Со албанската химна започна академската година во ДУТ

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.650
Поени од реакции
35.231
Ова што денес ни се случува, веење на знамиња, интонирање на химна на туѓа држава, држење говор на друг јазик на официјална церемонија се само низа типични примери, каде што малцинството врши невидена тортура врз мнозинството.
И токму сега доаѓаме до момент кога паразитот кој долго време престојувал во домаќинот, да еволуира до степен да паразитот се чувствува поголем домаќин од самиот домаќин.
Јас никако неможам да разберам кој дел од Уставот не им е јасен на браќава, кога во Уставот јасно и гласно си пишува дека на целата територија во Република Македонија и во нејзините меѓународни односи службен јазик е македонскиот јазик и неговото кирилско писмо и друг јазик кој го зборуваат етничките заедници што имаат над 20% застапеност, тој јазик да се користи во комуникација со локалните власти. Господава на мала врата го туркаат албанскиот јазик како службен јазик на целата територија во Македонија и на сите нивоа, што е апсолутно недозволиво.
Господинот министер за одбрана е должен да ги почитува и да ги спроведува македонските закони, затоа што АРМ не е ловно друштво или нечија приватна сопственост, туку е столб на една држава. Доколку господинот Бесими пак се противи да ги извршува задачите и обврските кои му се зададени, во тој случај пак постојат санкции и закони во кои јасно и гласно стои како треба да се постапува.
Ова е типично силување на македонската држава.

StringerBell

Rules change. The game remains the same.
Член од
13 септември 2012
Мислења
120
Поени од реакции
132
Кој си ти да ми дадеш нешто????????
Ниту еден албанец не лае, туку лаете вие, кога почна процентот на вработени да се покачи малку од 2.5% ВО СИТЕ ИНСТИТУЦИИ ви изгледа како да е 100%...............
Не земаат само албанците плати дома, и тие штои земаат не е добро прво за мене, затоа што тој албанец треба да зафати место и да заврши работа.........................
И пак нема да ти кажам благодарам, ќе те почитувам повеќе ако ти ме почитуваш малку, но благодарам не чекај, затоа што да останаше за вас албанците уште денеска ќе бевме на ниво 2.5% застапени максимум кај сите институциии...............
.
Од кај ова сеа 2.5% кога Дарди вели дека никако да мрдне бројот на вработени Албанци во сите институции од 17% ?
Дај преземи тие податоците што ги има Дарди па да бидете синхронизирани со трескање глупости.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Па ушто прашуваш, Албанија е името на мојата татковина........
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 20:40 ---

Што била ВМРО тогаш?????????
Pa togas so mi bistrish politika ondah......ne te sfa`kam ...u tudza drzava baras prava i seres po nea...zatoa ne ne ve sakame....zatoa ke si ostanete gragani od vtor red(i ovoa vie mnogu) i ke te uslovuvame so zamenki....ajt sea git u albania (so mala bukva) i tamu so enver hodza da si bistrish politika....

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.155
Поени од реакции
30.287
Што била ВМРО тогаш?????????
Чим ја подржуваш ОНА, немој да гличиш кога некој ќе стави слика од Слободан Милошевич или Аркан, јасно?
ВМРО стои за Внатрешна Македонска Револуционерна Организација, со цел ослободување на Македонија.
И не е исто со ДПМНЕ.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Македонски државјанин уапсен во Италија

Абдуљ Алили е уапсен ноќта меѓу 1-ви и 2-ри октомври во Италија. Алили според известувањето од италијанската полиција е осомничен дека со нож ги заклал Паоло Маркони и Ада Черкети во нивната куќа во местото Монтелупе во италијанската провинција Маќерата.

Убиството се случило изминатиот викенд при обид за разбојништво во куќата на убиените. Алили е осомничен дека со ноќ ги заклал жртвите кои биле во куќата и биле забележани од разбојникот.

Aлили имал и повеќе кривични пријави во Италија за измама, насилство и закани на овластени лица, стоело во известувањето на италијанската полиција. /М.С.
Eve kako ne prestavuvat to Italija...a??? ili moze moniran slucaj a?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.582
Поени од реакции
5.180
Македонски државјанин уапсен во Италија
Абдуљ Алили е уапсен ноќта меѓу 1-ви и 2-ри октомври во Италија. Алили според известувањето од италијанската полиција е осомничен дека со нож ги заклал Паоло Маркони и Ада Черкети во нивната куќа во местото Монтелупе во италијанската провинција Маќерата.

Убиството се случило изминатиот викенд при обид за разбојништво во куќата на убиените. Алили е осомничен дека со ноќ ги заклал жртвите кои биле во куќата и биле забележани од разбојникот.

Aлили имал и повеќе кривични пријави во Италија за измама, насилство и закани на овластени лица, стоело во известувањето на италијанската полиција. /М.С.

Eve kako ne prestavuvat to Italija...a??? ili moze moniran slucaj a?

http://en.wikipedia.org/wiki/Ferid_Muradi

Зошто ова не сум го видел од македонец да се постира???????????????????
Кој македонец ја претставил македонија вака???????????
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 18:07 ---
Pa togas so mi bistrish politika ondah......ne te sfa`kam ...u tudza drzava baras prava i seres po nea...zatoa ne ne ve sakame....zatoa ke si ostanete gragani od vtor red(i ovoa vie mnogu) i ke te uslovuvame so zamenki....ajt sea git u albania (so mala bukva) i tamu so enver hodza da si bistrish politika....

Па јас уште не сум се асимилирал за Македонија да биде моја татковина............
Не може да сакаш нешто кога тоа нешто те плука, те избрка, не те почитува, ќе те стави на граѓани на втор ред итн...............
Мене лично не ми пречи и кинез ќе станам, не мие грижа, исто ќе спијам, ќе јадам, ќе живеам..........но работата е зошто вас ви пречи тоа што сум.............
Не не сакате затоа што с еплашите од нас, ви изгледа реално дека може да ви ја земеме државата, сами ни ја лепите етикетата, со еден збор сте хистерични...............а и паника колку сакаш.........

И ако сакаш да ме избркаш, тоа може само со КЕШ......................
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 18:10 ---
Чим ја подржуваш ОНА, немој да гличиш кога некој ќе стави слика од Слободан Милошевич или Аркан, јасно?
ВМРО стои за Внатрешна Македонска Револуционерна Организација, со цел ослободување на Македонија.
И не е исто со ДПМНЕ.
ОНА е организација која се борела за моите права, а и правата на другите малцинства........

И вмро за некого била терористичка организација која се борела за голема Македонија, таа не се борела со песни, туку со оружје....................

И стави каква било слика, тоа ќе зборува за тебе......

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Па јас уште не сум се асимилирал за Македонија да биде моја татковина............
Не може да сакаш нешто кога тоа нешто те плука, те избрка, не те почитува, ќе те стави на граѓани на втор ред итн...............
Мене лично не ми пречи и кинез ќе станам, не мие грижа, исто ќе спијам, ќе јадам, ќе живеам..........но работата е зошто вас ви пречи тоа што сум.............
Не не сакате затоа што с еплашите од нас, ви изгледа реално дека може да ви ја земеме државата, сами ни ја лепите етикетата, со еден збор сте хистерични...............а и паника колку сакаш.........
И ако сакаш да ме избркаш, тоа може само со КЕШ......................
Но ти бараш од Македонија, а не ја почитуваш. (не ти лично, но како Албанец)
извини, но заради вашите апетити јас се чувствувам како граѓанин од втор ред.
Не се плашиме од вас. Зашто да се плашиме? Имаме потреба? Не.Ако сакате да ни ја земете државата повелете. Мислам доколку имате 'топки', а не грб. Не ви лепиме ние етикета. Сакате да протуркате службен јазик, на територија на Македонија, а и самите сте свесни дека сте само во Западна и северна Македонија. Како да биде службен албански во Гевгелија? Значи ја претерувате. Имате повеќе права отколку што имате во цел свет.
Кога сме за кеш, за колку пари би заминал од Македонија? Ме интересира цената со која се купува човек. Обично албанките се од 600 евра нагоре.
ОНА е организација која се борела за моите права, а и правата на другите малцинства........

И вмро за некого била терористичка организација која се борела за голема Македонија, таа не се борела со песни, туку со оружје....................

И стави каква било слика, тоа ќе зборува за тебе......
Кои малцинства? Само албанското.
Основната цел на ОНА е бркање на Славомакедонскиот окупатор од земјата на Албанците.
ВМРО никаде не пропагира бркање на Турците како народ, туку само на власта.
А вие (ОНА) ги избркавте и Македонците.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Кој си ти да ми дадеш нешто????????
Ниту еден албанец не лае, туку лаете вие, кога почна процентот на вработени да се покачи малку од 2.5% ВО СИТЕ ИНСТИТУЦИИ ви изгледа како да е 100%...............
Не земаат само албанците плати дома, и тие штои земаат не е добро прво за мене, затоа што тој албанец треба да зафати место и да заврши работа.........................
И пак нема да ти кажам благодарам, ќе те почитувам повеќе ако ти ме почитуваш малку, но благодарам не чекај, затоа што да останаше за вас албанците уште денеска ќе бевме на ниво 2.5% застапени максимум кај сите институциии...............
Ние можеме да одиме во Косово или Албанија и тоа самоволно, но лошо ќе разбира вујко СЕМ, и ќе почне втор београд........
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 20:28 ---

Ќе се борам за таа држава која ги брани моите интереси..................Дали таа држава е Македонија, ти кажи ми???????????

Кога се покачува бројот на албанците се гледа како апокалиптично и тоа јавно, наместо да се гледа како позитивно затоа што се појавуваат нови генерации и повеќе луѓе кои ќе ја бранат државата,,....
Како јас да се борам за државава кога таа ме гледа како ПУБЛИКЕНЕМИ??????????

Ако Македонија ќе војува со Грција, Србија или Бугарија или Кина, јас ќе се борам на страната на Македонија........................
Како бе кој сум јас ?
Јас сум основач на државата и ја ако сакам ќе ти дадам права, ако нејќам нема. Како ти како малцинство мене ќе ми наметнеш што смеам ја да правам ? Како така јас во моја држава да морам да ги ограничувам своите права и слободи зошто тебе ти се сонило синојка да работиш како секретарица во влада ?
Имај си ти права, живеј си слободно, ама кога се мешаш ти во работи кај што не ти е местото, кога ти ми кажуваш мене јас како да живеам, е тогаш не очекувај да те фалам.

Не ви се свиѓа Македонија, бујрум границата ти е отворена, тебе никој не ти стави нож под грло и никој не ти рече мораш тука да живееш. Имаш безвизен режим оди си во друга држава и живеј си како сакаш. Видовте тука мека рака и почнавте да се чаламите. Иди во Франција па да те видам таму сили се како тука. Ама таму нема да те тинтра Оланд туку одма ќе те депортира како што ги депортираа Ромите.
Он ќе си одел ама војко Сем лошо ќе го разберел.
Ти тешки отиди си па ние ќе се разбереме со вујко ти Сем. Уосталом вујко ти Сем нема шо да се меша тука, нека си ги глеа он неговите проблеми.

Како очекуваш да ти брани некој интереси кога викаш или-или ?
Кога ќе се култивирате и кога ќе разберете дека живеете во цивилизиран свет, кога ќе разберете дека живеете во држава кај што си има правила, кога ќе разберете дека неможеш ти мене да ми одредуваш како јас ќе живеам, е тогаш може да збориме. А не ти вчера си играл Ризик, си ја освоил Македонија на Ризик и сеа ти текнало „ај бе и во реалноста ќе ја направам Македонија моја“. Тие работи не идат така...

Како што да те гледам освен како паблик енеми ?
Ти беше тој што вчера пукаше против мене, против мојата држава, убиваше мои другари, комшии, роднини и сеа сакаш да те гледам како што ?

И на крај:
КАКО БЕ МЕЈКУ МУ СЕ ВАС НЕШТО НЕ ВИ ЧИНИ ?
ЗОШТО БЕ НЕ ВИДАМ СРБИ, ТУРЦИ, РОМИ, БОШЊАЦИ ДА РЕЧАТ ЈА МОРАМ СО ТОЛКУ И ТОЛКУ % ДА БИДАМ ВО ДРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА ?
ОНИ НЕ ЖИВЕАТ ВО ОВАА ДРЖАВА ?

Ми зборите за права, а Македонците во ваша држава не смеат а да кажат. Дури не смеат ни како Македонци да се декларираат и тука вие ми кажувате како сте биле луѓе полни со разбирање, како сте биле космополити, а како ние сме фашисти, диктатори, наша животна цел е само вас да ве уништиме...
СМЕШНО !

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Ej Bojan nemoj be taka nee e toa po ramkoven....sea puno(so mala bukva) otkako ke kontaktira so dardania da sobere poveke informaci za odgovor ke ti pise ....ili ke te puka ....

Член од
25 март 2012
Мислења
8.582
Поени од реакции
5.180
Okej znaci ti si k...a (dopolni si go sam zborot) ....
Па прашај ги своите сонародници КУ.Р...И кои веќе ги продадоа куќите .....................
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 18:35 ---
Но ти бараш од Македонија, а не ја почитуваш. (не ти лично, но како Албанец)
извини, но заради вашите апетити јас се чувствувам како граѓанин од втор ред.
Не се плашиме од вас. Зашто да се плашиме? Имаме потреба? Не.Ако сакате да ни ја земете државата повелете. Мислам доколку имате 'топки', а не грб. Не ви лепиме ние етикета. Сакате да протуркате службен јазик, на територија на Македонија, а и самите сте свесни дека сте само во Западна и северна Македонија. Како да биде службен албански во Гевгелија? Значи ја претерувате. Имате повеќе права отколку што имате во цел свет.
Кога сме за кеш, за колку пари би заминал од Македонија? Ме интересира цената со која се купува човек. Обично албанките се од 600 евра нагоре.

Кои малцинства? Само албанското.
Основната цел на ОНА е бркање на Славомакедонскиот окупатор од земјата на Албанците.
ВМРО никаде не пропагира бркање на Турците како народ, туку само на власта.
А вие (ОНА) ги избркавте и Македонците.
Не барам од Македонија, не сакам да ми земе................
Ќе те прашам тебе лично (не како македонец) што си направил за макеоднија?????????
Немате потреба да се плашите. тоа ви велам, сте изманипулирани дека албанците се закана за државата........
Во гевгелија нема албанци, зошто се плашиш и таму да не е службен јазик????
Не е овде проблем јазикот, проблемот тука е што не сакате да се спроведе рамковниот............

Е за колку пари прашај ги македонките (упс македонците) кои веќе ги продале куќите.,.......(а скапи биле)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Па прашај ги своите сонародници КУ.Р...И кои веќе ги продадоа куќите .....................
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 18:35 ---
Vazi ...ama ke pocnam od majkati...i ona mi e sonarodnik....neli... ;)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
puno Историското ВМРО(она од 1893) не се борело за голема Македонија, ниту пак имало цел да ги истера останатите народи од територијата на таа Историска Македонија од тој период ....... ВМРО револуционерите не напаѓале и не убивале Турци, туку се бореле исклучиво против Турската/Османлиската држава ........ односно се бореле со Турскиот аскер(војска) како и со Турската жандармерија ............ дури и во самиот манифест на Крушевската Република јасно се воочува дека историското ВМРО не било националистичка организација, бидејќи сите граѓани од било кој етникум или религија ги става на исто ниво и сите граѓани ги повикува на заедничка борба против Турската држава .......... б.т.в. како може ВМРО(историското) да било националистичка Македонска организација кога сите знаеме дека повеќето дејци на таа Крушевска република се всушност Власи ........ кои се етникум различен од Македонскиот ............ инаку историското ВМРО нема допирни точки со ова денешново ДПМНЕ и навистина не е во ред некои од денешниве Македонски партии да си го присвојуваат ова историско име, нека си се викаат само ДПМНЕ и само НП, без предзнакот ВМРО пред нив !
Значи правете разлика помеѓу историското ВМРО(од 1893) и сегашнава партија ДПМНЕ !

Kajgana Shop

На врв Bottom