Енивеј, ти ќе си го бациш...од навикаАко разбере шо муабет му правиш, јас курот ќе си го бацам.
Како не ти е срам да признаеш дека си возел 140? Знаеш дека максимум е 120 на автопат? И уште имаш образ да критикуваш други?!?!Вчера бев во Пехчево....чист незагаден град. Прекрасно ми е чуството кога се наоѓам во чиста етничка средина....Македонци...Православни Христијани.
Таму разговарав со еден познаник кој ги дели апсолутно нашите ставови и мислења (што повеќето ги пишуваме тука) во однос на Албанците.....впрочем реалноста.
Сум разговарал и со многу други на оваа тема, нема Македонец кој реално мисли поинаку.....нешто ми е нејасно во врска со одредени членови (претпоставувам Македонци) кои ги бранат интересите на Албанците и ги поддржуваат нивните постапки.
Патем на враќање према Скопје, по убаво поминатиот ден....на автопатот Велес - Скопје доцна во ноќта....јас возејки со околу 140 ме пролета од десна лента Албанец без еден фар, со тетовски таблици....моја проценка е дека возеше околу 180....на патарина му го видов суратот.....се ми беше потполно јасно. Тогаш се потсетив накаде се движам....према загаденото Скопје.
Користиш многу англиски фрази, погрешно, некогаш во редоследот на зборовите, некогаш без смисла и без контекст. Една таква имам у потпис. Изгледа мислиш дека изгледаш попаметен и демек учен, ама туѓ срам ме фаќа кога те читам.No shit Sherlock.
F... UКористиш многу англиски фрази, погрешно, некогаш во редоследот на зборовите, некогаш без смисла и без контекст. Една таква имам у потпис. Изгледа мислиш дека изгледаш попаметен и демек учен, ама туѓ срам ме фаќа кога те читам.
„No shit Sherlock, Captain Obvious“ и слично можеш да му пишеш на некој кој дава очигледна, позната на сите и со тоа непотребна изјава у однос на нешто, а неиспровоциран од никого и не како реакција на туѓа глупост. Ја овде ти реплицирам тебе, а ти години наназад го користиш зборот „расист“ кога реагираш на квалификации, сведоштва и ставови на каурите во однос на твоето племе. Тој збор нема место во расправа меѓу мене и тебе. Значи, овде не пишувам од чиста мира за етимологии и срања, туку тебе ти објаснувам нешто шо ти го утињаш со години, разбираш?
Не разбираш.
Не бе, не можам, немам срце да ти замерам. Дај бе дој во Скопје да јадеме свинско и да бегаме низ Бит-пазар. Ќе летаме и орли со рачињата на плоштад Скендербег и селфи ќе направиме, не ги сакам многу, ама за тебе ќе направам исклучок. Ќе ја пееме Нусе, Нусе, ќе те носам да го видиш споменикот на УЧК на кружниот во Чаир, да видиш што е убав, па таму ќе седнеме сакаш во бурекџилница Сараево, сакаш во Едека на ќебапи. Тука е и тој новиот трговски со голем Ваикики, каурски нема да чуеш ни за лек, а ептен ако се намерачиш салонот на Волксваген е на 200 метра ќе си каприсаш една нова седмица, спуштена со бандаж, со спојлер, со црни стакла. Дој бре, освен френулумот ништо друго нема да ти фали.F... U
Ако не е за купување, бар некоја тест вожња ќе свртиме.Не бе, не можам, немам срце да ти замерам. Дај бе дој во Скопје да јадеме свинско и да бегаме низ Бит-пазар. Ќе летаме и орли со рачињата на плоштад Скендербег и селфи ќе направиме, не ги сакам многу, ама за тебе ќе направам исклучок. Ќе ја пееме Нусе, Нусе, ќе те носам да го видиш споменикот на УЧК на кружниот во Чаир, да видиш што е убав, па таму ќе седнеме сакаш во бурекџилница Сараево, сакаш во Едека на ќебапи. Тука е и тој новиот трговски со голем Ваикики, каурски нема да чуеш ни за лек, а ептен ако се намерачиш салонот на Волксваген е на 200 метра ќе си каприсаш една нова седмица, спуштена со бандаж, со спојлер, со црни стакла. Дој бре, освен френулумот ништо друго нема да ти фали.
Побогу човеку подобро ги познаваш и од самите себеси до совршенство ги имаш изученоНе бе, не можам, немам срце да ти замерам. Дај бе дој во Скопје да јадеме свинско и да бегаме низ Бит-пазар. Ќе летаме и орли со рачињата на плоштад Скендербег и селфи ќе направиме, не ги сакам многу, ама за тебе ќе направам исклучок. Ќе ја пееме Нусе, Нусе, ќе те носам да го видиш споменикот на УЧК на кружниот во Чаир, да видиш што е убав, па таму ќе седнеме сакаш во бурекџилница Сараево, сакаш во Едека на ќебапи. Тука е и тој новиот трговски со голем Ваикики, каурски нема да чуеш ни за лек, а ептен ако се намерачиш салонот на Волксваген е на 200 метра ќе си каприсаш една нова седмица, спуштена со бандаж, со спојлер, со црни стакла. Дој бре, освен френулумот ништо друго нема да ти фали.
Не бе, не можам, немам срце да ти замерам. Дај бе дој во Скопје да јадеме свинско и да бегаме низ Бит-пазар. Ќе летаме и орли со рачињата на плоштад Скендербег и селфи ќе направиме, не ги сакам многу, ама за тебе ќе направам исклучок. Ќе ја пееме Нусе, Нусе, ќе те носам да го видиш споменикот на УЧК на кружниот во Чаир, да видиш што е убав, па таму ќе седнеме сакаш во бурекџилница Сараево, сакаш во Едека на ќебапи. Тука е и тој новиот трговски со голем Ваикики, каурски нема да чуеш ни за лек, а ептен ако се намерачиш салонот на Волксваген е на 200 метра ќе си каприсаш една нова седмица, спуштена со бандаж, со спојлер, со црни стакла. Дој бре, освен френулумот ништо друго нема да ти фали.
Уууу колку лајкови си собрал, сигурно најјакиот у маало си...ама само кога те пуштат од домаНе бе, не можам, немам срце да ти замерам. Дај бе дој во Скопје да јадеме свинско и да бегаме низ Бит-пазар. Ќе летаме и орли со рачињата на плоштад Скендербег и селфи ќе направиме, не ги сакам многу, ама за тебе ќе направам исклучок. Ќе ја пееме Нусе, Нусе, ќе те носам да го видиш споменикот на УЧК на кружниот во Чаир, да видиш што е убав, па таму ќе седнеме сакаш во бурекџилница Сараево, сакаш во Едека на ќебапи. Тука е и тој новиот трговски со голем Ваикики, каурски нема да чуеш ни за лек, а ептен ако се намерачиш салонот на Волксваген е на 200 метра ќе си каприсаш една нова седмица, спуштена со бандаж, со спојлер, со црни стакла. Дој бре, освен френулумот ништо друго нема да ти фали.
Епа не сум ти јас Душан Стојчев па од Пребег во Штип или Бојан Антиќ од кајкуридае да коментирам како треба да соживотариме со дагестанциве. И ова ти кажувам автентични идиоти верници во соживотарската кауза, не ги ни спомнувам оние кои се платени за тоа како Ордановски, Најчевска или она гомноно Златко Ориѓански. Иначе тек да знаеш какви глупости други памтам како пасуси од Куранот и нарации од автентичниот Бухари или на пример кој како е поврзан по каква роднинска или пријателска врска меѓу нив. Деталниот опис како е ликвидиран командант Тели, кој инциденти во кои села се случувале, затоа и одма на радников можам да му ги извадам вестите. Кои им се главни колумнисти, кои нивни певљаки вадат најмногу цицки итн...Побогу човеку подобро ги познаваш и од самите себеси до совршенство ги имаш изучено
Каков црн чај, прво го седнувам на свинско и вино што ќе го пиеме строго со пристап, пошто за вино мора пристап, за свинско не толку. Мора бре да се уверам дека е стварно атеист. Како да ти кажам, радникот а зине л'же, ама јас си имам некоја надеж дека барем за атеизмот е искрен. Сакам да не живеам во denial и да ги разрешам тие дилеми. Не очекувам да не биде шиптaр, ама очекувам да биде атеист. Ама морам да знам, ме копка како дете кога отвара роденденски поклони.Folk Song from Dagestan - Ay, Lazzat
youtu.be
Се е џабе ако не падне по некоја стара песна од родниот крај, кога ќе ве фати од чајот
Ако албанците престанат да се срамат и го прифатат нивното дагестанско/аварско потекло, ќе можат да се пофалат со историја на освојувачи. Мамлуците имале потекло од таму, а држеле калифат од Триполи до Мека и Медина. Шќип калифат!Folk Song from Dagestan - Ay, Lazzat
youtu.be
Се е џабе ако не падне по некоја стара песна од родниот крај, кога ќе ве фати од чајот
А тек во бодрум кога ќе влезам да видиш како љетив на кров, е овакаУууу колку лајкови си собрал, сигурно најјакиот у маало си...ама само кога те пуштат од дома
Си ја промашил темата...оди во Потекло на АлбанцитеАко албанците престанат да се срамат и го прифатат нивното дагестанско/аварско потекло, ќе можат да се пофалат со историја на освојувачи. Мамлуците имале потекло од таму, а држеле калифат од Триполи до Мека и Медина. Шќип калифат!
Ќе можат и да речат дека оваа песна:
..е лоша, инфериорна и бавна копија на оваа:
Ама тоа е, so inka nese tura.
Со ова маструбираш, претпоставувам...за друго не те бива, о "zuzar"А тек во бодрум кога ќе влезам да видиш како љетив на кров, е овака
Дој бре, освен френулумот ништо друго нема да ти фали.
Планираш проверка според метод сличен на овој?Мора бре да се уверам дека е стварно атеист. Како да ти кажам, радникот а зине л'же, ама јас си имам некоја надеж дека барем за атеизмот е искрен. Сакам да не живеам во denial и да ги разрешам тие дилеми. Не очекувам да не биде шиптaр, ама очекувам да биде атеист. Ама морам да знам, ме копка како дете кога отвара роденденски поклони.
Ќе ти дојде на романтика во Чаир ама ќе мора после да те убие, јбг такво му е работното место, мора да остане анонимен, да глуми загрижен и угнетен Албанец, на кого македонската држава не му дала шанса. А може и да е атеист, верувам дека е, па и неговиот лидер е тоа.Епа не сум ти јас Душан Стојчев па од Пребег во Штип или Бојан Антиќ од кајкуридае да коментирам како треба да соживотариме со дагестанциве. И ова ти кажувам автентични идиоти верници во соживотарската кауза, не ги ни спомнувам оние кои се платени за тоа како Ордановски, Најчевска или она гомноно Златко Ориѓански. Иначе тек да знаеш какви глупости други памтам како пасуси од Куранот и нарации од автентичниот Бухари или на пример кој како е поврзан по каква роднинска или пријателска врска меѓу нив. Деталниот опис како е ликвидиран командант Тели, кој инциденти во кои села се случувале, затоа и одма на радников можам да му ги извадам вестите. Кои им се главни колумнисти, кои нивни певљаки вадат најмногу цицки итн...
Каков црн чај, прво го седнувам на свинско и вино што ќе го пиеме строго со пристап, пошто за вино мора пристап, за свинско не толку. Мора бре да се уверам дека е стварно атеист. Како да ти кажам, радникот а зине л'же, ама јас си имам некоја надеж дека барем за атеизмот е искрен. Сакам да не живеам во denial и да ги разрешам тие дилеми. Не очекувам да не биде шиптaр, ама очекувам да биде атеист. Ама морам да знам, ме копка како дете кога отвара роденденски поклони.