Со албанската химна започна академската година во ДУТ

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Јас сум во мојата татковина, а во која држава спаѓам тоа е неважно и нема да влиае во потребите на албанците.............
Границите се креирани артифициелно.......................
Кога груевски вика вие сте терористи епа нема да го слушам и нема да дадам отчет.........
Кога груевски ќе вика вие сте планинско племе, пак како да го слушам................
Кога груевски сонува за македонија чиста без муслимани, како да го слушам.................
Кога груевски субвенционира само македонски мајки за третп бебе, како да го слушам.................
Кога груевски вика вие не сте дури 17%, дека сте добиле пасоши за косовари над 150000.............
Докажи дека рекол така!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Јас сум во мојата татковина, а во која држава спаѓам тоа е неважно и нема да влиае во потребите на албанците.............
Кога груевски вика вие сте терористи епа нема да го слушам и нема да дадам отчет.........
Кога груевски ќе вика вие сте планинско племе, пак како да го слушам................
Кога груевски сонува за македонија чиста без муслимани, како да го слушам.................
Кога груевски субвенционира само македонски мајки за третп бебе, како да го слушам.................
Кога груевски вика вие не сте дури 17%, дека сте добиле пасоши за косовари над 150000.............
А да размислиш малку и за потребите на другите а не само на албанците или тешко ти е тоа, границите се креирани со крв и само со крв може да се сменат така да размисли малце што зборуваш, кога ќе кажеш дека границите се креирани вештачки тогаш тоа значи и дека не ги почитуваш истите. Во врска со Груевски не верувам дека ништо од погоре набројаното го рекол ама ај да не му изигрувам адвокат пошто многу ми е гајле за политичарите, ако имаш факти за тоа постирај ги.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
таа твоја татковина има име? Како се вика?
Границите на Балканот не се етнички, тоа сите го знаат.
Не се сите албанци терористи, само добар дел од нив ги поддржуваат терористите.
Самите велите дека албанците се изолирале од наездата на словените, сега сакаш да кажеш дека сте живееле во рамното солунско поле?
Епа тогаш Груевски сонува и за Македонија без Македонците од муслиманска вероисповед. каков патриот е, а?
Само каде наталитетот е мал, значи доколку во таа општина каде што наталитетот е мал, и албанка да е родилка, таа би добила пензија/плата (мислам дека уставниот ова го укина, или можеби делови од тој закон)
Епа објасни ги албанците кои не знаат да гукнат збор македонски а се граѓани на оваа земја и живеат во неа.
Факт е Пуно дека преку 300000 дојдоја во Македонија 1999 од Косово. Добар дел останаа овде. Тоа и врапчињата го знаат.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
Епа момче албанскиот јазик во Македонија има статус на регионално ниво, т.е каде што има над 20% во општина. А Бесими не е советник во Чаир, туку министер. Еве ти исечок од Уставот на Македонија:

повеќе имаш тука.
Не е скандал туку непочитување на законите.

:pos:

И каде во законите е регулирано како забрането министер от бесими да не зборува и на албански специфично кога се запишуваат кадетите?????????????????
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 22:37 ---
Докажи дека рекол така!
Да да, одма............
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 22:39 ---
А да размислиш малку и за потребите на другите а не само на албанците или тешко ти е тоа, границите се креирани со крв и само со крв може да се сменат така да размисли малце што зборуваш, кога ќе кажеш дека границите се креирани вештачки тогаш тоа значи и дека не ги почитуваш истите. Во врска со Груевски не верувам дека ништо од погоре набројаното го рекол ама ај да не му изигрувам адвокат пошто многу ми е гајле за политичарите, ако имаш факти за постирај ги.
Границите не ми пречат, но ми пречи кога некој ќе каже дека не си од овде..............................
И не мора Груевски да кажел........тоа го кажувале неговите мегафони...........

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
И каде во законите е регулирано како забрането министер от бесими да не зборува и на албански специфично кога се запишуваат кадетите?????????????????
Глуп си или тренираш? Читај го заокруженото.

Министерството за Одбрана е државно или општинско тело?
Државно тело. Службен јазик е македонски. Некоја канцеларија во Чаир, градоначалникот може да зборува како власт на албански, затоа што тоа со закон е дозволено.
Воената академија е високообразовна институција при МО. Не сум запознаен дали и таму ако има доволен број на кандидати Албанци можат да учат во посебна паралелка.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
таа твоја татковина има име? Како се вика?

Границите на Балканот не се етнички, тоа сите го знаат.

Не се сите албанци терористи, само добар дел од нив ги поддржуваат терористите.

Самите велите дека албанците се изолирале од наездата на словените, сега сакаш да кажеш дека сте живееле во рамното солунско поле?

Епа тогаш Груевски сонува и за Македонија без Македонците од муслиманска вероисповед. каков патриот е, а?

Само каде наталитетот е мал, значи доколку во таа општина каде што наталитетот е мал, и албанка да е родилка, таа би добила пензија/плата (мислам дека уставниот ова го укина, или можеби делови од тој закон)

Епа објасни ги албанците кои не знаат да гукнат збор македонски а се граѓани на оваа земја и живеат во неа.
Факт е Пуно дека преку 300000 дојдоја во Македонија 1999 од Косово. Добар дел останаа овде. Тоа и врапчињата го знаат.
Татковината и државата се две работи...............

Најди ми еден кој подржува терористи!!!!!!!!!!

Тогаш сите сме се изолирале одредени периоди, и во отоманско кристијаните биле изолирани..........
Но контекстот секогаш бил отстранет а планинско племе беше употребено исклучиво за навреда...

Македонските муслимани треба сами да гледаат што се случува,..............

Пак му доаѓа дека во општините со македонци ќе има плати за мајки.....но уставот го укина и сега мислам дека беше за целата држава..............

Македонија како држава е независна од 91, пред тоа во овие простори српско-хрватскиот бил службен, така да тоа е тоа..........
и тоа што албанците не биле интегрирани во институциите, во сите институции најголемиот процент бил 2.5%..............
И сите се вратија, ако има останати тие се многу мал број, далеку помал од 150000.......дури има повеќе кои биле отселени.............

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.652
Поени од реакции
35.242
Значи прст да им дадеш, ќе ти ја грабнат раката.
Сите Албанци да се вработат во државна администрација, ништо да не работат, да земаат плата од дома, албанскиот јазик да стане службен јазик во Македонија, албанското знаме да е официјалното знаме на Македонија и пак ќе најдат нешто за да лаат.
Па сум видела неблагодарни суштества, ама ова веќе никаде нити го имало, нити ќе го има.

Од друга страна секој ден слушаме приказни колку се тие обесправени во Македонија, како им се ускратуваат правата, јазикот и 300 други чуени и нечуени глупости, е па штом толку не им чини, што не си ги соберат парталчињата и што не си одат во рајското Косово и во нивната Албанија.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203

Тогаш сите сме се изолирале одредени периоди, и во отоманско кристијаните биле изолирани..........
Но контекстот секогаш бил отстранет а планинско племе беше употребено исклучиво за навреда...

Македонските муслимани треба сами да гледаат што се случува,..............

Пак му доаѓа дека во општините со македонци ќе има плати за мајки.....но уставот го укина и сега мислам дека беше за целата држава..............

Македонија како држава е независна од 91, пред тоа во овие простори српско-хрватскиот бил службен, така да тоа е тоа..........
и тоа што албанците не биле интегрирани во институциите, во сите институции најголемиот процент бил 2.5%..............
И сите се вратија, ако има останати тие се многу мал број, далеку помал од 150000.......дури има повеќе кои биле отселени.............

Пуно пак си ја вртиш водата кај тебе! Од тебе реален одговор не можам да очекувам!
Избегнуваш да кажеш за која држава ти се бориш, и не правиш будали, со реченицава кој подржува терористи! Тие 4-5000 кои излегоја после Велигден, на што ти личеа?
Една споредба меѓу мене и тебе, јас барем признавам дека сме пропала нација, ама полажови и попровокатори од вас, нит је било, нит ќе биде!
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 22:59 ---
Значи прст да им дадеш, ќе ти ја грабнат раката.
Сите Албанци да се вработат во државна администрација, ништо да не работат, да земаат плата од дома, албанскиот јазик да стане службен јазик во Македонија, албанското знаме да е официјалното знаме на Македонија и пак ќе најдат нешто за да лаат.
Па сум видела неблагодарни суштества, ама ова веќе никаде нити го имало, нити ќе го има.

Од друга страна секој ден слушаме приказни колку се тие обесправени во Македонија, како им се ускратуваат правата, јазикот и 300 други чуени и нечуени глупости, е па штом толку не им чини, што не си ги соберат парталчињата и што не си одат во рајското Косово и во нивната Албанија.

Абе жртвите тие, дискриминирани .... :eek:

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Која ти е татковина? Дали доколку Македонија на пример влезе во војна со некоја соседна држава би заминал да ја браниш?
Али Ахмети беше претставник на ОНА во 2001ва така? Неговата партија произлезе од ОНА, така?
Колку гласови имаше ДУИ на последните парламентарни? 115 илјади гласа, толку луѓе во Македонија поддржуваат терористи (бивши) за нивни претставници.
Планинец ве навредува? Ало бре, ме нарекувале Караорманец, сколовранец, планинец па не се навредувам, горд сум што сум Караорманец, горд сум што дедо ми се борел против балистите.
Си знаел нешто, но не во целост. На територијата на СФРЈ (СРМ) службени јазици се: Словенечки, Српско-хрватски и Македонски.
Пуно вака, процентите не ме интересираат. Ако некој е способен да ја води државата, нека е и Албанец, или Србин, Влав, Ром, Марсовец. Ако го бива. Или во администрација. Јас кога одам на шалтер по документ, мене не ме интересира дали е маж или жена, христијанин или муслиман, македонец или албанец. Мене ме интересира да си завршам работа, а тој да ме услужи.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Каде што има радикален исламизам и џихадизам, таму има и вакви проблеми, ширење верска и етничка омраза, закачки, закани, насилство....

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Добредојдовте во село Шум, Струшко...тетовирајте си срценца ако планирате да го посетите :love:

Рамиз Мерко напиша:
...ставот на градоначалникот на Струга Рамиз Мерко, кој истакна дека таблата е поставена на барање на локалните жители и не треба да вознемирува никого...

OhridNews

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.529
Поени од реакции
22.184
До кога нашите неписмени политичари ќе премолчуваат вакви работи? Ете за училиштата во Чаир никој не ни спомнува поќе.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
.
Македонскиот јазик од 45-та до 91-ва е официјален јазик во Македонија и еден од трите службени јазици во цела Југославија.
А Бесими не може да зборува на албански кај ќе му текне.Точно регулирано е кај може да се зборува албанскиот јазик.Немој да се правиш на удрен.
Албанскиот јазик е официјален само на локално ниво.
Тоа што вие пробувате да го протните на државно ниво е друга работа.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас најмалку го сакам Груевски али вакво нешто не рекол.

Член од
30 јануари 2010
Мислења
468
Поени од реакции
573
На Воената академија има питомци од Босна Косово и Албанија, плати данок за да се финансираат офицерски кадри од Косово за пак да пукаат кон оваа земја која што ги школува како да го прават тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom