Соседи, комшии и меѓусебниот однос

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Не ги под не су вам !!! (ни тие мене)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Кога живеев у Аеродром имав многу проблеми со тие под мене...А сеа кај што живеам сум немал до сеа.:toe:

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Јас не ама кучето да :pos2:
Му сметало како лае:lut: ... Е како лае де ? Ко секое друго куче ! И од толку што им е страв , срам .. или пак од шо не сакаат да зборнат ни пишаја писмо во кое пишуваше дека доколку не си го затнеме кучето ќе ни го отруе . .. Лудила :uvo:

Ada?

мјаууууу
Член од
4 април 2009
Мислења
490
Поени од реакции
54
Немам најчесто поради тоа што не се замарам многу со нив и плус јас секогаш им пречам на нив (гласна музика, запалено светло(не можеле да спијат од него)) и што уште не знам... со повеќето не си живеам зошто сум им преговарала за некое сељачко понашање и завршено е со тие.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
NIKOGAS SUM NEMAL PROBLEMI SO KOMSIITE SEKOGAS TIE SI IMALE PROBLEMI SO MENE :toe:
Паметно кажано!

Кога и да излезам на улица осеќам како некој од страна од комшииве ме зјапа и коментира за мене -.- Не ме поднесуваат не знам зошто, затоа понекад коа се враќам од искачање им мочам внатре во гаражите -.- А тие шо немат гаражи, бетер по колите.

?

..........

Гостин
Имам доста добродушни комшии, и христијани и муслимани атеисти и будисти, :toe:
арни си се лугето, во добри односи сум со нив,

а има и некој шо ме мразат, ме оговараат како бек стејџ се, ама нив не ги осеќам на игнор се ставени.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Комшијата треба да го гледаш како непријател ова можеби звучи смешно ама од искуство кажувам од лошо случки има секакви луѓе.
Подобро е да бидеш само на здраво отколку да се збилижиш со него бидејќи потоа човек може да стане арогантен себичен па и голем трачар :)

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Аууу кај мене комшииве се знаат упм, кој јаде, шо јаде, кога излегол, со кого, како...абе тата мата се.
За озборување први, за сите знаат да кажат, а сами не се гледаат или своите деца...

Д

ДаркхарТ

Гостин
Аууу кај мене комшииве се знаат упм, кој јаде, шо јаде, кога излегол, со кого, како...абе тата мата се.
За озборување први, за сите знаат да кажат, а сами не се гледаат или своите деца...
Истите се кај мене. За мене зборуваат свашта а внуките не си ги виделе... :tapp:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Кога живеев во стариот стан имав мн проблеми со старине.За свашта ама затоа им враќав со маркер им пишував разни пораки во рими по ѕидовите па после собираа пари цела зграда да ја кречат хаха и така знаеа дека сум ја па неможеа ништо ама све им сметав незнам зашто до ден денес

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Во основа можам да се пофалам од сите соседи особено од неколку со кој што последно време ги возобновив односите, имам проблем само со еден што секој ден се повеќе и повеќе мислам дека е хомосексуалец, или евентуално бисексуалец, или не знам што но очигледно не е нешто во ред со него, не дека сакам да дискриминирам луѓе но сепак, е така еден исклучок во мојата улица

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Многу ме нервираат неколку сосетки (постари жени) кои гледат секого, кој во колку излегува, во колку се враќа дома, кој дошол на гости некаде и сл. ствари. После си прераскажуваат по цел ден...:tapp:
Таквите на стрелање треба да се носат...имам и јас такви случаеви во околинава моја...:jaj:

Sofist?

Ула
Член од
11 јануари 2010
Мислења
160
Поени од реакции
12
Ск каде што живеам немам комшии на мојот спрат така да немам проблеми али кога сум дома во ПП хахха подобро прашајте ги нив :) Значи не можам да поверувам колку луди , прости и уште не знам какви луѓе шетаат на планетава ....

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
хахахахах добра тема жими се...
абе сватете.. трачарење и оговарање се традиција кај бабите!!!
кој кога дошол кај бил шо праел со кој бил како колку.. ама СЕ СЕ СЕ знаат. интересно е шо една ке слушне некоја точна информација и после тоа кој како пренел РАСИПАН ТЕЛЕФОН!!! од мравка слон праат.. ја коа почнав да пушам на пример ме направија кај наркоман па и дилер! ахахха

Инаку проблеми со комшииве неам.. имав ко помал порано... ако паднеше фудбалот кај еден комшија веле обавезно го зимавме дупнат! али му се одмаздив еднаш и тоа здраво... нова година знам идеше и п укавме петарди типот искочи и ми акна шамар пошо сме пукале петарди (сељачка работа прост...) ама затоа накај 2 3 вечерта тоа колата шо му беше му остана без предни стакла без шофершајбни и без ретровизори... (а убаво количе има .. не е за жалење. пежо 206ка имаше тогаш знам нови беа он кога ја купи) океј не е само тоа.. и тро глицерин му истуривме со другарите одпосле на бојата... кој не му е јасно шо прави глицеринот нека каже ке му објаснам!

Kajgana Shop

На врв Bottom