Сонови, толкување на сонови

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Е ноќеска ми се случи нешто многу чудно и иако не е прв пат вакво нешто да ми се случи, сепак беше малце поразлично. Не бев ни заспана, а не бев ни будна. Одеднаш како некој да ме фати за нозе и почна да ме влече и пробав да ги мрднам нозете - неможев. Престана влечењето за нозе, и почувствував како некој да ги стави рацете на мојот грб и полека ме стискаше и ги спушташе накај моите раце, а потоа главата ја стави до мојата глава. Пробував и да викнам, ама бев без глас. Ми се случувало до сега да ме брка некој и да неможам да отворам очи, ама ова, да почувствувам како некој ја става главата до мојата глава или како ме влече ми се нема случено. Многу се исплашив и си пуштив телевизор и така заспав. Е сеа дали е астрална проекција или што и да е ... језиво е!

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Ај еден пријателски совет, за да не те мачат вакви тешки неповрзани сонови истерај една доза од 21 ден по 1 апче Б6 витамин и мислам дека ке престанат да те мачат сништа:smir:
За шо всушност се апчињава ? ...
Веќе се навикнав то шо сонвам да имат поврзаност со секојдневието, ама досега било позитивно. Овај сон буквално ме мачит.:toe:

T

Tetro

Гостин
Веќе се навикнав то шо сонвам да имат поврзаност со секојдневието, ама досега било позитивно. Овај сон буквално ме мачит.:toe:
OT>
Витамини B6 од Алкалоид
Содржат: Pyridoxine chidrochloride 20 mg

Повеќе

http://www.alkaloid.com.mk/vademekum-cekor-2.nspx?LekTipId=44

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Живеев у едно јапонско село во времето на самураи, и такво беше селото мирно во една долина кај што секогаш е пролет, изолирано од светот. Ние бевме воини 10-15 луѓе, мажи и жени, и секој имаше посебни способности, вештини, посебни самураи. Имавме и учител кој беше стар и мудар како во филмови со бела брада таков. Имаше и една стара баба, која можеше да предвидува работи што ке се случат. И она ни кажуваше кога и каде ке се појави демонот за ние да го спречиме. Сите бевме сложни, онака се чуствував сигурно, ги сакав сите у целото село, ми беа како голема фамилија, се грижев за сите и они за мене.
Еден ден учителот не викна во храмот. Кога се собравме сите излезе бабата што предвидува и ни подели на сите по еден скрол и ни кажа да не ги отвараме сега него секој посебно дома нека си ги отвори и види кој е Црниот Змеј (иначе црниот змеј беше закана за целото село он ке донесе уништување на целото село и сите у селото ке умрат поради него).
Кога отидов во мојата куќа го отворив и видов дека уствари јас сум црниот змеј. Решив да избегам од селото што е можно подалеку, зашто несакав никој ни да дознае дека сум јас црниот и целото село да се плаши од мене. И така јас заминав....
Живеев сосема друг живот во некој голем град, работев обични работи, никој не ме познаваше дури во сонот заборавив и од каде сум дојден. Еден ден сретнав еден постар човек и ме запраша од каде сум дојден. Мене ми се врати целиот филм назад, целото минато ми се врати пак назад и му раскажав за све како сум тамо бил посебно избран воин и све тоа и дека еден ден бабата предвидела дека поради мене ке се уништи целото село и дека сум морал да избегам за да ги заштитам најмилите тамо.. и во тој момент човекот ми бидна познат, зашто живееше и он во селото, и го прашав како е тамо. Он ми кажа дека све е уништено, не постои повеќе зашто кога сум заминал јас, утредента селото било нападнато од демоните и зашто ме немало мене они навлегле во селото и запалиле све., ми кажа дека сите се мртви затоа што јас сум заминал и немало кој да му се спротистави на непријателот зашто јас сум единствениот кој можел да спречи. Во тој момент како го слушав додека ми збори се претворив назад дома во селото и видов све како било и како се сите изумрени и се разбудив.

Fuck Yeah!

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.874
Поени од реакции
20.461

Ништо страшно не е витамин кој ќе те опушти и мислам дека поарно ке ти биде и на сон и на јаве.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Мајка ми сонувала како она и таткоми плачеле во сон откога им кажале дека некој умрел. Што може да биде ?

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.874
Поени од реакции
20.461
Мајка ми сонувала како она и таткоми плачеле во сон откога им кажале дека некој умрел. Што може да биде ?
Очекувајте некоја убава вест и ќе се израдувате многу :smir:

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Ноќва ја сонував, прв пат во животот.
Си седев во населба со другари и другарки... кога доаѓа она со уште две. Се потргнав на страна за да ја поздравам. Она прва ми честиташе Нова Година и роденден. Jaс и кажав дека пораснала и дека е многу убава.
И стварно, беше малку повисока, со многу подолга коса и одеше накако насмеано, одважно и гордо.

Некакво значење кое би требало да го знам? :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.874
Поени од реакции
20.461
Си седев во населба со другари и другарки... кога доаѓа она со уште две. Се потргнав на страна за да ја поздравам. Она прва ми честиташе Нова Година и роденден. Jaс и кажав дека пораснала и дека е многу убава.
И стварно, беше малку повисока, со многу подолга коса и одеше накако насмеано, одважно и гордо.

Ја посакуваш нели?
Фати си ја за женска да немора да ја сониш толку..

А во објаснување на сонот би дошло според толкувањата некоја мака грижа голема ќе си има момето.

S

Shellshock nam67

Гостин
Е ноќеска ми се случи нешто многу чудно и иако не е прв пат вакво нешто да ми се случи, сепак беше малце поразлично. Не бев ни заспана, а не бев ни будна. Одеднаш како некој да ме фати за нозе и почна да ме влече и пробав да ги мрднам нозете - неможев. Престана влечењето за нозе, и почувствував како некој да ги стави рацете на мојот грб и полека ме стискаше и ги спушташе накај моите раце, а потоа главата ја стави до мојата глава. Пробував и да викнам, ама бев без глас. Ми се случувало до сега да ме брка некој и да неможам да отворам очи, ама ова, да почувствувам како некој ја става главата до мојата глава или како ме влече ми се нема случено. Многу се исплашив и си пуштив телевизор и така заспав. Е сеа дали е астрална проекција или што и да е ... језиво е!
слично на твоето искусво сум имал и јас кој знае дали е тоа полу сон дали е вистина кој знае ама еднаш ми се има случено кога сум бил буден и да е интерено ова е вистина бев издрапан на грбот значи може да има нечисти сили духови тоа ми се има случено како дете негде на 11 12 години мислам беше

--- надополнето ---

е ова ти е типичен сексуален сон што би рекол фројд она што не можеме да го реализираме надвор го реализираме преку соништата се ослободува она супер его кое го имаме :vozbud:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Значи увек кога сонувам дека имам брада долга и коса долга обавезно ми се дешаваат непријатни ствари....

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Значи вака, прво сакам да кажам дека во сонов се осекав пресрекен , претерано срекен , толку срекен што кога се разбудив имав еден "crash" да го наречиме, зошто сонот беше толку убав и се...... значи сум бил на свадба кај мојот прв брачед, кој е неговите доцни 20ти... тој има женска во сериозна врска, но таја што ја видов во сонот (невестата) не беше таа !!! значи беше една друга девојка која не е познавав, но кога ја видов, неможев да бидам посрекен заради нив, исто така ја видов неговата почината мајка(тетками,сестра од таткоми,кој исто така е починат) и осетив уште поголема среќа , потоа бев со една девојка али толку бев срекен и заљубен тоа е чудо(без експлицитни работи беше сонот) , значи чисто онака од самото присуство бев во некоја возвишна состојба, и исто така ја видов мојата многу добра другарка која живее во америка и беше на свадбата и кога ја видов бев пресреќен пак и се бакнавне во уста(а оди со еден подалечен другар), исто така бев среќен, и потоа го видов креветот на тетин ми(таткому од брачедот ) и наместо брачниот кревет што го знам , имаше мал кревет за еден, и се осетив многу неубо ..... (ова беше на почекотот пред да почнат убавите ствари), одприлика ова ми текнува знам дека имаше уште, но дали можете да ми кажете на што се рефлектира ова... фала многу :)

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Значи вака, прво сакам да кажам дека во сонов се осекав пресрекен , претерано срекен , толку срекен што кога се разбудив имав еден "crash" да го наречиме, зошто сонот беше толку убав и се...... значи сум бил на свадба кај мојот прв брачед, кој е неговите доцни 20ти... тој има женска во сериозна врска, но таја што ја видов во сонот (невестата) не беше таа !!! значи беше една друга девојка која не е познавав, но кога ја видов, неможев да бидам посрекен заради нив, исто така ја видов неговата почината мајка(тетками,сестра од таткоми,кој исто така е починат) и осетив уште поголема среќа , потоа бев со една девојка али толку бев срекен и заљубен тоа е чудо(без експлицитни работи беше сонот) , значи чисто онака од самото присуство бев во некоја возвишна состојба, и исто така ја видов мојата многу добра другарка која живее во америка и беше на свадбата и кога ја видов бев пресреќен пак и се бакнавне во уста(а оди со еден подалечен другар), исто така бев среќен, и потоа го видов креветот на тетин ми(таткому од брачедот ) и наместо брачниот кревет што го знам , имаше мал кревет за еден, и се осетив многу неубо ..... (ова беше на почекотот пред да почнат убавите ствари), одприлика ова ми текнува знам дека имаше уште, но дали можете да ми кажете на што се рефлектира ова... фала многу :)
Имаш некои неоставрени желби кои можеби овие денови си ги ставил во преден план и работиш на нивно оставрување, без разлика дали тие се однесуваат на работата или на школо или пак на некоја девојка. Туѓата свадба значи дека токму во остарувањето на ите желби ке наидеп на препреки. Обично се вели дека ако во сонот си среќен тогаш обратно е во јавето. Можеби токму таа препрека која ке ти се јави ке ти го расипе расположението.

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Имаш некои неоставрени желби кои можеби овие денови си ги ставил во преден план и работиш на нивно оставрување, без разлика дали тие се однесуваат на работата или на школо или пак на некоја девојка. Туѓата свадба значи дека токму во остарувањето на ите желби ке наидеп на препреки. Обично се вели дека ако во сонот си среќен тогаш обратно е во јавето. Можеби токму таа препрека која ке ти се јави ке ти го расипе расположението.
а што е работата со тетками,(пред 2 години почина)....

Kajgana Shop

На врв Bottom