Ok fala tiНе е страшно и да не отидеш. Само пресудата мора да ја земеш, и да ја платиш. Сигурно нема затворска казна да биде, само парична. Би требало во поканата за на суд , да видиш што пишува, зашто си обвинет.
Covek sto zboruvas vaka zatvor, pritvor, poternici itn? Ne sum ubil covek, samo sum vinoven vo soobrakajka(koja sto ne sakav da se sluci) kade sto site ispadnavme vo red osven nekoi mali fizicki povredi I samo ostanaa materijalni steti? Mozebi ne objasnav najubavo kakva bese sluckata? Dzandarite mi kazaa kaznata bi bila do maks 500 evra I mozno odzmeuvanje na vozacka, od kaj pritvor demek sum storil nekoe zlonamerno delo? Navistina me potresuvas so tvoite zborovi, drugiot clen tvrdi deka ne nitu moram da se pojavam za presudataВака не работам кривично, но како што знам мора да имаш бранител, а добро е да се јавиш затоа што судијата може да бара обезбедување на обвинетиот во текот на постапката со други зборови притвор, ако утврдат дека си во странство тогаш ќе распишат меѓународна потерница и ако имаш само мк пасош тогаш ако те фати полиција во странство ќе те екстрадира во Македонија, освен ако не си двоен државјанин (најчесто бг државјанство) а работиш во Германија со бг пасош во системот нивен си така евидентиран тогаш Германија или странската земја нема да те екстрадира затоа што Бугарија, исто Србија, не екстрадираат свои државјани на трети држави.
Инаку секое враќање во Македонија ќе те приведат на влез на граница.
За да немаш проблеми, јави се на судската покана ангажирај бранител, дури би те препорачал склучи спогодба со ОЈО за признавање вина и да ти досудат алтернативна мерка условна осуда.
И слободно ќе можеш да се вратиш во странство, да си доаѓаш во Македонија и никому ништо, најчесто се досудува 6 месеци казна затвор под услов да не го сториш делото во наредни 2 години, значи после 4 години ќе си бараш бришење на осудата и како да не си бил осуден, а за во странство нема да ти пречи ако си со странски пасош таму, но ако бегаш, се криеш таа потерница ќе ти направи проблем во странство особено ако си само со мк пасош.
Автоматски споено мислење:
Kako go tolkuvas mislenjeto na drugiot clen?Не е страшно и да не отидеш. Само пресудата мора да ја земеш, и да ја платиш. Сигурно нема затворска казна да биде, само парична. Би требало во поканата за на суд , да видиш што пишува, зашто си обвинет.
Последно уредено: