Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
25 март 2012
Мислења
8.583
Поени од реакции
5.181
Па така ли соживот ке градиме? Ете Пуно,Дардан и Али Паша ти прават чест ти зборат на македонски,а ти им возвраќаш со јадење свинско.У право се луѓето,ние не заслужуваме да не почитуваат уопште.Вака ли ке возвраќаме на подадената рака од Албанците?
Ребрата по крвни садови ми шетаат, намали малце со хуморов.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.049
Поени од реакции
24.849
Не извини, јас сум БМВ гај.
Тоа ли е проблемот? Проаѓаме булевар Словенија и за ала минут сме во БМВ. Успат ако сакаш место лево за улица Скупи, ќе фатиме прво десно на Качанички пат да видиш обесправените шиптaри какви објекти, магацини и бизниси имаат изградено. Ќе те носам до дирекцијата на Нептун, во Пантер Мис, во Комодита, до мотел Смира ќе тркнеме ако имаш среќа ќе начекаме некои тазе курви, ќе јадеме во ресторан Калабрија порано Бас се викаше оти беше на Бајрами Бастри бившиот градоначалник на Арачиново пред оваа Миликије Халими што е сега, ама ради финансиски малверзации му го здиплија. Од Љачка мебел до бензиска Еуроактива, море не, до бензиска Беса Петрол саде обесправени шиптaрски огромни зданија, ќор привилигиран каур нема да начекаме. Ако ни дадат фискална негде јас те частам, ако не ни дадат ти. Те заебавам бе пак јас ќе частам, ајде бе дој, тури кече, земи фљамур од дома и дој да си поминеш како паша, дој да ти се одолжам што ми го продужаваш животот на форумов. Знаеш какви свински ребра во фурна ќе јадеме во Скара Бар? Одма после идеме преку пута у Сити Мол маички све ми боје лепо стоје имаш за 150-200 денари во Котон и Вајкики, абе цело време ќе се осеќаш како дома, како во Елбасан или во Феризај да си, а не кај душманите.

A

Ali Pasha

Гостин
Јас мислам сепак да си се држиш до традиционалните работи, попут колење, сечење глави, набивање на кол на каури...
И ти имаш право. Еве само што се вратив од протест против каурски компјутер, што ваѓа помали сметки за струја кај каурите, а повисоки , за арнаутите. Успут само што отепав еден каур со Мерцедес, ќе читате покасно во црна кроника..ама многу ве имало, како коприви, ние утепај секој ден шо еден, вие пак формирате влада.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ребрата по крвни садови ми шетаат, намали малце со хуморов.
Зoштo мислиш декa е хумoр? Знaеш кoлку Албaнци сметaaт декa прaвaт oтстaпкa сo тoa штo ни се oбрaќaaт нa мaкедoнски?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Има, нормално дека има, кражби од уште од мали, маалата каде живеат не се пријатни баш за шетаење или да си им комшија, вака најкратко кажано.

Не се многу религиозно радикализирани, не сум сигурен ни дека се муслимани повеќето, но како и во секој град каде ги има, таму каде што живеат они не личи баш на цивилизирано место.

Им дадоа социјални станови во новоизградена зграда пред некоја година, сега на ништо не личи ни зградата ни околината таму.
Исто и во Охрид една прекрасна населба ја упропастија со доделување социјални станови на Роми.Место да ги населат негде на периферија.Ама нашиве партии за глас повеќе на се се спремни.Од нив си патиме.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.583
Поени од реакции
5.181
Зoштo мислиш декa е хумoр? Знaеш кoлку Албaнци сметaaт декa прaвaт oтстaпкa сo тoa штo ни се oбрaќaaт нa мaкедoнски?
Јас не знам за Албанци, ама знам за Македонци кои ни здраво не викаат на албански иако знаат.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.102
Поени од реакции
4.099
Јас не знам за Албанци, ама знам за Македонци кои ни здраво не викаат на албански иако знаат.
Wtf? А која е потребава македонец на албански да рече здраво, овде во Македонија?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Во Швицарска ме интересира дали ви викаат здраво на Албански?

A

Ali Pasha

Гостин
Во Швицарска ме интересира дали ви викаат здраво на Албански?
Која глупа споредба :tapp:
Да викаше во ШвИЦарска дали викаат здраво на италијански или француски ајде де...ама вака ...(што јадеш ти , свинско или лути пиперки, оти од тоа ќе да е).

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.155
Поени од реакции
30.290
I u biblijata pisue oti svinskoto e necisto i ne treba da se jade :toe:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Која глупа споредба :tapp:
Да викаше во ШвИЦарска дали викаат здраво на италијански или француски ајде де...ама вака ...(што јадеш ти , свинско или лути пиперки, оти од тоа ќе да е).
Епа глуп си де, дали на братучед ти што живее во Швицарска му кажуваат добар ден на Албански?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.583
Поени од реакции
5.181

Ако е ова точно, тешка педераана сте бе. Ај што овде нема раат од тоа ваше курчење и шовинизам, па сте фанале на Хари сестра му да ја гњавите. Маки мачи Јунајтед да се закрпи со одбраната од 2013-та, 80 милиони плати за овој да покрие и, фала му на Алах, стасавме до трето место. Ама ако Хари заради оваа траума не може да биде концентриран и му падне нивото наредна сезона, ако на пример се трга настрана кога му влегува Џака или Шачири од страв да не случајно носат нож, ќе знам кого колективно да пцуам!
Немате разлика вие со грците, авокатот гркин му текнало идеата за албанците, не на енглезиве.
Кога ги прашуваа како знаеа дека се албанци, секако според фацата ги познавале дека се албанци. Абе никаква разлика бе, земи авокат во Грција, земи македонец во форум, исти кур.
Автоматски споено мислење:

Wtf? А која е потребава македонец на албански да рече здраво, овде во Македонија?
Зборувам за поздравување бе, обично поздравување.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.049
Поени од реакции
24.849
Немате разлика вие со грците, авокатот гркин му текнало идеата за албанците, не на енглезиве.
Кога ги прашуваа како знаеа дека се албанци, секако според фацата ги познавале дека се албанци. Абе никаква разлика бе, земи авокат во Грција, земи македонец во форум, исти кур.
Автоматски споено мислење:

Зборувам за поздравување бе, обично поздравување.
Еве јас ќе земам.

Kajgana Shop

На врв Bottom