Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Munze

Dr. Oetker
Член од
21 јули 2020
Мислења
203
Поени од реакции
195
Суштински, во крајна линија, за решавање на овој проблем, не се пречка Албанците, туку оние како Анон, Тенеке, Кулрис (или како и да се вика), Чолисмио и слични суштества.
I ti kako zasebno sustestvo. Koj se problem ako ne albanos. Pazi oni se Albanci koe na prevod znaci divo pleme. Albanci se sosema drugo. Problem se tie i cadorot veliki brat usa eu nato usaid soros cia pentagon obse unicef ama koj uste ne siteee... Toa treba sekoj makedonec da si go ima vrezano u glava.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
I ti kako zasebno sustestvo. Koj se problem ako ne albanos. Pazi oni se Albanci koe na prevod znaci divo pleme. Albanci se sosema drugo. Problem se tie i cadorot veliki brat usa eu nato usaid soros cia pentagon obse unicef ama koj uste ne siteee... Toa treba sekoj makedonec da si go ima vrezano u glava.
Сите се проблем само ние не сме, ние храбро се спротиставивме на секој зададен удар од страна на Албанците, па сега овие се криви. Не викам дека не игра улога надворешниот фактор, но вината за тоа до каде сме стигнати е само наша. Надворешниот фактор ќе правеше проблеми преку еден дел од територијата(Полог) но ние дозволивме истото ова да ни се случува во срцето на онаа Македонија што сме ја имале од 45, а тоа е нашиот главен град, пред наши очи го губиме и нема никаква реакција.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.102
Поени од реакции
4.099

Еве ги се јавија "борците за еднаквост". Мрш да ви ебам се, тоа што на страната албански е прв јазик, македонскиот е трет на никој не му е гајле. Или тоа што оној Бленди не знае македонски да зборува, а го ставиле главен, никому ништо. Ми се повраќа од вас. Гнаси одродени.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.705
Поени од реакции
49.006
Секогаш имало политика во тие средношколски/студентстки организации , ама оваа мочка генерација - јутубери- Диоклицијани , дозволија инфилтрирани шипци да ги влечат за уши и да одработуваат за ДУИ .

1598527631780.png

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Секогаш имало политика во тие средношколски/студентстки организации , ама оваа мочка генерација - јутубери- Диоклицијани , дозволија инфилтрирани шипци да ги влечат за уши и да одработуваат за ДУИ .

Прегледај го приврзокот 264026
и пак умешана сестрава од шмркачот :ROFLMAO:

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Ауу гадно, колку Албанци настрадаа од тоа што ги пцуел некој, се знае ли колкава е бројката на повредени, да не има и некоја жртва?

И сега казни за дечкиве за говор на омраза, а овој што не го почитува законот?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.389
Овие Албанци-средношколци не ја претставуваат средношколската заедница. Тие не ја претставуваат ниту албанската средношколска заедница. Тие се едноставни измеќари, во функција на министерот Адеми и мрежата на тендери, услуги и набавки, која би рикнала доколку не би имало настава во живо. Бизниси поврзани со министерот се во прашање. И каури има тука (од таа мрежа) кои се засегнати.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.012
Вчера бев во Пехчево....чист незагаден град. Прекрасно ми е чуството кога се наоѓам во чиста етничка средина....Македонци...Православни Христијани.
Таму разговарав со еден познаник кој ги дели апсолутно нашите ставови и мислења (што повеќето ги пишуваме тука) во однос на Албанците.....впрочем реалноста.
Сум разговарал и со многу други на оваа тема, нема Македонец кој реално мисли поинаку.....нешто ми е нејасно во врска со одредени членови (претпоставувам Македонци) кои ги бранат интересите на Албанците и ги поддржуваат нивните постапки.
Патем на враќање према Скопје, по убаво поминатиот ден....на автопатот Велес - Скопје доцна во ноќта....јас возејки со околу 140 ме пролета од десна лента Албанец без еден фар, со тетовски таблици....моја проценка е дека возеше околу 180....на патарина му го видов суратот.....се ми беше потполно јасно. Тогаш се потсетив накаде се движам....према загаденото Скопје.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Вчера бев во Пехчево....чист незагаден град. Прекрасно ми е чуството кога се наоѓам во чиста етничка средина....Македонци...Православни Христијани.
Таму разговарав со еден познаник кој ги дели апсолутно нашите ставови и мислења (што повеќето ги пишуваме тука) во однос на Албанците.....впрочем реалноста.
Сум разговарал и со многу други на оваа тема, нема Македонец кој реално мисли поинаку.....нешто ми е нејасно во врска со одредени членови (претпоставувам Македонци) кои ги бранат интересите на Албанците и ги поддржуваат нивните постапки.
Патем на враќање према Скопје, по убаво поминатиот ден....на автопатот Велес - Скопје доцна во ноќта....јас возејки со околу 140 ме пролета од десна лента Албанец без еден фар, со тетовски таблици....моја проценка е дека возеше околу 180....на патарина му го видов суратот.....се ми беше потполно јасно. Тогаш се потсетив накаде се движам....према загаденото Скопје.
Жалосно е што таквите средени полека но сигурно исчезнуваат, нема младина(после 20, 30 годин)буквално сите се надвор од градчињата. Еднаш имав можност со двајца другари да отидеме до мастирот во Лесново, не само на кратко туку поминавме цел ден, бевме на служба, јадевме и пиевме со монасите, тука имаше работници од овој дел од Македонија, какви муабети се водеа, колку мудри работи можеш да слушнеш. Одевме пешки од доле од Злетово до горе до манастирот, има едно 7км, па после за назад се вративме со кола со отец Дамаскин, кој е главен во манастирот, со уште еден монах, не однесоа до Пробиштип, но пред тоа застанавме до Злетово да им однесат сирење на неколку луѓе од таму. Луѓето фини и добри, го пречекаа Дамаскин како што доликува, со почит, како да сме во некое друго време. Не канеа да поседиме но брзавме за Пробиштип. Беше летно време, сите деца беа излезени, чиста етничка средина, насекаде графити со сонцето од Кутлеш, насекаде македонски знамиња, срцето да му се наполни на човек. Голема неправда е што мораме да ја делиме државата со луѓе како двете најголеми малцинства, жалосно што нема друг избор, едноставно само неколку вакви мали места останале убави за живеење гледано од овој аспект.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Форумов беше дувло на нацисти кои лечат фрустрации, барем за расисти немаше место во државава, ама ете, нема дно изгледа ова вукојебина.
Автоматски споено мислење:

Еве ги се јавија "борците за еднаквост". Мрш да ви ебам се, тоа што на страната албански е прв јазик, македонскиот е трет на никој не му е гајле. Или тоа што оној Бленди не знае македонски да зборува, а го ставиле главен, никому ништо. Ми се повраќа од вас. Гнаси одродени.
Нека чита ова сусаро, нека види дека какво му е племето.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Не е до толку идилична сликата де, си имаме ние од „неалбанските“ средини мака со ромите, но не до толку колку со албанците што имаат оние кои им се погодила судбината да им бидат комшии.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Не е до толку идилична сликата де, си имаме ние од „неалбанските“ средини мака со ромите, но не до толку колку со албанците што имаат оние кои им се погодила судбината да им бидат комшии.
У Кавадарци има ли?

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.012
нема дно изгледа ова вукојебина.
Со вас во оваа држава......богами нема дно.
Само продолжете се повеќе и повеќе да забегувате....ниту еден единствен Македонец нема да остане рамнодушен....нема на арно да заврши целава работа.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Форумов беше дувло на нацисти кои лечат фрустрации, барем за расисти немаше место во државава, ама ете, нема дно изгледа ова вукојебина.
Тебе како нацист не ти годи друштвото од расисти?

Kajgana Shop

На врв Bottom