Со албанската химна започна академската година во ДУТ

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Јас сум во мојата татковина, а во која држава спаѓам тоа е неважно и нема да влиае во потребите на албанците..............
Ime momce ....ime na tvojata tatkovina..... pisi go.....

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Денеска со албанска химна а кога ќе ги земаат дипломите може ќе им пишува Илирска Македонија:

Ветераните на ОНА бараат државата да се прекрсти во Илирска Македонија
Воените ветерани на поранешната ОНА денеска побараа Македонија да се прекрсти во Илирска Македонија и на тој начин да се реши проблемот со името во спорот со Грција.

Во соопштението на нивното здружение, кое денеска го пренесе весникот на албански јазик „Коха“, тие бараат илирско-македонско име за државата.
„Нашиот предлог е државата да се вика Илирска Македонија оти тоа име ги исполнува сите критериуми, и демографски и политички и историски. Овој предлог ќе го забрза и решавањето на спорот со Грција околу сегашното име на државата“, пишува во соопштението на Здружението на воените ветерани на ОНА потпишано од претседателот Фазли Велиу.
Здружението во своето соопштение понатаму нагласува дека предлогот Горна Македонија е неприфатлив за Албанците оти бил едностран и без дадена согласност од Илирија, без да биде наведено што подразбира под Илирија.
http://www.mkd.mk/63958/makedonija/veteranite-na-ona-baraat-drzavata-da-se-prekrsti-vo-ilirska-makedonija/

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Па таа иста ОНА во 2001-ва се бореше да го избрка "Славомакедонскиот окупатор од албанските територии".Ништо ново...
Истата таа ОНА преку ДУИ е 10 г. во Владата на РМ.
Македонците се помирени со тоа изгледа.Епа чорба Македонче...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Сам себе го убијал
Овчар нагазил мина кај Танушевци

Текст: Макфакс
Црна Хроника | 02 октомври 2012

Овчар е повреден откако во вторник претпладне нагазил експлозивна направа во атарот на селото Танушевци.

Како што информираат од Дирекцијата за заштита и спасување, повредениот е префрлен во болница на понатамошно лекување.
Дирекцијата за заштита и спасување упати тројца пиротехничари за пребарување на теренот и негово обезбедување од неексплодирани убојни средства.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Денеска со албанска химна а кога ќе ги земаат дипломите може ќе им пишува Илирска Македонија:

Ветераните на ОНА бараат државата да се прекрсти во Илирска Македонија
Воените ветерани на поранешната ОНА денеска побараа Македонија да се прекрсти во Илирска Македонија и на тој начин да се реши проблемот со името во спорот со Грција.

Во соопштението на нивното здружение, кое денеска го пренесе весникот на албански јазик „Коха“, тие бараат илирско-македонско име за државата.
„Нашиот предлог е државата да се вика Илирска Македонија оти тоа име ги исполнува сите критериуми, и демографски и политички и историски. Овој предлог ќе го забрза и решавањето на спорот со Грција околу сегашното име на државата“, пишува во соопштението на Здружението на воените ветерани на ОНА потпишано од претседателот Фазли Велиу.
Здружението во своето соопштение понатаму нагласува дека предлогот Горна Македонија е неприфатлив за Албанците оти бил едностран и без дадена согласност од Илирија, без да биде наведено што подразбира под Илирија.
http://www.mkd.mk/63958/makedonija/veteranite-na-ona-baraat-drzavata-da-se-prekrsti-vo-ilirska-makedonija/
Ejjj super ....nas pa ne ni tekna na voa ime.....super...polse toa ke go staime komandant shpati (so mala bukva) za premier a presednik ke bide komandant malisheva(so mala bukva)....ejj ...a ???....Chegevara i Kastro....a? Znameto Tri orli so dupli par noze...(povise kandzi) ....za nova godina na site po edno besplanoto Kece.....i himnata ke bide....Rudolf the rain dear.... a? Aj chivcha nona...sto sum go igral drzava be,,,

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Сам себе го убијал
Овчар нагазил мина кај Танушевци

Текст: Макфакс
Црна Хроника | 02 октомври 2012

Овчар е повреден откако во вторник претпладне нагазил експлозивна направа во атарот на селото Танушевци.
Како што информираат од Дирекцијата за заштита и спасување, повредениот е префрлен во болница на понатамошно лекување.
Дирекцијата за заштита и спасување упати тројца пиротехничари за пребарување на теренот и негово обезбедување од неексплодирани убојни средства.
Не бе па ти владава поставува мини да убива овчари, мини не поставуваат борци за човекови права, они ни пукаат ни убиваат абе бонбона луѓе се тие од учк. Тие се од школата на Ганди, они не се талибанска школа никако тоа.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.582
Поени од реакции
5.180
Значи прст да им дадеш, ќе ти ја грабнат раката.
Сите Албанци да се вработат во државна администрација, ништо да не работат, да земаат плата од дома, албанскиот јазик да стане службен јазик во Македонија, албанското знаме да е официјалното знаме на Македонија и пак ќе најдат нешто за да лаат.
Па сум видела неблагодарни суштества, ама ова веќе никаде нити го имало, нити ќе го има.

Од друга страна секој ден слушаме приказни колку се тие обесправени во Македонија, како им се ускратуваат правата, јазикот и 300 други чуени и нечуени глупости, е па штом толку не им чини, што не си ги соберат парталчињата и што не си одат во рајското Косово и во нивната Албанија.

Кој си ти да ми дадеш нешто????????
Ниту еден албанец не лае, туку лаете вие, кога почна процентот на вработени да се покачи малку од 2.5% ВО СИТЕ ИНСТИТУЦИИ ви изгледа како да е 100%...............
Не земаат само албанците плати дома, и тие штои земаат не е добро прво за мене, затоа што тој албанец треба да зафати место и да заврши работа.........................
И пак нема да ти кажам благодарам, ќе те почитувам повеќе ако ти ме почитуваш малку, но благодарам не чекај, затоа што да останаше за вас албанците уште денеска ќе бевме на ниво 2.5% застапени максимум кај сите институциии...............
Ние можеме да одиме во Косово или Албанија и тоа самоволно, но лошо ќе разбира вујко СЕМ, и ќе почне втор београд........
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 20:28 ---
Пуно пак си ја вртиш водата кај тебе! Од тебе реален одговор не можам да очекувам!
Избегнуваш да кажеш за која држава ти се бориш, и не правиш будали, со реченицава кој подржува терористи! Тие 4-5000 кои излегоја после Велигден, на што ти личеа?
Една споредба меѓу мене и тебе, јас барем признавам дека сме пропала нација, ама полажови и попровокатори од вас, нит је било, нит ќе биде!
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 22:59 ---

Абе жртвите тие, дискриминирани .... :eek:

Ќе се борам за таа држава која ги брани моите интереси..................Дали таа држава е Македонија, ти кажи ми???????????

Кога се покачува бројот на албанците се гледа како апокалиптично и тоа јавно, наместо да се гледа како позитивно затоа што се појавуваат нови генерации и повеќе луѓе кои ќе ја бранат државата,,....
Како јас да се борам за државава кога таа ме гледа како ПУБЛИКЕНЕМИ??????????

Ако Македонија ќе војува со Грција, Србија или Бугарија или Кина, јас ќе се борам на страната на Македонија........................

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
[quote="puno напиша:]
Јас сум во мојата татковина, а во која држава спаѓам тоа е неважно и нема да влиае во потребите на албанците..............​

And again......
Ime momce ime na tvojata tatkovina....ime da napises...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.582
Поени од реакции
5.180
Која ти е татковина? Дали доколку Македонија на пример влезе во војна со некоја соседна држава би заминал да ја браниш?

Али Ахмети беше претставник на ОНА во 2001ва така? Неговата партија произлезе од ОНА, така?
Колку гласови имаше ДУИ на последните парламентарни? 115 илјади гласа, толку луѓе во Македонија поддржуваат терористи (бивши) за нивни претставници.

Планинец ве навредува? Ало бре, ме нарекувале Караорманец, сколовранец, планинец па не се навредувам, горд сум што сум Караорманец, горд сум што дедо ми се борел против балистите.

Си знаел нешто, но не во целост. На територијата на СФРЈ (СРМ) службени јазици се: Словенечки, Српско-хрватски и Македонски.

Пуно вака, процентите не ме интересираат. Ако некој е способен да ја води државата, нека е и Албанец, или Србин, Влав, Ром, Марсовец. Ако го бива. Или во администрација. Јас кога одам на шалтер по документ, мене не ме интересира дали е маж или жена, христијанин или муслиман, македонец или албанец. Мене ме интересира да си завршам работа, а тој да ме услужи.

Јас лично ја подржував ОНА, додека премина на коруптивна партија........................
И ВМРО на времето за некого била терористичка организација, но денска сите ја подржувате...........

Ако тебе те викале така или онака, не ти дава право да ме викаш мене како сакаш.................

Тебе не те интересира, ни мене........но не е фер 2.5% а некаде под 1% да е застапеноста, прво државните пари и плати одат кај македонци, второ можеше да се појави многу лесно дискриминација и што имаше................

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Јас лично ја подржував ОНА, додека премина на коруптивна партија........................
И ВМРО на времето за некого била терористичка организација, но денска сите ја подржувате...........

Ако тебе те викале така или онака, не ти дава право да ме викаш мене како сакаш.................

Тебе не те интересира, ни мене........но не е фер 2.5% а некаде под 1% да е застапеноста, прво државните пари и плати одат кај македонци, второ можеше да се појави многу лесно дискриминација и што имаше................
ВМРО не постои. Не мешај ја ВМРО со ДПМНЕ. ДПМНЕ тој предзнак не го заслужува. Самиот си кажа дека сте бегале од Словените и сте се криеле по албанските планини.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.582
Поени од реакции
5.180
Ime momce ....ime na tvojata tatkovina..... pisi go.....
Па ушто прашуваш, Албанија е името на мојата татковина........
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 20:40 ---
ВМРО не постои. Не мешај ја ВМРО со ДПМНЕ. ДПМНЕ тој предзнак не го заслужува. Самиот си кажа дека сте бегале од Словените и сте се криеле по албанските планини.
Што била ВМРО тогаш?????????

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Кој си ти да ми дадеш нешто????????
Ниту еден албанец не лае, туку лаете вие, кога почна процентот на вработени да се покачи малку од 2.5% ВО СИТЕ ИНСТИТУЦИИ ви изгледа како да е 100%...............
Не земаат само албанците плати дома, и тие штои земаат не е добро прво за мене, затоа што тој албанец треба да зафати место и да заврши работа.........................
И пак нема да ти кажам благодарам, ќе те почитувам повеќе ако ти ме почитуваш малку, но благодарам не чекај, затоа што да останаше за вас албанците уште денеска ќе бевме на ниво 2.5% застапени максимум кај сите институциии...............
Ние можеме да одиме во Косово или Албанија и тоа самоволно, но лошо ќе разбира вујко СЕМ, и ќе почне втор београд........
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 20:28 ---

Ќе се борам за таа држава која ги брани моите интереси..................Дали таа држава е Македонија, ти кажи ми???????????

Кога се покачува бројот на албанците се гледа како апокалиптично и тоа јавно, наместо да се гледа како позитивно затоа што се појавуваат нови генерации и повеќе луѓе кои ќе ја бранат државата,,....
Како јас да се борам за државава кога таа ме гледа како ПУБЛИКЕНЕМИ??????????

Ако Македонија ќе војува со Грција, Србија или Бугарија или Кина, јас ќе се борам на страната на Македонија........................
Моментално во Македонија преовладува рамноправна распределба на се помеѓу Албанците и Македонците, подкрепено со Рамковниот договор, за кој и покрај тоа, вие сакате уште повеќе, што по секоја логика не е можно!
Кај вас е проблемот, што вие се грижите само за вашата група на луѓе, а не и за другата, затоа со вас држава не бидува! Вие носите симболи, химни од други земји како што се Албанија и САД, но никогаш Македонско знаме, и Македонска химна, на вашата матична држава!
Вие сте најповолна почва за манипулација, во вашите редови има многу радикални „верници'', вие знаете само за закани и провокации, не знаете за соживот! Алчни сте, сакате се! Не ви беше доста што Македонија ви пружи засолниште, кога бевте цел на етничко истребување, дојдовте до државјанство и нормален живот, направивте војна, добивте уште права! Па секој нормален човек, не би ве сакал за сограѓани!

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Па ушто прашуваш, Албанија е името на мојата татковина........
Што била ВМРО тогаш?????????
па зашто не одиш во таа твоја татковина, кога овде немаш права?
ВМРО била организација чија цел било со помош на оружје да се ослободи Македонија од Турците. Оваа ДПМНЕ нема ништо заедничко.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.582
Поени од реакции
5.180
Моментално во Македонија преовладува рамноправна распределба на се помеѓу Албанците и Македонците, подкрепено со Рамковниот договор, за кој и покрај тоа, вие сакате уште
повеќе, што по секоја логика не е можно!
Кај вас е проблемот, што вие се грижите само за вашата група на луѓе, а не и за другата, затоа со вас држава не бидува! Вие носите симболи, химни од други земји како што се Албанија и САД, но никогаш Македонско знаме, и Македонска химна, на вашата матична држава!
Вие сте најповолна почва за манипулација, во вашите редови има многу радикални „верници'', вие знаете само за закани и провокации, не знаете за соживот! Алчни сте, сакате се! Не ви беше доста што Македонија ви пружи засолниште, кога бевте цел на етничко истребување, дојдовте до државјанство и нормален живот, направивте војна, добивте уште права! Па секој нормален човек, не би ве сакал за сограѓани!

Моментално во Македонија преовладува централна моноетничка власт која не почитува се немакедонско.........
Рамковниот требаше да го реши проблемот но не, уште како таков не е имплементиран, а што е полошо се разгледуваат можностите како да се поништи........
Па секако дека се грижам за своите потреби, во оваа држава не можеме за самите да се избориме камоли з адруги..........
За рамковниот ние дадовме крв а другите заедници после го чекаа на тацна.....................
И пак вие не го сака(в)те рамковниот, но бевте принудени........
За секоја остапка сте биле принудени, никогаш не сте направиле остапка самите, никогашне сте одлучиле како општество дека албанците заслужуваат повеќе права..........
ЦЕЛО ВРЕМЕ СТЕ БИЛЕ ПРИНУДЕНИ ОД ЦЕЛ СВЕТ..........

И пак ви советувам дека треба да одите на групна терапија сите вие што сте албанофоби и кои сте полни со стереотипи (‘можеби стереотипите изгледаат вистински но не се‘ - Главуч Чевларовски -)
Сепак треба и за здравјето да се грижите........
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 21:10 ---
па зашто не одиш во таа твоја татковина, кога овде немаш права?
ВМРО била организација чија цел било со помош на оружје да се ослободи Македонија од Турците. Оваа ДПМНЕ нема ништо заедничко.

Па нека дојдат македонци со многу кеш и нека прават етничко чистење било каде живеат албанците...
Еве прво кај мојата куќа, ако даваш колку што барам веднаш заминувам.........иу ти гарантирам дека и сите други албанци така ќе постапат......................

А јас мислев дека цело време за името се работи............
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 21:12 ---
На Воената академија има питомци од Босна Косово и Албанија, плати данок за да се финансираат офицерски кадри од Косово за пак да пукаат кон оваа земја која што ги школува како да го прават тоа.

Или плати данок и прави скулптура............

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
жПа нека дојдат македонци со многу кеш и нека прават етничко чистење било каде живеат албанците...
Еве прво кај мојата куќа, ако даваш колку што барам веднаш заминувам.........иу ти гарантирам дека и сите други албанци така ќе постапат......................

А јас мислев дека цело време за името се работи............
Значи за пари се продаваш...
:tapp: :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom