А можда и не
Në redaksinë e portalit monitor.mk nga lexuesit është dërguar një fotografi të një shtëpie në Shipkovicë të Tetovës. E veçanta e kësaj shtëpie është vizatimi i shqiponjës dy krenare dhe fasa e shtëpisë e gjitha me ngjyrë të kuqe që simbolizon flamurin kuq e zi.
tetova1.mk
Ене го каде е Шипковица промовирај малку селски туризам сликај се со тоа велелепно здание. Покажи го патриотизмот на дело.
...............................................................................
Се праи на удрен. Сите у Илиридава ја знаат таа куќа во Шипковица.
На темава,
Поминувам низ Зајас накај Охрид и гледам од десна страна куќа, како и сите други, голема, но целата фасада и е како албанско знаме: цела црвена со огромен орел. Орелот се протега низ цела предна фасада.
Имам разбирање за Азем, бидејќи сите куќи у Зајас имаат едно или неколку албански знамиња. Да лупнел албанско знаме на јарбол, немало ама баш никако да се истакнува, да се издвојува, од соселаните. Вака, целата фасада у знаме ќе го издвои неговото албанство како пограндиозно од албанството на комшиите.
Можда се прашувате од кај знам дека се вика Азем. Епа имаше врз фасадата/знамето по цела должина напишано - Азем. Сигурно е името на власникот и не станува збор за некој ватрен фан на Азем Власи.
И пак имам разбирање за Азем, бидејќи секоја шуша од Зајас кога ќе излезе надвор од Зајас (дали до Кичево или до Швајцарска) ќе може да лаже, да се фали дека негова е таа куќа со фасада у знаме. Вака, нема патриотските заслуги друг да ги жнее.
У реду, реков - го сфаќам Азем. Она што не го сфаќам е (после некоја минута) следната куќа во Зајас, од лева страна.
Имено, демократите во Америка, условно кажано се носители на албанските интерсеси. Демократите ја бомбардираа Србија, демократите се за политика на муслимански доселеници (Трамп е против), демократите стојат зад антихристијанските интенции на новата woke идеологија веќе, демократите се за војна со Русија, Трамп е за помирување и да не набројувам а можам. Генерално и воглавно Албанците се за демократите, а ние и Србите за републиканците.
Е сега за куќата, батето ставил, нормално, албанско знаме на јарбол, на еден ќош, америчко на другиот и у средина лупнал огромен натпис што му прекрива пола предна фасада, скинат од официјален банер/лого:
Убива бошњакот македонец: ОК
Убива македонецот македонец: ОК
Убива албанецот македонец: §∆π√¢¥€%^¢¢^
lol, како бе си заклучи дека е ОК?
плус Бошњак е сумњива работа, поготово Бошњак што пљачка за да финансира кампови за обука на Косово