Сообраќајни прекршоци и казни

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Вчера полицаец (младо дете) регулираше сообраќај на уклучени семафори и ради него на упалено зелено мораше да се чека... тоа кажува се за едуцираноста на нашите полицајци...

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
Вчера полицаец (младо дете) регулираше сообраќај на уклучени семафори и ради него на упалено зелено мораше да се чека... тоа кажува се за едуцираноста на нашите полицајци...
:facepalm:

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Da go ucese teoretskoit del ubavo koga si polagal za vozacka dozvola ke naucese deka ako soobrakajot go regulira policaec ne vazat ni semafori ni soobrakajni znaci. A za drug pat za da znaes po prioritet odi vaka policaec > semafori > soobrakjni znaci > pravilo od desna strana. Pozz

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Da go ucese teoretskoit del ubavo koga si polagal za vozacka dozvola ke naucese deka ako soobrakajot go regulira policaec ne vazat ni semafori ni soobrakajni znaci. A za drug pat za da znaes po prioritet odi vaka policaec > semafori > soobrakjni znaci > pravilo od desna strana. Pozz
Реалноста е дека при таква ситуација и најикусни возачи ке се збунат. Или ти можеби нема да се збунеш, ама други се збунети и чекаат на семафор додека други тргаат по интрукции на полицаец.
Желим да кажем, једно се срати друго је знати. Теоријата не помага, туку искуството.
Треба да се внимава. Ако направеш беља веќе не е битно дали си бил теоретски прописен или не.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.253
Реалноста е дека при таква ситуација и најикусни возачи ке се збунат. Или ти можеби нема да се збунеш, ама други се збунети и чекаат на семафор додека други тргаат по интрукции на полицаец.
Желим да кажем, једно се срати друго је знати. Теоријата не помага, туку искуството.
Треба да се внимава. Ако направеш беља веќе не е битно дали си бил теоретски прописен или не.
Kako ke se zbunis be ziti se koga imas policaec koj regulira soobrakjaj. Demek ne go gledas djandarot kako mafta na sred ulica, semaforot go gledas.
Ti ili tie ako ne zabelezale djandar vo uniforma na sred ulica, so da recime za random pesak vo civilka. Pa uste trebalo da se vnimava.
Ostajte si ja vozackata doma, ne ste vie za kola.

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Ubavo kaza clenot pogore, ako se zbunis podobro ostaj ja kolata doma i fati jsp :toe:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Да, нема да го видиш сообраќаецот ако пред тебе има колона коли, а гледаш уклучени семафори.
Никогаш во Скопје немало уклучени семафори и сообраќаец, секогаш, дали поминувала делегација, дали се вежбале приправниците за регулирање сообрќај, секогаш семафорите биле изгасени.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Kako ke se zbunis be ziti se koga imas policaec koj regulira soobrakjaj. Demek ne go gledas djandarot kako mafta na sred ulica, semaforot go gledas.
Ti ili tie ako ne zabelezale djandar vo uniforma na sred ulica, so da recime za random pesak vo civilka. Pa uste trebalo da se vnimava.
Ostajte si ja vozackata doma, ne ste vie za kola.
Ја нема да се збунам, ама ногу други ќе се збунат помалце искусни. Башка ако не се лажам за скопје се работе кај шо сообраќајната култура благо речено е нула. Туку џабе лафеш. Не ја сфаќаш поентата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.253
Ја нема да се збунам, ама ногу други ќе се збунат помалце искусни. Башка ако не се лажам за скопје се работе кај шо сообраќајната култура благо речено е нула. Туку џабе лафеш. Не ја сфаќаш поентата.
A taa e?
Автоматски споено мислење:

Да, нема да го видиш сообраќаецот ако пред тебе има колона коли, а гледаш уклучени семафори.
Никогаш во Скопје немало уклучени семафори и сообраќаец, секогаш, дали поминувала делегација, дали се вежбале приправниците за регулирање сообрќај, секогаш семафорите биле изгасени.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
I sto ako ima koloni koli. Porano ili pokasno ke stignis na pocetokot na raskrsnicata i ke vidis edno coece vo uniforma kako regulira soobrakjaj.
Sto ako na primer imalo soobrakjajka i policijata normalno go prenasocuva soobrakjajot vo daden moment. Da ne ocekuvas deka bas samo za vas ke isklucat semaforu za da ne se zbunite. Bog da cuva, koj se ne denes ima vozacka cccc :facepalm:.

Последно уредено:
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
многу убаво објаснето, а на шоферчињата од сите команди на возилото најдобро знаат каде се наоѓа свирката и најчесто ја употребуваат во сообраќајот нема што да се дискутира, нив СЕ ги буни и тука е свирката да ги решава проблемите......можда ќе му свирни на џандарот што регулира да се поттргни пошто се уклучени семафорите.........

Член од
11 мај 2021
Мислења
2
Поени од реакции
2
Здраво Дечки,

Пред недела дена ме запираат после подвозникот кај Бриколаж, наводно сум поминал на црвено. После дискусија со полицаецот, да пишиме да непишиме и од околу барајње мито, само ме запиша во тефтеро и ме пушти, демек ко несакам да признаам имало тука камери така че се докажувало.

Некој со слично искуство и дали воопшто постои ваков закон/начин на казна ?

пс: не потпишав никаков записник и слично

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Прашање за возач почетник, читам во правила стои дека:
Возач почетник кој поседува возачка дозвола од „Б” категорија не смее да управува со возило чија сила на моторот е поголема од 77 киловати.
Колку е казната? Проверуваат ли регуларно или е полабаво ако возачот почетник не вози брзо?
Проблемот е што имаме една кола дома, над 77 кв, ако возачот почетник не ја вози, за две години ќе заборави да вози...

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.745
Поени од реакции
7.263
Возач почетник кој поседува возачка дозвола од „Б” категорија не смее да управува со возило чија сила на моторот е поголема од 77 киловати.
Колку е казната? Проверуваат ли регуларно или е полабаво ако возачот почетник не вози брзо?
Проблемот е што имаме една кола дома, над 77 кв, ако возачот почетник не ја вози, за две години ќе заборави да вози...
Не знам колку е казната, ама дека проверуваат и казнуваат, тоа е сигурно. Знам и за случај при сообраќајка, осигурителната компанија не сакаше да ја исплати штетата токму заради тоа и заради времето со кое е ограничен возач-полетник

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Не знам колку е казната, ама дека проверуваат и казнуваат, тоа е сигурно. Знам и за случај при сообраќајка, осигурителната компанија не сакаше да ја исплати штетата токму заради тоа и заради времето со кое е ограничен возач-полетник
За осигурителните не е чудно, едвај чекаат да најдат причина да не исплатат штета.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.849
Поени од реакции
4.493
200 евра е казната и обавезно проверуват

Kajgana Shop

На врв Bottom