Соживот со Албанците - коментари на А1

Статус
Затворена за нови мислења.

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Ма кои злосторста од Србите Николаки,изолирани настани беа:vozbud:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
абе добро шо нив ги иаме да бевме сами ние очи ќе си извадивме ионака ич не се помагаме.Пази логика христијани демек а главна максима да му цркне на комшијата.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Немаш другари Албанци?
Позитивната или негативна дискриминација е многу бош работа да и на мене не ми се бендисува ама ич.
И никогаш не би помислил дека треба да постои во систем кој ги цени квалитетите пред роднинските и останатите врски.
За жал Македонија не е такво стерилно и правично општество и оние кои влегуваат во администрација или завршуваат на некои од факсовите се такви по основа на потекло, на племство, а не на заслуга.
Најмногу од се` би сакал, навистина, да имаме фер и регуларен систем, но за жал, го немаме, а како сме и мала држава во која сите се знаеме, нема ни да го имаме.
Така да ова бутање на Албанци преку ред е само исправање на некои работи кои требало на друг начин да бидат исправени.
тоа е фактот за заедничката историја?????
извини НО КОИ работи да бидат иправани!тоа што не се доволно образовани па да им дадеме да ја водат политичката и економската состојба во државав?????тоа е исправноста??????
од 100% вработени,20%се со ВИСКО ОБРАЗОВАНИ,а од тие 20%(со високо образование) ПОЛА се со ПЕДАГОШКИ,една третина со диплома од ТЕТОВО,а друга со диплома ОД КОСОВО

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
тоа е фактот за заедничката историја?????
извини НО КОИ работи да бидат иправани!тоа што не се доволно образовани па да им дадеме да ја водат политичката и економската состојба во државав?????тоа е исправноста??????
од 100% вработени,20%се со ВИСКО ОБРАЗОВАНИ,а од тие 20%(со високо образование) ПОЛА се со ПЕДАГОШКИ,една третина со диплома од ТЕТОВО,а друга со диплома ОД КОСОВО
Мора да се надмине празнината која постои. Јас еве прост пример од мојата маленкост да дадам, имав можност да работам во неколку најголеми банки во Македонија. Во ниедна од нив, а се работи за банки со над 1000 вработени, немаше ни 10-30 албанци.
Па сега ти размозгај го истото, земи во предвид дека Албанците се луѓе како и сите, паметни, здрави прави, со еднакви капацитети како и Македонците, па извади заклучок, дали не постои тивко и постојано маргинализирање.
Кога ќе завршиш со истото врати се кај администрацијата, кај есм, кај топлификација и види го соодносот.
Ќе признаеш дека има нешто, а тоа нешто не е албанската неспособност, кое ги држи надвор од системот.
И после кукајте зошто не сакаат да се интегрираат.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Мора да се надмине празнината која постои. Јас еве прост пример од мојата маленкост да дадам, имав можност да работам во неколку најголеми банки во Македонија. Во ниедна од нив, а се работи за банки со над 1000 вработени, немаше ни 10-30 албанци.
Па сега ти размозгај го истото, земи во предвид дека Албанците се луѓе како и сите, паметни, здрави прави, со еднакви капацитети како и Македонците, па извади заклучок, дали не постои тивко и постојано маргинализирање.
Кога ќе завршиш со истото врати се кај администрацијата, кај есм, кај топлификација и види го соодносот.
Ќе признаеш дека има нешто, а тоа нешто не е албанската неспособност, кое ги држи надвор од системот.
И после кукајте зошто не сакаат да се интегрираат.

Дали? Тоа е прашањето.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Да не се случеше глумење труење по школи, константна незадоволност во изминитавие 20 години, приоритет на своите потреби над државните, и на крај војната денес ќе имаше некоја шанса за соживот. Или јас треба да бидам лицемерен и да кажам, о да јас сум за соживот, албанците се супер, или да си кажам нека се помират со фактот дека живееат во Македонија и како што важат законите за мене така ќе важат и за нив. Е тогаш може да збориме за соживот.
Супер, топ!
Сакам и ја џамија на плоштад со државни пари. Брат ми сака Синагога.
Рамноправие, нали?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Според уставот треба да се забранат оние политички партии кои шират национална или верска омраза, а баш политичарите ги скаруваат народите, како си живеевме под Тито сите сложни братство единство башка со браќата арапи неврзаност со цел трет свет.

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Ќе се упристоите на темава - или да ја летнам во КАНТА ??? :nenene:

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
А1 коментарите се катастрофа. Освен оние кои ја напаѓаат Македонија и македонците, а се албанци, постојат и такви кои се македонци а ја напаѓаат поради различната политичка партија во која се! Напишале дека е подобро Македонија да се распадне, оти била со грчки идентитет, српска црква, а албанска територија!!! Е од такви да ти се споврати!

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
28.05.2009

Косовските медиуми со поддршка за Сејдиу за недоаѓањето во Скопје

„Кабинетот на Претседателот на Република Македонија изразува жалење за неостварувањето на средбата меѓу Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов и Претседателот на Република Косово, д-р Фатмир Сејдиу. Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов е цврсто посветен на развивањето добри билатерални односи со соседите на Република Македонија, како и на развојот на регионалната соработка помеѓу балканските држави. Претседателот на Република Македонија верува дека односите помеѓу Република Македонија и Република Косово имаат голем потенцијал и ќе се интензивираат и продлабочат во блиска иднина.
Претседателот на Република Македонија д-р Иванов е цврсто уверен дека билатералните односи со соседите, поставени на принципите на рамноправност и демократичност, се иднина на граѓаните на Република Македонија и граѓаните на Балканот. Затоа, лидерите на балканските држави имаат голема одговорност да работат кон надминување на сите евентуални недоразбирања или наследена недоверба со цел да се обезбеди просперитетна иднина на нивните граѓани“, стои во синоќешното соопштение од претседателскиот кабинет.

30.05.2009

Сејдиу најави реципроцитет за Македонија

„Косово ќе применува една мерка која е позната во меѓународната политика а тоа е реципроцитетот“, истакнал Фатмир Сејдиу одговарајќи на новинарско прашање во врска со одлагањето на посетата на Македонија.

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Супер, топ!
Сакам и ја џамија на плоштад со државни пари. Брат ми сака Синагога.
Рамноправие, нали?
многу сакаш...пробај во Албанија или во Косово да го бараш тоа.

Член од
13 март 2009
Мислења
59
Поени од реакции
6
Не може да се оствари официјална посета поради тоа што двете земји немаат воспоставено дипломатски односи. Секаде во свет е така. Албанците само чекаат нешто за да почнат по свое. А ова ми мириса на грчко масло. Еден грчки политичар изјави дека Грција треба да соработува со Албанците од Македонија. Па, еве ја соработката.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
многу сакаш...пробај во Албанија или во Косово да го бараш тоа.

Оти да не бара? Што мислевте вие, ќе направиме Црква на плоштад и другите вероисповести ќе си спијат на ушите? Е не оди тоа така.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Па, беше поканет Бамир Топи. Да не беше ниту тој, па да ви ги разберам фрустрациите, ама вака...

Прво, предпоставувам инсинуираш дека сум Албанка. Не сум, Македонка сум.

Второ, може и Амди бил, но нив им пречи тоа што Сејдиу не беше поканет, а и самиот Иванов, признава дека погрешил, во писмото кое му го испратил на Сејдиу.. така да.. нема што ние да тврдиме дека Иванов бил во право, кога и самиот кажа дека не бил во право. :toe:

Член од
13 март 2009
Мислења
59
Поени од реакции
6
Прво, предпоставувам инсинуираш дека сум Албанка. Не сум, Македонка сум.

Второ, може и Амди бил, но нив им пречи тоа што Сејдиу не беше поканет, а и самиот Иванов, признава дека погрешил, во писмото кое му го испратил на Сејдиу.. така да.. нема што ние да тврдиме дека Иванов бил во право, кога и самиот кажа дека не бил во право. :toe:
Не инсинуирам, златна, тврдам дека си Албанка. Ама добро. Порано се жалевте дека не сме ви давале да се декларирате како Албанци, а сега сами се викате Македонци. Бог да чува.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom