Сосем нормално е, распределени се албанците насекаде низ балканот, мал дел живеат во својата матична држава која е самостојна само 30- тина година и била под едниот пд најмизерниот диктаторшип во историјата на светот и се ослободиле пд истиот без никаков економски систем ни инфраструктура, морале буквално од нула да изградат све од почеток. Другиот дел што останал надвор бил маргинализиран крајно, Косово иако бил регион богато со ресурси бил најмалку развиен регион во Југославија па и Европа. Исто и во Македонија, до пред 20 - тина година мнозинството од албанците живеа низ селата, се школуваа низ училишта со мизерни услови и со далеку поголема невработеност. Потоа последица е криминалот, религијата игноранцијата.
Нормално за вас експертите форумџии виновен е генот.
Ахам, сакаш да кажеш дека албанците имаат премногу голема дијаспора па поради тоа што се премногу народ мора да има и такви исклучоци ко што ги набројав претходно, од типот на тероризам, убиства, шверц на дрога и се, така?
Јас без да проверувам, мислам дека има најмалце 10 земји со поголема дијаспора од Албанија кои се далеку под просекот што се однесува на тероризам, дрога, трговија со оружје и органи и слично.
Ме боли кур за диктатурата на Хоџа, ваш ве држел заробени, ми е гајле искрено, никој не ви е крив, сами сте си криви у таа ситуација и не ја наметнувај цело време.
Е сеа тоа што живеете у планини никој не ви е крив, сами сте се инсталирале таму, кој ве терал да вршите етничко чистење на Македонците од Западна Македонија за да се населите у селата горе?
Што не дојдовте фино лепо у град? Добар ден добар ден јас сум Зефљуш Сечени од Тирана, професор доктор по книжевност, живеам у Тирана меѓутоа таму е диктатура и мојата интелигенција е многу потценета, работам у рудник, дојдов во Скопје да имам просперитет и да ми се види талентот и знаењето.
Или полесно е Зубле Гомниши да прејде од една у друга планина, да фрли 5 бомби, да запали 15 македонски куќи, да ги избрка сите што живеат таму за да може он со сите 30 браќа и братучеди да живее у обѕидан двор за да може да произведува оружје и дрога.
Кој ви е крив бе?
И Косово го спомнуваш, како може да викаш дека некој ве избркал од древното земјиште кога од 15ти век до 21век од 1% албанци таму стигнавте до 95%? А од 98% срби, денес да останат само 5%?
Добро ти стварно мислиш дека некој ти верува на ова плачење и лелекање? Абе 30 години истиве лелеци за угнетени албанци, дај мрш у пичку матер више со ова глумење лудило и нисам ја одавде ја сам био на подрум.