Сонови, толкување на сонови

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
а што е работата со тетками,(пред 2 години почина)....
Па не знам конкретно за тоа ништо да ти кажам.
Можам само да ти кажам дека смрт значи долг живот. Некаде се поврзува со макотрпна работа. Може тоа е значењето за тебе.

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
изгледа е тоа, во последно сум премногу под стресс, полагав 6 испити нa факултет и некако напнат нонстоп, изгледа тоа Ќе да е :|

Член од
10 јануари 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
За шо всушност се апчињава ? ...
Веќе се навикнав то шо сонвам да имат поврзаност со секојдневието, ама досега било позитивно. Овај сон буквално ме мачит.:toe:
апчињата се 6 Б витамини, мн практични и функционални :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.838
Поени од реакции
20.304
Значи вака, прво сакам да кажам дека во сонов се осекав пресрекен , претерано срекен , толку срекен што кога се разбудив имав еден "crash" да го наречиме, зошто сонот беше толку убав и се...... значи сум бил на свадба кај мојот прв брачед, кој е неговите доцни 20ти... тој има женска во сериозна врска, но таја што ја видов во сонот (невестата) не беше таа !!! значи беше една друга девојка која не е познавав, но кога ја видов, неможев да бидам посрекен заради нив, исто така ја видов неговата почината мајка(тетками,сестра од таткоми,кој исто така е починат) и осетив уште поголема среќа , потоа бев со една девојка али толку бев срекен и заљубен тоа е чудо(без експлицитни работи беше сонот) , значи чисто онака од самото присуство бев во некоја возвишна состојба, и исто така ја видов мојата многу добра другарка која живее во америка и беше на свадбата и кога ја видов бев пресреќен пак и се бакнавне во уста(а оди со еден подалечен другар), исто така бев среќен, и потоа го видов креветот на тетин ми(таткому од брачедот ) и наместо брачниот кревет што го знам , имаше мал кревет за еден, и се осетив многу неубо ..... (ова беше на почекотот пред да почнат убавите ствари), одприлика ова ми текнува знам дека имаше уште, но дали можете да ми кажете на што се рефлектира ова... фала многу :)

Аман што се овие лоши сништа, не се толкува ова, не сакаш да знаеш.. можби ако се фокусираме на позитивни мисли и нема да има никакво значење, дај боже.

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
за предходниот сон што го иам постирано на неколку страни пред ова конечно најдов решение!
Фала ви за помошта!
Туку сега да прашам за еден друг сон...Значи ноќеска конечно сонував различен сон од тој од пред неколку страни!:toe:
Сакам да прашам дали знае некој што значи кога ќе почнат да ти паѓаат ноктите?
Значи вака иде сонот....
Сонувам дека се будам и станувам од кревет одам до ВЦ, после одам да си спремам доручек (ноктите тогаш уште ми се на прстите) и кога ќе го ставам на маса, и кога седнувам да јадам, наеднаш ми паѓаат сите нокти од прстите на рацете...
и тогаш скокнав од кревет и не досонував :smir:

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
за предходниот сон што го иам постирано на неколку страни пред ова конечно најдов решение!
Фала ви за помошта!
Туку сега да прашам за еден друг сон...Значи ноќеска конечно сонував различен сон од тој од пред неколку страни!:toe:
Сакам да прашам дали знае некој што значи кога ќе почнат да ти паѓаат ноктите?
Значи вака иде сонот....
Сонувам дека се будам и станувам од кревет одам до ВЦ, после одам да си спремам доручек (ноктите тогаш уште ми се на прстите) и кога ќе го ставам на маса, и кога седнувам да јадам, наеднаш ми паѓаат сите нокти од прстите на рацете...
и тогаш скокнав од кревет и не досонував :smir:
bas mi e milo za tebe... racete ...toa e ona sto pravime , toa simbolizira ...znaci vo nesto sto ti go pravis ili go rabotis ..razmisli momentalno sto sakas da postignes napravis uspees...e , ako noktite ti pagjaat , cuvstvoto ne e prijatno sigurno ...ja gubis svojata cvrstina povrzana so taa cel ili rabota ...ne izdrzuvas, popustas ...baraj vo taa nasoka i resenieto sam ke go najdes

pozdrav!

--- надополнето ---

Значи вака, прво сакам да кажам дека во сонов се осекав пресрекен , претерано срекен , толку срекен што кога се разбудив имав еден "crash" да го наречиме, зошто сонот беше толку убав и се...... значи сум бил на свадба кај мојот прв брачед, кој е неговите доцни 20ти... тој има женска во сериозна врска, но таја што ја видов во сонот (невестата) не беше таа !!! значи беше една друга девојка која не е познавав, но кога ја видов, неможев да бидам посрекен заради нив, исто така ја видов неговата почината мајка(тетками,сестра од таткоми,кој исто така е починат) и осетив уште поголема среќа , потоа бев со една девојка али толку бев срекен и заљубен тоа е чудо(без експлицитни работи беше сонот) , значи чисто онака од самото присуство бев во некоја возвишна состојба, и исто така ја видов мојата многу добра другарка која живее во америка и беше на свадбата и кога ја видов бев пресреќен пак и се бакнавне во уста(а оди со еден подалечен другар), исто така бев среќен, и потоа го видов креветот на тетин ми(таткому од брачедот ) и наместо брачниот кревет што го знам , имаше мал кревет за еден, и се осетив многу неубо ..... (ова беше на почекотот пред да почнат убавите ствари), одприлика ова ми текнува знам дека имаше уште, но дали можете да ми кажете на што се рефлектира ова... фала многу :)
...hahaha... koga samo bi znael sto se reflektira i sto ustvari ti znaci sonot... ne bi te cudelo voopsto zasto si bil tolku srekjen ... a jas na sekogo mu posakuvam takov son ...takvo cuvstvo na srekja kako ti sto si imal ..zasto znam kakvo e...mnogu treba da se napise za da se objasni ova , ...tesen sum so vreme ... ama vo sekoj slucaj e DOBRO...i toa mnogu , pocetokot ne e, ama se ostanato e ...poz!

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.398
Поени од реакции
25.239
Често ја прескокнувам темава а уште почесто се двоумам дали да пишам. Некогаш само ќе ја отворам и ќе прочитам се и сешто со надеж дека има нешто што може да биде слично ама испаѓа дека не.
Значи, јас веќе сериозно почнувам да се загрижувам во врска со овој проблем. Порано ми беше смешен ама сега го сфаќам многу сериозно.
Имено, пред околу една година, година ипол можеби, јас почнав да сонувам многу. Премногу различни сонови во една ноќ. Дури сега, после една ипол година, јас сонувам исто толку многу. Сакам да кажам дека секоја вечер сонувам нешто што ме вознемирува. И се илјадници слики, нејасни. Успевам да запазам само детаљ, случајно да се присетам и веќе не знам во која вечер што сум сонувал. Пред околу 6 месеци почнав да ги запишувам соништата одма од кога ќе се разбудам. Престанав да го правам тоа до пред извесно време. Ми изгледаше глупаво.
Се обратив кај еден пријател од таткоми кој се занимава со натприродна енергија и тој ми рече дека ќе ми ги отстрани соноништата. Ова беше пред 3 месеци. Отидов кај него и ми рече да му се јавам за точно една недела да му кажам дали соништата исчезнале. И всушност, не исчезнаја, туку како да имаше некој контраефект. Од тогаш соништата ми се многу појасни, ги паметам пострашните без да вложувам напор во последниве три месеци.
Она што сакам да кажам е дека соништава ме заморуваат премногу. Често не спијам поради нив и се прашувам дали можам барем една вечер да отспијам без да сонувам нешто што ќе ме вознемири. И од што немам саглам спиено веќе сум исцрпен нонстоп. Кога ќе ми текне колку долго помина од ова, една ипол година. Порано не сум имал никаков проблем,едвај да сонував нешто порано...

Инаку сонувам само луѓе. Разни луѓе кои ги знам и луѓе кои не ги знам. Чудно во врска со сите нив е дека луѓето кои ги знам во реалниот живот, во соништата не им ги гледам лицата, ама сум со нив и знам дека сум со нив (најчесто другарите и семејството), а оние луѓе кои не ги знам, им ги гледам фаците и нивните фаци се издолжени, грди, на пример носот не им е кај што треба, или устата е на погрешно место и се негде ме пратат. Од непознатите најчесто бегам. Една вечер сонував дека бегам со боси нозе по стрмни карпи. Бегам од луѓе во соништата.
И ниеден сон не е среќен,туку сите се тажни и вознемирувачки.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Џими, можеби смислата на тие сонови ќе ја најдеш ако си ги објасниш, можеби тогаш ќе прекинат да те прогонуваат, пробај сети се на некој или дај некој од напишаните да пробаме - пробаат да ти го објаснат.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Често ја прескокнувам темава а уште почесто се двоумам дали да пишам. Некогаш само ќе ја отворам и ќе прочитам се и сешто со надеж дека има нешто што може да биде слично ама испаѓа дека не.
Значи, јас веќе сериозно почнувам да се загрижувам во врска со овој проблем. Порано ми беше смешен ама сега го сфаќам многу сериозно.
Имено, пред околу една година, година ипол можеби, јас почнав да сонувам многу. Премногу различни сонови во една ноќ. Дури сега, после една ипол година, јас сонувам исто толку многу. Сакам да кажам дека секоја вечер сонувам нешто што ме вознемирува. И се илјадници слики, нејасни. Успевам да запазам само детаљ, случајно да се присетам и веќе не знам во која вечер што сум сонувал. Пред околу 6 месеци почнав да ги запишувам соништата одма од кога ќе се разбудам. Престанав да го правам тоа до пред извесно време. Ми изгледаше глупаво.
Се обратив кај еден пријател од таткоми кој се занимава со натприродна енергија и тој ми рече дека ќе ми ги отстрани соноништата. Ова беше пред 3 месеци. Отидов кај него и ми рече да му се јавам за точно една недела да му кажам дали соништата исчезнале. И всушност, не исчезнаја, туку како да имаше некој контраефект. Од тогаш соништата ми се многу појасни, ги паметам пострашните без да вложувам напор во последниве три месеци.
Она што сакам да кажам е дека соништава ме заморуваат премногу. Често не спијам поради нив и се прашувам дали можам барем една вечер да отспијам без да сонувам нешто што ќе ме вознемири. И од што немам саглам спиено веќе сум исцрпен нонстоп. Кога ќе ми текне колку долго помина од ова, една ипол година. Порано не сум имал никаков проблем,едвај да сонував нешто порано...

Инаку сонувам само луѓе. Разни луѓе кои ги знам и луѓе кои не ги знам. Чудно во врска со сите нив е дека луѓето кои ги знам во реалниот живот, во соништата не им ги гледам лицата, ама сум со нив и знам дека сум со нив (најчесто другарите и семејството), а оние луѓе кои не ги знам, им ги гледам фаците и нивните фаци се издолжени, грди, на пример носот не им е кај што треба, или устата е на погрешно место и се негде ме пратат. Од непознатите најчесто бегам. Една вечер сонував дека бегам со боси нозе по стрмни карпи. Бегам од луѓе во соништата.
Немој да ги игнорираш твоите соништа, уште полошо да бараш начини да исчезнат..
Голем дел од соништата имаат некое психичко значење, некоја порака..
Размисли што се случило пред година (ипол) во твојот живот кога си почнал да сонуваш толку интензивно.. Ако имало некоја промена, можно е да е поради тоа..
Размислувај за твоите соништа, ама на симболички начин...
Лошото кај соновите е што е малце потешко да се декодираат, исто така, да знаеш дека сите луѓе што ги сонуваш си ги видел некаде, мозокот не може да создава нови ликови.

Тоа што бегаш, може да значи дека се обидуваш да побегнеш или да избегнеш некој проблем, дека избегнуваш да преземеш одговорност за нешто, најчесто тоа што бегаш од некој - значи дека бегаш од соочување со некој твој страв (во случајов, непознат страв).
Тоа што сонуваш „грди“ луѓе, може да значи дека потиснуваш или одбиваш да прифатиш некој „лош/грд“ дел од себе.. Можеби си рекол/направил нешто што според твоите принципи било лошо и неќеш да си го признаеш тоа, па соновите се обидуваат да те освестат...

Во соновите најчесто сонуваме нешто што сакаме, а не може да го имаме во реалноста, еден вид на компензација. Исто така ги сонуваме своите стравови, нештата кои ги игнорираме и ги потиснуваме.

Размислувај повеќе што може да означува одредено нешто и сигурна сум дека ќе си прочепкаш повеќе во психата... Колку повеќе потиснуваш, поинтензивно подсвеста ќе се обидува да ти каже нешто...

TWEETY***

Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66

Во твојот сон има многу измешани чувства.
Многуте луѓе кои ги сонуваш претставуваат некоја несреќа која можеби си ја доживеал или допрва ке ја доживееш. Луѓето кои ги познаваш се знак дека некои надежи ке ти се остварат. А другите луѓе ги претставуваат твоите грижи.
И се се врти околу некој страв кој го чувствуваш. :toe:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Пред некој ден сонував, како се преселувам, да живеам во Америка...?

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Што значи да сонуваш дека бродот во кој си, потонува, а и ти со него?

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Што значи да сонуваш некоја личност да биде болна и да е пред оперирање и да собираш пари за негова/нејзина операција?

TWEETY***

Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Што значи да сонуваш дека бродот во кој си, потонува, а и ти со него?
Бродолом. Кавга, расправија, непријатности.

--- надополнето ---

Што значи да сонуваш некоја личност да биде болна и да е пред оперирање и да собираш пари за негова/нејзина операција?
Те чека непријатност. Биди спремен.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264

Видов дека некој веќе ти го пишал овој совет што и јас ќе ти го дадам. Сети се што ти се случувало во тој период кога почнале да ти се појавуваат тие сонови.Претпоставувам дека ти се случила некаква промена во животот и соновите се нејзина последица. Јас не би те советувала да посетуваш надри лекари туку да се обратиш кај некој психолог кој стручно ќе може да ти помогне.
Те разбирам за тоа што кажуваш дека на некои фаците им биле како на чудовишта, пред скоро една година јас имав само еден таков сон и навистина се преплашив (во сонот бегав од нив и едвај успеав да се разбудам од сонот). Но после сонот размислував за тоа и знаев кои би моежеле да бидат тие „чудовишта“. Размисли и ти. Не знам што работиш во животот...можеби секојдневно се среќаваш со многу нови личности кои не ти се баш по мерак.Причината за тие сонови се наоѓа во реалноста, нешто потсвесно те мачи и во реалноста, размисли што е тоа и промени го.Тоа што бегаш во соништата значи дека сакаш да избегаш од нешто или од некого и во реалноста.

Kajgana Shop

На врв Bottom