Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
24 март 2010
Мислења
15.346
Поени од реакции
26.345
Немате разлика вие со грците, авокатот гркин му текнало идеата за албанците, не на енглезиве.
Кога ги прашуваа како знаеа дека се албанци, секако според фацата ги познавале дека се албанци. Абе никаква разлика бе, земи авокат во Грција, земи македонец во форум, исти кур.
Што проблем имаат па тие да не ве сакаат, кога 80% од нацијата им се хеленизирани ортодоксни арнаути...

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.429
Форумов беше дувло на нацисти кои лечат фрустрации, барем за расисти немаше место во државава, ама ете, нема дно изгледа ова вукојебина.
Автоматски споено мислење:

Нека чита ова сусаро, нека види дека какво му е племето.
Не пуно, не е нацисти, едноставно се работи за основни човечки потреби. После 3 децении живеење во центарот на Центарот на Скопје, вечерва ја поминувам последната вечер во мојот стан на Бит-пазар, сакаш кажи Чаршија. Нема веќе проблем со паркинг преку ден, нема веќе џган и бучава преку ден, нема езан во 5 саат да ме буди секој ден, нема веќе турирања и возења со коли и мотори по 200 на саат сред ноќ на булевар, нема веќе мирис у 4 сабајле на буреци и мекици, нема веќе страв дали ќе се закачам со некој сељак од Арачиново кој дошол во Мавровка да пие кафе, нема страв дали ќе ме тепаат 10 Албанци зашто зборам македонски и да ме брцаат со нож, нема веќе гетоизиран начин на живот, нема веќе да гледам како на 200 метри од полициска Бит-пазар се продаваат ножеви во сите големини и бои и боксирачи, ќе имам детето каде да го прошетам, парк, зеленило, клупички, игралишта, љуљашки ( сето тоа го нема на Бит-пазар ако не си знаел), нема веќе да гледам сомнителни фаци кои живеат 10 мажи во еден стан и секогаш го оставаат лифтот отворен, нема, се надевам, да гледам во лифт фрлена хартија од бурек и чаша јогурт, нема да гледам веќе по 20 души кои сред бел ден ми мочаат и серат пред зграда, за ѓубре муабет да не праиме, мислам дека имате нула општествена свест за екологија, не дека Македонците се злато, ама за вас се илјада години во тој поглед понапред, нема да гледам како ја уништуваат Чаршијата, додуше ќе гледам ама нема да трпам последици за тоа, пренатрупаа со згради, 5 нови огромни згради се во градба во целата таа гужва. После 2001. година, од цело друштво, само јас останав Македонец, и уште 2 3 и тоа од сите националности дека тие згради се воени и живееја лица од ЈНА и воено разузнавање на Југославија , да живеам на Бит-пазар, со мислата дека се ми е блиску, ама не, веќе не се живее тука. Можам да замислам кога ќе ги направат новите згради и кога ќе дојдат сељаците од албанските села да живеат, што ќе биде тука. Тоа што била Чаршија пред 30 години, и сега, е благодарение на вас, јас сум бил ненормален што сум трпел толку години и што сум живеел тука. И не ми кажувај дека Македонците се криви што бегале, кажи кога ќе еволуирате во луѓе за да може со вас да се живее.
Поздрав пуно и веќе фаците нема да ви ги гледам, иако на шала кажуваш ти, стварно ружен народ сте.

Последно уредено:
A

Ali Pasha

Гостин
Не пуно, не е нацисти, едноставно се работи за основни човечки потреби. После 3 децении живеење во центарот на Центарот на Скопје, вечерва ја поминувам последната вечер во мојот стан на Бит-пазар, сакаш кажи Чаршија. Нема веќе проблем со паркинг преку ден, нема веќе џган и бучава преку ден, нема езан во 5 саат да ме буди секој ден, нема веќе турирања и возења со коли и мотори по 200 на саат сред ноќ на булевар, нема веќе мирис у 4 сабајле на буреци и мекици, нема веќе страв дали ќе се закачам со некој сељак од Арачиново кој дошол во Мавровка да пие кафе, нема страв дали ќе ме тепаат 10 Албанци зашто зборам македонски и да ме брцаат со нож, нема веќе гетоизиран начин на живот, нема веќе да гледам како на 200 метри од полициска Бит-пазар се продаваат ножеви во сите големини и бои и боксирачи, ќе имам детето каде да го прошетам, парк, зеленило, клупички, игралишта, љуљашки ( сето тоа го нема на Бит-пазар ако не си знаел), нема веќе да гледам сомнителни фаци кои живеат 10 мажи во еден стан и секогаш го оставаат лифтот отворен, нема, се надевам, да гледам во лифт фрлена хартија од бурек и чаша јогурт, нема да гледам веќе по 20 души кои сред бел ден ми мочаат и серат пред зграда, за ѓубре муабет да не праиме, мислам дека имате нула општествена свест за екологија, не дека Македонците се злато, ама за вас се илјада години во тој поглед понапред, нема да гледам како ја уништуваат Чаршијата, додуше ќе гледам ама нема да трпам последици за тоа, пренатрупаа со згради, 5 нови огромни згради се во градба во целата таа гужва. После 2001. година, од цело друштво, само јас останав Македонец, и уште 2 3 и тоа од сите националности дека тие згради се воени и живееја лица од ЈНА и воено разузнавање на Југославија , да живеам на Бит-пазар, со мислата дека се ми е блиску, ама не, веќе не се живее тука. Можам да замислам кога ќе ги направат новите згради и кога ќе дојдат сељаците од албанските села да живеат, што ќе биде тука. Тоа што била Чаршија пред 30 години, и сега, е благодарение на вас, јас сум бил ненормален што сум трпел толку години и што сум живеел тука. И не ми кажувај дека Македонците се криви што бегале, кажи кога ќе еволуирате во луѓе за да може со вас да се живее.
Поздрав пуно и веќе фаците нема да ви ги гледам, иако на шала кажуваш ти, стварно ружен народ сте.
Што да ти правам, законот на природата! Така нестанале и диносаурите...
Автоматски споено мислење:

Бтв, најдена е зољата на Пуно. Сопственикот разбра од форумот дека е откриен, па сега ја фрлил у нива :)

https://sitel.com.mk/kumanovec-vo-negovata-vikendica-pronashol-rachen-raketen-frlach-od-2001-godina

• Хаха
Reactions: A__
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Oдличен пост. Но, овој пост првенствено треба да им го посветиш на неколкуте релативизаторски гомна од форумов, што смрдат со своето непознавање на реалноста, игнорантност и куроболие за туѓите судбини, како што е твојата.
Они да го прочитаат, не Албанците. Албанците тука што лицемерат, све ова добро го знаат.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Член од
24 март 2010
Мислења
15.346
Поени од реакции
26.345

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Ова е скромно, ама добар почеток. Идеално би било фирмата да добие даночни олеснувања по сите ставки, дополнително да има 10 бода плус од старт, на било каков тендер или јавна набавка.
Да отворат и некој фонд каде задолжително све тоа неаљбанци ќе мора да уплатат по 100 евра месечно за угнетените мили наши комшии.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.995
Поени од реакции
51.149
За едно автохтоно и способно племе за какво што се рекламираат би помислил човек дека е малце навредливо лебот да го обезбедуваат преку програми кои во светот се предвидени за лица со посебни потреби , ама ок, можеби па друга е играта тука. :cool:

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066

Kajgana Shop

На врв Bottom