Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.529
Поени од реакции
2.626
Секако дека за вас Византија е растурена од западот.
Тоа е лага , Византија е растурена во 8ми век после долгата Словенска инвазија врз Константинопол , каде што после долгорочна битка победија словените и првиот цар на новото царство беше назначен Радомир по потекло од Ботун.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Колку бараш за да пишуваш за Левица?
Реално сега, јас ќе пишувам пролевица, ти ќе ми даваш лајк, ама секој пат. Ако сакаш да ме мотивираш треба да и контрираш секој пат на Берик.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.388
Реално сега, јас ќе пишувам пролевица, ти ќе ми даваш лајк, ама секој пат. Ако сакаш да ме мотивираш треба да и контрираш секој пат на Берик.
пријателски совет - најди некој друг да ми контрира

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Секако дека за вас Византија е растурена од западот.
Може ли да ја раскажеш твојата (или албанската, не знам на која реферираш) верзија за распадот на Византија? Не мора на темава ако не сакаш, цитирај ме во некоја друга.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Да имавте добра намера, да ги оинтегриравте уште пред 30-40 години и ќе имаше помалку албанци, и ќе беа поцивилизирани.
Како би изгледало успешното "интегрирање" пред 30-40 години?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.212

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Oficijalno si klovn i nikoj na forumov veke ne treba da te sfaka seriozno.

(Ne deka dosea te sfakaa so prikaznite kako te brkaat niz bit pazar, i za nekoj si sho imal zolja u tavan)
Личните симпатии кон puno на друго место. Или во приватна порака.
Океј ми изгледа мене.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147

Oficijalno si klovn i nikoj na forumov veke ne treba da te sfaka seriozno.

(Ne deka dosea te sfakaa so prikaznite kako te brkaat niz bit pazar, i za nekoj si sho imal zolja u tavan)
Има поголеми удари кон Византиската империја, тие од внатре, бугарските империи, после српската според мене најмногу ја слабеа империјата, и не само тие туку и константните востаниа, додади на тоа и целовкупното менување на структурата на населението.
Крстоносците придонеле кон тоа, уште повеќе придонеле арапите и отоманците, ама дефинитивен удар бил балканизацијата одвнатре.
Автоматски споено мислење:

Може ли да ја раскажеш твојата (или албанската, не знам на која реферираш) верзија за распадот на Византија? Не мора на темава ако не сакаш, цитирај ме во некоја друга.
Како што кажав има повеќе причини за падот на Византија, мое мислење е менувањето на структурата на населението, покрстувањето на словените требаше да значи нивно интегрирање во империјата ама баш спротивно придонесе тоа.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.212
Има поголеми удари кон Византиската империја, тие од внатре, бугарските империи, после српската според мене најмногу ја слабеа империјата, и не само тие туку и константните востаниа, додади на тоа и целовкупното менување на структурата на населението.
Крстоносците придонеле кон тоа, уште повеќе придонеле арапите и отоманците, ама дефинитивен удар бил балканизацијата одвнатре.
Da bile golemi udari, ke ja rasturele pred Latinjanite.

Spored tebe moze i Hitler bil srbin, ama ednoglasno site istorichari se soglasni deka 4tata krstonosna vojna e kataklizma za Vizantija.
*Dopolnitelno krstonoscite pustoshat vizantiski gradovi i vo prvite 3 krstonosni vojni, ama carot progleduva niz prsti radi zaednicka cel, osloboduvanje na izrael i oslabnuvanje na saracenite.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Da bile golemi udari, ke ja rasturele pred Latinjanite.

Spored tebe moze i Hitler bil srbin, ama ednoglasno site istorichari se soglasni deka 4tata krstonosna vojna e kataklizma za Vizantija.
*Dopolnitelno krstonoscite pustoshat vizantiski gradovi i vo prvite 3 krstonosni vojni, ama carot progleduva niz prsti radi zaednicka cel, osloboduvanje na izrael i oslabnuvanje na saracenite.
Се изјасни дека го сметаш за кловн и дека никој не го сфаќа сериозно. Зошто продолжуваш да му реплицираш? Се плашиш да не ја доведе во заблуда јавноста?

Kajgana Shop

На врв Bottom