Често ја прескокнувам темава а уште почесто се двоумам дали да пишам. Некогаш само ќе ја отворам и ќе прочитам се и сешто со надеж дека има нешто што може да биде слично ама испаѓа дека не.
Значи, јас веќе сериозно почнувам да се загрижувам во врска со овој проблем. Порано ми беше смешен ама сега го сфаќам многу сериозно.
Имено, пред околу една година, година ипол можеби, јас почнав да сонувам многу. Премногу различни сонови во една ноќ. Дури сега, после една ипол година, јас сонувам исто толку многу. Сакам да кажам дека секоја вечер сонувам нешто што ме вознемирува. И се илјадници слики, нејасни. Успевам да запазам само детаљ, случајно да се присетам и веќе не знам во која вечер што сум сонувал. Пред околу 6 месеци почнав да ги запишувам соништата одма од кога ќе се разбудам. Престанав да го правам тоа до пред извесно време. Ми изгледаше глупаво.
Се обратив кај еден пријател од таткоми кој се занимава со натприродна енергија и тој ми рече дека ќе ми ги отстрани соноништата. Ова беше пред 3 месеци. Отидов кај него и ми рече да му се јавам за точно една недела да му кажам дали соништата исчезнале. И всушност, не исчезнаја, туку како да имаше некој контраефект. Од тогаш соништата ми се многу појасни, ги паметам пострашните без да вложувам напор во последниве три месеци.
Она што сакам да кажам е дека соништава ме заморуваат премногу. Често не спијам поради нив и се прашувам дали можам барем една вечер да отспијам без да сонувам нешто што ќе ме вознемири. И од што немам саглам спиено веќе сум исцрпен нонстоп. Кога ќе ми текне колку долго помина од ова, една ипол година. Порано не сум имал никаков проблем,едвај да сонував нешто порано...
Инаку сонувам само луѓе. Разни луѓе кои ги знам и луѓе кои не ги знам. Чудно во врска со сите нив е дека луѓето кои ги знам во реалниот живот, во соништата не им ги гледам лицата, ама сум со нив и знам дека сум со нив (најчесто другарите и семејството), а оние луѓе кои не ги знам, им ги гледам фаците и нивните фаци се издолжени, грди, на пример носот не им е кај што треба, или устата е на погрешно место и се негде ме пратат. Од непознатите најчесто бегам. Една вечер сонував дека бегам со боси нозе по стрмни карпи. Бегам од луѓе во соништата.
И ниеден сон не е среќен,туку сите се тажни и вознемирувачки.