде по хиерархиска поставеност, ама сепак јас сум тој што е на врвот. Како што во секоја држава малцинствата си имаат права, ама народот на таа држава е на прво место така треба и во Македонија да биде. Глупостите за мултиетничност прво нека ги инсталираат Американците, нека видам они така како што викаат да се однесуваат, па дури тогаш може да збориме за друг начин на хиерархија. Македонија не е место за експерименти.

Што тоа тебе не ти се свиѓа бе во институциите ?
Ако некој треба да биде револтиран од денешниот систем, тогаш тоа сме ние Македонците. Сега ќе ти кажам и преку пример зошто.
Има конкурс за пријавување на Воена академија. Заинтересирани се пријавуваат и има тестови. На крајот влегувањето се врши според етничка припадност, а не според физичка спремност (пример). Сите знаеме за ова кога Македонци што биле на врвот на листата не биле примени само зошто место нив требал некој од малцинството да биде примен.
Ова е таа еднаквост што ми ја збориш ?
Вака сте вие дискриминирани ?

Со мене никој не си игра, никој не го пере мојот мозок и никој не си игра со мојот став, биди сигурен во тоа.

Ти кажав и во претходниот пост, како тебе некој сакаш да те гледа поинаку од неционален непријадел кога ти во 2001 се бореше против државата, против државниот поредок ?

ОНА не убивала цивили ?
Читаш ти што пишуваш или само онака колку да имаш во квантитет штракаш по тоа тастатурата ?
Мавровските работници што ги разнесовте да не беа војници или агенти ?
Друг пат прочитај што ќе напишеш.

Рамковниот бил и за Турци и за Срби...
Па како бе рамковниот тогаш се спомнува само кога е нешто у врска со вас ?
Како не сум видел никогаш на вести да кажат србите се револтирани поради тоа и тоа и се повикуваат на рамковен договор?
Секогаш рамковниот договор важи само за вас...

И за болдот...
Мене ме лажеш или сам се лажеш ?
Да бе Македонците кај вас и основно и средно учат на македонски јазик, па вашата влада дури почна и факултет да им гради од државни пари.
Ја лажам дека се врши притисок на нив за на пописот да не се декларираат како Македонци. Не е вистина тоа, дури и ги охрабруваат вашите како Македонци да се декларираат. Ја само пропаганда вршам тука...
За знамињата неможам ништо лошо да кажам. Толку сте либерални што на Македонците кај вас дури и вие им ги давате знамињата.
Тоа нашиве весници што пишуваа дека книги на македонски јазик се запленети на граница само пропаганда е, да не веруваме во тоа така ?

Be real...
Сакате нешто што нигде во светот го нема. Реков и погоре, во сите земји народот е на прво место (мислам пример на Французи во Франција, Американци во Америка...), малцинствата си имаат права и си ги уживаат, ама нигде го нема тоа вие што го барате.
Кога ќе видам да ми посочиш некоја земја во светот каде што државата се води по принципот на рамковен како кај нас, е тогаш ќе речам сум згрешил за ова.
Ја до сеа не сум сретнал пример у Америка да речат мора да има толку и толку посто Израелци, Афганистанци, Индијци во администрацијата. Ако ти имаш таков закон негде видено извести ме и ќе признаам дека сум згрешил.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Па ушто прашуваш, Албанија е името на мојата татковина........
E sea duri te razbiram....ustvari ne... aj....cekaj...:facepalm::facepalm::facepalm: izgleda do mene e !!!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.577
Поени од реакции
5.169
Да, јас сум алфа и омега во оваа држава, зошто Македонецот излезе на референдум во '91, а ти си спремаше некој си твој референдум за отцепување.
Убаво си реков, имајте вие права, не викам не, ама не се стремете кон тоа вашите права мене да ме држат како во затвор, каде ради вашите права јас неможам да си ги остварам моите права.
Кога ти ќе почнеш да се однесуваш како граѓанин на оваа држава, кога ти ќе работиш за националните интереси (интересите на Македонија), а не за отцепување или како тоа вие ќе сте правеле голема држава па ќе сте ни напраеле ова, ќе сте ни напраеле она, е дури тогаш може да збориме дека ти си тука негде по хиерархиска поставеност, ама сепак јас сум тој што е на врвот. Како што во секоја држава малцинствата си имаат права, ама народот на таа држава е на прво место така треба и во Македонија да биде. Глупостите за мултиетничност прво нека ги инсталираат Американците, нека видам они така како што викаат да се однесуваат, па дури тогаш може да збориме за друг начин на хиерархија. Македонија не е место за експерименти.

Ако некој треба да биде револтиран од денешниот систем, тогаш тоа сме ние Македонците. Сега ќе ти кажам и преку пример зошто.
Има конкурс за пријавување на Воена академија. Заинтересирани се пријавуваат и има тестови. На крајот влегувањето се врши според етничка припадност, а не според физичка спремност (пример). Сите знаеме за ова кога Македонци што биле на врвот на листата не биле примени само зошто место нив требал некој од малцинството да биде примен.

Со мене никој не си игра, никој не го пере мојот мозок и никој не си игра со мојот став, биди сигурен во тоа.

Ти кажав и во претходниот пост, како тебе некој сакаш да те гледа поинаку од неционален непријадел кога ти во 2001 се бореше против државата, против државниот поредок ?

ОНА не убивала цивили ?
Читаш ти што пишуваш или само онака колку да имаш во квантитет штракаш по тоа тастатурата ?

Како не сум видел никогаш на вести да кажат србите се револтирани поради тоа и тоа и се повикуваат на рамковен договор?

И за болдот...
Да бе Македонците кај вас и основно и средно учат на македонски јазик, па вашата влада дури почна и факултет да им гради од државни пари.
Ја лажам дека се врши притисок на нив за на пописот да не се декларираат како Македонци. Не е вистина тоа, дури и ги охрабруваат вашите како Македонци да се декларираат. Ја само пропаганда вршам тука...
За знамињата неможам ништо лошо да кажам. Толку сте либерални што на Македонците кај вас дури и вие им ги давате знамињата.
Тоа нашиве весници што пишуваа дека книги на македонски јазик се запленети на граница само пропаганда е, да не веруваме во тоа така ?

Be real...
Сакате нешто што нигде во светот го нема. Реков и погоре, во сите земји народот е на прво место (мислам пример на Французи во Франција, Американци во Америка...), малцинствата си имаат права и си ги уживаат, ама нигде го нема тоа вие што го барате.
Кога ќе видам да ми посочиш некоја земја во светот каде што државата се води по принципот на рамковен како кај нас, е тогаш ќе речам сум згрешил за ова.
Ја до сеа не сум сретнал пример у Америка да речат мора да има толку и толку посто Израелци, Афганистанци, Индијци во администрацијата. Ако ти имаш таков закон негде видено извести ме и ќе признаам дека сум згрешил.

За америка да зборуваме.......

Зар немаше белци попаметни од Обама????????????
Американскиот идентитет е измислуван, не постои, но најдобар систем на светот имаат американците, секој кој доаѓа или бил во америка ќе биде американец, сите еднакви, белци, жолти, црнци......................АЛАЛ НЕКА ИМ Е...
Не еважно за црнците во САД дали претседателот е црнец, не сум сигурен дека им аат подобар живот со обама, ВАЖНА Е ПОРАКАТА КОЈА Е ПРАТЕНА, АТОА Е ДЕКА НА БЕЛЦИТЕ НЕ ИМ ПРЕЧИ ЦРНЕЦ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА С А Д...................

Во 91, албанците не гласаа во референдумот затоа што тој устав ги збришел албанците целосно, во тој устав имало централна власт (како денеска) кој контролира се........
Никој не бара нешто повеќе од Рамковниот, апсолутно никој, само што вие сакате тој договор да го поништите, вас тој договор не ви чини, а се вадите дека ние бараме уште и уште...........

Што бараш повеќе од мене како албанец??????? јас живеам овде, работам овде, плаќам данок, само мојот дедо повеќе од 300000 марки инцестирал во Македонија, а да знаеш дека сите албанци што се во странство инвестираат овде, тоа се директни пари............

Македонија е мултиетничка држава, секогаш била, но сте биле манипулирани и тоа не сте го виделе, уставот на 91 е виновен за тоа.............
Македонија била на сите граѓани што живеат во неа, и секогаш била.............

И не се прашуваме ние албанците дали Македонија е експеримент...............

Пред две три години слушам на телевизија како една фирма банкротирала и како секогаш се интервистираат отпуштените рабоници, а старицата вели:
- Зошто не отпуштивте, зошто државата го прави тоа, кога не вработувавте скришно НОЌЕ ни доаѓавте дома за да не викате за работа а ДА НЕ ДОЗНААТ Албанците ЗА ВРАБОТУВАЊАТА - (ЈАВНО ГО КАЖА ТОА)
Ваква дискриминација јас не сакам, и ти не треба да сакаш, но изгледа за тебе добор е таказ затоа што вие треба да бидете над албанците..............

Ние се револтиравме за тој систем, кога тој систем се менува и се појавуваат мали знаци на рамноправност, почнавте вие да се револтирате, едноставно така се научивте....................

Па и старци пензионери еднаш чекајќи автобус слушам разговараат меѓусебе и едниот му вика на другиот : сите албанци се вработија, а македонците остана низ улици................

А 40000 има вработени во администрација, а само 3-4000 се албанци.................

Јас во 2001 се борив против институциите кои мирно не сакаа да го менуваат теркот на непочитувањето кон мене..................

Мавровските работници ги убија болни луѓе, тоа се слагаме, но не се слагаме според што ја гледаме ОНА, вие ја гледате како убиец на цивили, ание како херојска војска.......
Исто е и со АРМ................и таа има крв во раце на цивили..............

Распрашувај се колку роми, турци има вработено со рамковниот........чекаа на редици.......

Не е вистина дека се врши притисок како да се запишуваат........
Во Албанија има 5-6000 макеоднци, ако за нив да постои графа, тогаш треба и на кинези да напише......................

Франција не е Македонија, во македонија постоти над 30% малцинства, и не може да биде моноетничка држава...............

Швајцарија има подобар систем од нашиот...........

Во други држави не мораа да се занимаваат со проценти, во цивилизираните општества предрасудите се сведени на минимум.............а кај нас со предрасуди се води држава........
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 20:57 ---
E sea duri te razbiram....ustvari ne... aj....cekaj...:facepalm::facepalm::facepalm: izgleda do mene e !!!

Татковина и држава се две работи...........

Прашувај турчин!!!!!!!!!!!!!

Уште немам одговор:::::::::

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811

Ou yeah ? ...Thanks for Enlightening Me......Idi sea kaj srbinot da go prasas istoto prasanje...

Za Ferid alal vera ceshki site da ste kako nego....

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
Во други држави не мораа да се занимаваат со проценти, во цивилизираните општества предрасудите се сведени на минимум.............а кај нас со предрасуди се води држава........
Само во Македонија држава водат терористи и крадци (ДУИ-ВМРО) / (ДУИ-СДСМ) и тн.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Гледам зборите за вработувањата во администрацијата последниве години .................. според мене при вработувањето воопшто и не треба да се земаат обзир процентите .............. зашто ............. нели на работа се оди за да се работи ......... според тоа битно е да се гледа на способноста за работа, стручноста, знаењето кај кандидатите ........ и поправило воопшто не треба да се гледа на националниот/религискиот/расниот/партискиот бекграунд на кандидатот кој се пријавил за тоа и тоа работно место !
Во администрацијата да има примено доста Албанци кои појма си немаат што работат, па некои од нив и јазикот(МК) слабо го знаат, а официјален е .............. но од друга страна сум исто така револтиран и од многуте Македонски партиски џаболебари кои се примени на работа последниве неколку години само поради тоа што имале јаки партиски врски, а си немаат појма од работата за која се овластени да ја сработат и за која земаат(дебели)административни плати !

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
За америка да зборуваме.......

Зар немаше белци попаметни од Обама????????????
Американскиот идентитет е измислуван, не постои, но најдобар систем на светот имаат американците, секој кој доаѓа или бил во америка ќе биде американец, сите еднакви, белци, жолти, црнци......................АЛАЛ НЕКА ИМ Е...
Не еважно за црнците во САД дали претседателот е црнец, не сум сигурен дека им аат подобар живот со обама, ВАЖНА Е ПОРАКАТА КОЈА Е ПРАТЕНА, АТОА Е ДЕКА НА БЕЛЦИТЕ НЕ ИМ ПРЕЧИ ЦРНЕЦ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА С А Д...................

Во 91, албанците не гласаа во референдумот затоа што тој устав ги збришел албанците целосно, во тој устав имало централна власт (како денеска) кој контролира се........
Никој не бара нешто повеќе од Рамковниот, апсолутно никој, само што вие сакате тој договор да го поништите, вас тој договор не ви чини, а се вадите дека ние бараме уште и уште...........

Што бараш повеќе од мене како албанец??????? јас живеам овде, работам овде, плаќам данок, само мојот дедо повеќе од 300000 марки инцестирал во Македонија, а да знаеш дека сите албанци што се во странство инвестираат овде, тоа се директни пари............

Македонија е мултиетничка држава, секогаш била, но сте биле манипулирани и тоа не сте го виделе, уставот на 91 е виновен за тоа.............
Македонија била на сите граѓани што живеат во неа, и секогаш била.............

И не се прашуваме ние албанците дали Македонија е експеримент...............

Пред две три години слушам на телевизија како една фирма банкротирала и како секогаш се интервистираат отпуштените рабоници, а старицата вели:
- Зошто не отпуштивте, зошто државата го прави тоа, кога не вработувавте скришно НОЌЕ ни доаѓавте дома за да не викате за работа а ДА НЕ ДОЗНААТ Албанците ЗА ВРАБОТУВАЊАТА - (ЈАВНО ГО КАЖА ТОА)
Ваква дискриминација јас не сакам, и ти не треба да сакаш, но изгледа за тебе добор е таказ затоа што вие треба да бидете над албанците..............

Ние се револтиравме за тој систем, кога тој систем се менува и се појавуваат мали знаци на рамноправност, почнавте вие да се револтирате, едноставно така се научивте....................

Па и старци пензионери еднаш чекајќи автобус слушам разговараат меѓусебе и едниот му вика на другиот : сите албанци се вработија, а македонците остана низ улици................

А 40000 има вработени во администрација, а само 3-4000 се албанци.................

Јас во 2001 се борив против институциите кои мирно не сакаа да го менуваат теркот на непочитувањето кон мене..................

Мавровските работници ги убија болни луѓе, тоа се слагаме, но не се слагаме според што ја гледаме ОНА, вие ја гледате како убиец на цивили, ание како херојска војска.......
Исто е и со АРМ................и таа има крв во раце на цивили..............

Распрашувај се колку роми, турци има вработено со рамковниот........чекаа на редици.......

Не е вистина дека се врши притисок како да се запишуваат........
Во Албанија има 5-6000 макеоднци, ако за нив да постои графа, тогаш треба и на кинези да напише......................

Франција не е Македонија, во македонија постоти над 30% малцинства, и не може да биде моноетничка држава...............

Швајцарија има подобар систем од нашиот...........

--- надополнето: 3 октомври 2012 во 20:57 ---

Ја америка ти ја спомнав во контекст на националности, а не во расен контекст. Ти реков посочи ми пример каде во америка има закон за вработување по процентуална застапеност ?

Како бе уставот од 91 ве бришел комплетно кога сте имале право на глас, право на формирање политички партии ?
Да кажеш дека може имало неправилности ајде пак е ок, ама да кажеш дека ве бришел... апсурд.
Како не сфаќате дека тој договор нас ни е спорен. Сфатете го веќе тоа.
И да јас го имам истиот став како пензионерите што си ги слушнал и не ми глуми лудило да ми докажуваш дека не е така. Не било еднаш на вести да има како вие уопште не доаѓате на работни места, а секој месец ви се префрлаат пари за плата на сметка.

Македонија според мене е држава на Македонците како мнозинство и на малцинствата. Ја не викам дека нема малцинства, не викам дека тие малцинства не треба да имаат права, ама ова вашево е претеризам. Ти реков убаво ние више во наша држава стануваме малцинство, стануваме граѓани од втор ред.

Кој ти дава за право ти да се мешаш во тоа дали државава ќе се викала Македонија или немала да се вика Македонија ?
Тоа можеш да го кажеш во Косово, во ...., а во Македонија за тоа ние се прашуваме, никој друг !!!
Не им се свиѓало тоа што Македонија била надвор од ЕУ и НАТО ради името...
Ако не ви се свиѓа патот под нозе и ете ви ги другите држави слободно идете таму.

Сигурно знаеш дека Македонија има пазарна економија и дека има приватна сопственост. Примерот што ти го даваш е сигурно во приватна фирма и власта нема тука никакво влијание. Неможе власта да му каже на Петко или Станко ти овој ќе го вработиш, а ти овој ќе го вработиш. Секој приватен сопственик за се си одлучува сам и затоа примерот не ти држи вода.
Ако си убеден во твоите ставови, како што ја го коментирав твојов пример земи и ти искоментирај го мојот пример со Воената академија, баш ме интересира како ќе го објасниш тоа.

Во 2001 вие се боревте против државата и државниот поредок, не ми измислувај сеа прикаски за мали деца.

Ми споредуваш државна армија со терористичка организација...............................
КАДЕ БЕ СО ТАКВИ СПОРЕДБИ БЕ ???? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Контрадикторен си, ни ти незнаеш што збориш.
Тие болни луѓе ти што кажуваш дека ги убиле Мавровските работници биле членови на таа твоја она. Прво ми викаш дека не се согласуваш со тоа што го направиле, па после ми викаш дека они за тебе се херои....
Човеку среди си ги мислите и кажи што сакаш да кажеш, немој да си волку контрадикторен.
И сфати она е терористичка организација, а не војска. Како што има кажано еден генерал, ако собереш ти 3-4000 луѓе не значи дека автоматски имаш војска...

Рацете на АРМ биле полни со крв.................
Каде било тоа бе златен ?

Не бил вршен притисок на Македонците во пописот кај вас...
Да бе нашиве пропаганда праат...
Како не коментираше некој друг пример од тие што ги напомнав во врска со ова ?

На крајот викаш Франција е подобра, Швајцарија е подобра. Ок, ако е подобро таму оди таму, секој си има право на слободен избор и легитимно е ти да избереш да живееш таму и да си одиш од државава.

Не ми е јасно што форсираш со Муради ?
Демек да не бил он светот немаше да знае која е Македонија ?
Демек он да постоел сеа ние уште немаше да знаеме огин што е, фала му што не просветли ?
Убаво е тоа што го постигнал, ама да кажеш дека немало Македонци што ја претставиле Македонија е смешно, глупаво, идиотско. Има безброј примери како на научници, спортисти, уметници што ја претставувале Македонија, па ние не се фативме како слеп за стап да ги форсираме само нив.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Незнам зашто му одговорате на Шошонецов дава сосема други одговори на некои коментари или е глуп или се прави глуп друго нема

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.134
Поени од реакции
30.249
ОНА е организација која се борела за моите права, а и правата на другите малцинства........

И вмро за некого била терористичка организација која се борела за голема Македонија, таа не се борела со песни, туку со оружје....................

И стави каква било слика, тоа ќе зборува за тебе......
Види, очигледно поентата ти е да ги споредиш ВМРО и ОНА.
Знаеш што е разлилата?
Што ВМРО се бореше за независна Македонија заедно со своите малцинства. Имаш говор што повикува сите да се здружат, македонци, албанци, турци, власи, роми, да се кренат сите заедно на востание на Илинден.
А за ОНА... што да кажам... ќе речеш дека лажам.
За болдов ме интересира, сакаше да ми наметнеш грижа на совест откако си призна дека си ги поддржувал ОНА? :D
Смешки.

Член од
23 декември 2007
Мислења
314
Поени од реакции
165
kurni kar nuk ije !

ОНА не убивала цивили ?

И за болдот...

Be real...
lurn

ОНА не убивала цивили ?

И за болдот...

Be real...
Ја до сеа не сум сретнал пример у Америка да речат мора да има толку и толку посто Израелци, Афганистанци, Индијци во администрацијата. Ако ти имаш таков закон негде видено извести ме и ќе признаам дека сум згрешил.[/quote

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Ич не си фер... дај пиши на македонски и ја да те разберам шо сакаш да кажеш
и после биле за соживот тие прикаски у планиње нека ги кажуваат
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 22:49 ---
kurni kar nuk ije !