Соседи, комшии и меѓусебниот однос

S

StereoLove

Гостин
Истите се кај мене. За мене зборуваат свашта а внуките не си ги виделе... :tapp:
Секогаш е така.Не си ги гледаат нивните работи туку тугите,кај одиш,што биде со... и разни ситници.
Имам проблем со една стара баба,секое утро доага кај нас во 7 часот и почнува да оговара:Таа жена вака и така,она вака и онака,остај тоа,тоа не е ништо.Доага кај нас и прашува кој умрел,добро бе човече не сум некролог па да знам.На татко ми му скурчи од тоа и еднаш и рече:Јас мислам ти си умрела:pos:

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
О, немам проблеми. Освен фактот што човек кој се враќа во 5 сабајле од искачање преку викенд не може да се наспие од уанаби пејачот и љубителот на Сител тв веднаш до мојата соба. -.-

Член од
20 февруари 2010
Мислења
67
Поени од реакции
2
Соседите коишто живеат над мене се катастрофа. Секој ден тропаат и викаат по дома. И секој ден на мојата тераса наоѓам трошки, затоа што жената намерно тресе врз терасата. Сака се да знае и многу озборува. Прозорот од кујната им е постојано отворен(дури и во зима) и таа жената гледа кој доаѓа во влезот, а кој излегува.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.956
Поени од реакции
73.827
Немам скоро никакви проблеми, затоа што се воглавно постари луѓе. Ме нервира само кога се испоседнати во двор и набљудуваат се што се случува. Само еднаш во живот сум влегол во конфликт. Си чував едно кутре, и знаеше некогаш да им спие по дворови :) И еден ден, го однесоа некаде без мое знаење. Затоа за одмазда им наебаа колите нивни :)
Нема да заборавам каква беше нивната фаца, кога ги видоа колите, и особено кога кутрето се врати дома:tv:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Немам проблеми но многу блиски мои пријатели имаат би рекол страшни проблеми посебно што живеат во куќи и се поизложени на контакти отколку тие што живеат во зграда. Има луѓе што не заслужуваат да ги погледнеш.

К

Кики.

Гостин
живеам во куќа, а тоа значи нема ништо полошо од тоа комшиката (стара баба) која вика дека ништо не гледа, ако ме види случајно се некој другар ме познава од 1 км. и уште една лоша работа се петарди под прозор , јас сфакам и деца и се ама под прозор па тоа родителите осет да немаат за ништо:uvo:

Член од
6 јануари 2010
Мислења
248
Поени од реакции
54
eden komsija se izderava sekoj den slusal glasovi vo galvata epten e skrenat mada ne e toj kriv familija ima treba da baraat nacin da mu pomognat.Drugite komsii se ok od vtori vlez

Marshmallow

◦Kajganaholic◦
Член од
28 март 2009
Мислења
450
Поени од реакции
25
Shto znam..Ne se zamaram.So nekoi voopshto ne ni razgovaram,pretezno samo dobar den i tolku.Sve se stari lugje okolu mene

M

M del Mar

Гостин
Проблем ми е само кога ќе почнат да бушат уште у 7 часот по сабајле :nerv:

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Нема проблем. Ги сфаќам, стари луѓе - мрчат, оговараат, се им смета, телевизор пуштаат до даска, небаре им е тивко. Знаете вообичаена работа. И да најважно, очекуваат да ги поздравиш. Ако не ги поздравиш одма на репорт кај родителите: Абе овој син ти, не ме поздравува.
Па испоштувајте ме еднаш мајку му.

п.с. А да, ми го загадуваат и лифтот по сабајле...

iggo_s

.. sangre blanca en mis venas!
Член од
30 јуни 2009
Мислења
1.389
Поени од реакции
1.077
Aх, колку топки ни искинаа дури бевме мали. Ќе им вратам. На деца, на внуци.. ќе им вратам!! :tv:

Член од
21 декември 2009
Мислења
131
Поени од реакции
26
Скинати топки кога бев мала.
Веселење до касно... исто така кога бев мала... Неможев да спијам од нив -.-
Вечито (намерно) скршената улична сијалица меѓу мојата и куќата на комшиите...

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
треба да останам цела нок да пишувам али ај да си почнам:

на цел комшилук не му смета ништо освен са моје леве стране една мисирка... а се почна вака:
летоска 12 сатот си пуштив музиче дома ( собата ми е накај улицата) и на +40 отворен прозор, а тие со доградените скали уште дома што ми немаат влезено... нејсе... си пуштив јас музиче и си пеам.. лето пичка ли му матер, малку да се опуштам... си завршив со тоа и си излагам надвор, а таа ме чека и пазите муабетов: ти сама живиш овде??? имаат едно лудо куче на кое му имаат ставено ланец кој никад не му го ваѓаат и кое има збесови во ниедно време да се качува кај нас на гаража и при тоа со ланецот лупа мислиш судниот ден, срце напати ме има удирано коа в сон немало да ми текне што е и ссе неам бунено али коа ме праша дал сум живеела сама му го истакнав проблемов и при тоа додадов дека ако уште еднаш кучето се качи кај нас на гаража дома ќе му стигне само ланецот по пошта.. и мискава ме погледа бледо и си се затна
дојде татко ми од работа и брзо, брзо да му каже, е не само да му каже туку ид а излаже као јас сум пуштала музика во 7 сатот сабајле као кај мене идел дечко ми, сме седеле сами и незнам таму што.. татко ми му кажал дека е луда пош јас во 7 си легнувам а не станувам за да пуштам музика и од тогаш си трае

Kajgana Shop

На врв Bottom