F
fantomX
Гостин
http://www.erc.org.mk/Uploads/PRILOG 5 - LISTA NA POVLASTENI PROIZVODITELI - 18 05 2012.pdfАбе само јас прочитав дека добива ~20 ден од kW?
Муабетот горе е предобар за да е вистинит.
http://www.erc.org.mk/Uploads/PRILOG 5 - LISTA NA POVLASTENI PROIZVODITELI - 18 05 2012.pdfАбе само јас прочитав дека добива ~20 ден од kW?
Муабетот горе е предобар за да е вистинит.
Здраво на сите
Да Ве известам дека мојата фирма почна со производство на нови помоќни соларни фотонапонски панели од претходните што беа произведени .Новите се со моќност од 125-130 вати и со помали димензии од претходните панели .Ова е добиено со користење на поефикасни соларни келии од претходните со над 17% ефикасност, што се едни од највисоките ( 18% е горната граница) .Во исто време ,поради смалените трошоци на производство и материјалите НАМАЛЕНА Е ЦЕНАТА ПО ВАТ на панелите и се движи од 1,7 евра од ват за неколку панели , па преку 1,6 за малку повеке и до 1,5 па и 1,4 евра од ват за поголеми количини .Сега сум во можност да приготвам и комплети за викендички со цени веке од 330 евра па нагоре. Мора да признаете дека 330 евра за да донесеш осветление, да работат и некои мали потрошувачи е сепак добра цена ...
како мислиш, наши производи?? ти ги ПРОИЗВЕДУВАШ ли панелите или ги УВЕЗУВАШ од кина?? ако ги произведуваш, тогаш држи вода муабетов, ама ако ги увезуваш, еееееее........Ако веке тоа се прави , нека го прават наши луѓе, со наши производи (ако веке мора ,нека се увезат соларни панели ) ама барем парите за струјата ке останат во Македонија.Поздрав и секое добро
како мислиш, наши производи?? ти ги ПРОИЗВЕДУВАШ ли панелите или ги УВЕЗУВАШ од кина?? ако ги произведуваш, тогаш држи вода муабетов, ама ако ги увезуваш, еееееее......
Со производство на соларните келии , ако на нив мислиш како за модули, се бават само неколку десетини фирми во светот , а вафлот од кој се сечат и прават келиите , само неколку фирми .Таа технологија е сепак малку повеке сложена за мене и за пазар како за Македонија.Производител на модули или модулите ги увезуваш и потоа ги составуваш?
па јеби га, јас не го напишав ова туку ти, како може поинаку да се протолкува?Да, јас сум производител на соларни фотонапонски панели , единствен во Македонија.Сите други се увозници од Кина и компанија...Напишав погоре дека НЕ МОРА од кај мене да ги набавуваат панелите , нека ги увезат , но тоа да го прават наши луѓе , а не странци , за да останат парите за повластената ел.струја во Македонија
јас многу добро ЗНАМ дека НЕ ПОСТОЈАТ такви наши производи, и дека се е ова шверц-комерц од кина, ама не треба бладање..Ако веке тоа се прави , нека го прават наши луѓе, со наши производи...