Па да прашам јас,пред 3 недели ако не и појке сонав сон.Се најдов во малата кај мојата покојна баба како играм со другарите и сум истrчал кај бабами во кујката а бабами умрена,но била тука,и сум се испашил ,a та ми рече не се плаши ела,јас сум ошол а та ми рекла пак не се плаши ве чувам(ве чувам ако мислеше на цела фамилија,нз то),и беше облечена колку што памтам во црно како и дур беше жива носеше црно дека дедо ми умрел,и правеше јадење,и ја прашвам зш се врате а таа ми викат,имам некоја работа да завршам.ПА по ден два дедо ми од австралија(нејзинот помал брат бидејчи беше во дојден),ни се јавуват и ни рече дека сакал да не соберит сите на ручек,од кај неговата страна и од кај странта на женаму.Се исплашив кога станав и на никој не кажав,нејкев ни да помислам на сонот од страв,но по некое време се обидов да го протолкувам и за ова со јадењето што го правеше мислам дека е тоа со вечерата а тоа,за враќањето дека требела да завршит работа нз.Го прашав вујко ми кој е така како да кажам побожен чоек(му се сона насон дека на неговото место ке најт вода од богоројца и најде) си реков дека ке знет нешто и ми рече можит е света богородица или света петка и дека требит да запалам свејќа,ми рече да сум одел на неговото место,ама не обеќав дека не чинит да обеќаш а да не го остариш тоа.Па да прашам какво толкување имате за сонов,иначе страв ме фаштат дека баба ми беше умрена а ми зборвеше,а ево три недели ако не и појќе ке што имат ништо лошо не ми се имат десено барем за сега.