Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Наводното тивко етничко чистење албанците го правеа и без тепање деца, со пари се правеше тоа, никаква стратегија, се гледа по цената на купувањето, џабе правите празен муабет тука, да ги земаа без пари како што вие сте правеле последните 100 години тогаш можеме да зборуваме за етничко чистење.
Скапо ти е 500 евра квадрат во топаанско, чаир и север.... имаш право треба 100 евра квадрат за да се нарече етничко чистење..

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.435
Поени од реакции
5.468
Абе пуно бееее дежурна жртва на национлистичиот македонски порив.

Еве да ти кажам се отвори нов албански ресторан в комшии, во средина каде што 70% се македонци.
Ко културни граѓани влагаме да го посетиме ресторантов Мерак ти е. Ново се внатре, луксуз у пичку матер... Брачко од дилање ТИП400 направи ресторант на газ да паднеш.

Нејсе не пречекува некое бате кое може вода да му носи за зборење македонски/српски на некој албанец од Валона или Драч. Ај се разбравме некако за пијачката побаравме "Мени" и тогаш настана општ хаос. Добивме албанско-англиски менија. Бараме на македонски мени. - Нема!!! Ќе правеле накнадно.
Ама ние ко добро едуцирани каури си знаеме дека pule е нешто со крилца што лета. Ај нарачавме, атмосверата ОК, се пампури албански на сите страни. Додуша музиката беше неутрална некој француски гето гангста рап., мада искрено поарно Noizy и Нора Истрефи да пееа.... али што е тука е
На крај побаравме сметка која се разбира не беше регуларна Фискална него сметка од Програм на чист Албански јазик. сo Еспресо пишано Ekspreso пошто експертот што ја правел програмата, на албански, е ептен стручен.
Ко излеговме другар ми само рече. Моја нога овде више не стапнува. Племето да им го е*ам ш*******

Е така пунооооо, ја уживав инаку, прекрасно јадење стек со сос. Кафето убаво, како не ќе биде убаво. сигурно 10000€ само кафематот.
Али јебига. Една едина допирна точка немаше која би отсликувала дека ресторантот има интерес да опслужи македонски гости. Што викаш ти зошто е тоа така? Дали ние македонците сме заостанати? Дали Вие можда ни враќате нешто? Или едноставно кур ве боли за македонците. Си викате абе оние каурине пипер за в очи немаат не промет ќе ми прават.
Еј! ЕЈ! А да ти кажам право ваков локал да се отвореше кај вашите. па имаше во првите 2 недели да го попрскаат со бензин. Екстремна изјава? Националиста напукан на албанци? Неееее па види лебати.. МИК Свети Николе сакаа да отворат месарница во Чаир, закани добиваа затоа што продавале свинско. Македонски капитал во албанска населба не смее да постои.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Иштo имa чуднo декa убaв рестoрaн сo убaвa хрaнa и убaвo кaфе a гo држел Албaнец? Убaвa кoкoшкa имaлo вo муслимaнскo биртииче,убaв стек и кaфе вo aлбaнски рестoрaн?Кoј oвде пишa декa не знaaт дa хрaнa дa пригoтвaт?Никoј не спoри декa Турци,Тoрбеши и Ш.иптaри се дoктoри зa бурек и слaтки,негo кoјa сумa ке јa плaтите вo иднинa беше муaбетoт.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Ама затоа со 2 прста потпишувате све што е против Македонија и Македонскиот народ.
Вие требаше да ни пружите помош, да не водите, не да ги асимилирате христијаните албанци, муслиманите да ги демонизирате преку клерици кои беа под државна управа. Имавте можност 500 мостови за зближување да изградите од 91 наваму, вие напротив, изградивте ѕидови. Ги пуштивте низ вода и торбешите за да ги решавата албанците.
Последните 100 години преовладува чистката на Македонецот од племе кое заработува на црно, работи по Швајцарија и се репродуцира едно 3 пати повеќе. Во села каде албанец не ни имало пред 50 години, со неколку куќи сте почнале да се ширите и доаѓа денот каде тој некој си, е приморан да ја продаде куќата или станот за испод цена, бидејќи не му се живее со дивљаци. Таков пример ти е ЦЕЛА западна Македонија.

Тоа се фактите, нема дискусија.
Природен тек е ова што ви е врати. Вие ги маргинализиравте албанците, потешко се образуваа, мораа да се иселат. Со ниското образование и живеењето по селата наталитетот секако ќе биде поголем, додавајќи ја верата која ја имавте под контрола. Тие што се иселија стануваа помоќни економски само во последните 30 години затоа што порано скоро ист стандард имаше Југославија со Германија.
Сами го креиравте големиот наталитет кај албанците, и економски помоќни кога се иселија на запад.
Да имавте добра намера, да ги оинтегриравте уште пред 30-40 години и ќе имаше помалку албанци, и ќе беа поцивилизирани.
Автоматски споено мислење:

Скапо ти е 500 евра квадрат во топаанско, чаир и север.... имаш право треба 100 евра квадрат за да се нарече етничко чистење..
Викаш албанците намерно се понашат како племе за да ги избркат македонците за да паѓаат цените, тоа ми викаш?

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
Вие требаше да ни пружите помош, да не водите, не да ги асимилирате христијаните албанци, муслиманите да ги демонизирате преку клерици кои беа под државна управа. Имавте можност 500 мостови за зближување да изградите од 91 наваму, вие напротив, изградивте ѕидови. Ги пуштивте низ вода и торбешите за да ги решавата албанците.

Природен тек е ова што ви е врати. Вие ги маргинализиравте албанците, потешко се образуваа, мораа да се иселат. Со ниското образование и живеењето по селата наталитетот секако ќе биде поголем, додавајќи ја верата која ја имавте под контрола. Тие што се иселија стануваа помоќни економски само во последните 30 години затоа што порано скоро ист стандард имаше Југославија со Германија.
Сами го креиравте големиот наталитет кај албанците, и економски помоќни кога се иселија на запад.
Да имавте добра намера, да ги оинтегриравте уште пред 30-40 години и ќе имаше помалку албанци, и ќе беа поцивилизирани.
,,,pogolemo priznanie za se , drugite chlenovi shto ti/vi zameruvaat od ovoa Amin,,,
,,,ama povtorno krivdata e kaj Makedonskata strana,,,

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Абе пуно бееее дежурна жртва на национлистичиот македонски порив.

Еве да ти кажам се отвори нов албански ресторан в комшии, во средина каде што 70% се македонци.
Ко културни граѓани влагаме да го посетиме ресторантов Мерак ти е. Ново се внатре, луксуз у пичку матер... Брачко од дилање ТИП400 направи ресторант на газ да паднеш.

Нејсе не пречекува некое бате кое може вода да му носи за зборење македонски/српски на некој албанец од Валона или Драч. Ај се разбравме некако за пијачката побаравме "Мени" и тогаш настана општ хаос. Добивме албанско-англиски менија. Бараме на македонски мени. - Нема!!! Ќе правеле накнадно.
Ама ние ко добро едуцирани каури си знаеме дека pule е нешто со крилца што лета. Ај нарачавме, атмосверата ОК, се пампури албански на сите страни. Додуша музиката беше неутрална некој француски гето гангста рап., мада искрено поарно Noizy и Нора Истрефи да пееа.... али што е тука е
На крај побаравме сметка која се разбира не беше регуларна Фискална него сметка од Програм на чист Албански јазик. сo Еспресо пишано Ekspreso пошто експертот што ја правел програмата, на албански, е ептен стручен.
Ко излеговме другар ми само рече. Моја нога овде више не стапнува. Племето да им го е*ам ш*******

Е така пунооооо, ја уживав инаку, прекрасно јадење стек со сос. Кафето убаво, како не ќе биде убаво. сигурно 10000€ само кафематот.
Али јебига. Една едина допирна точка немаше која би отсликувала дека ресторантот има интерес да опслужи македонски гости. Што викаш ти зошто е тоа така? Дали ние македонците сме заостанати? Дали Вие можда ни враќате нешто? Или едноставно кур ве боли за македонците. Си викате абе оние каурине пипер за в очи немаат не промет ќе ми прават.
Еј! ЕЈ! А да ти кажам право ваков локал да се отвореше кај вашите. па имаше во првите 2 недели да го попрскаат со бензин. Екстремна изјава? Националиста напукан на албанци? Неееее па види лебати.. МИК Свети Николе сакаа да отворат месарница во Чаир, закани добиваа затоа што продавале свинско. Македонски капитал во албанска населба не смее да постои.
Тоа тие е глупо менаџирање со ресторанот, џабе толку инвестирање ако не ги почитува муштериите.
Порано македонски ресторани ниту дозволуваа влез за албанците, лично мене не ми се деси ама мои другари беа вербално исфрлени надвор, имаше случаеви кога не ги служуваа воопшто. Сега е сменето знам. И македонци одат во ресторани на албанци, еве баш кај ресторанот Аркус во Куманово цело време има македонци гости, даваат регуларно фискална, а за менито не ми текнува дали е и на македонски.

Puno, dosea samo vo temava 10 pati te popravaat lugevo.
Што ме поправија жив ти све?
Јас кога викам што сум видел а они ми викат не било така?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.431
Поени од реакции
17.777
Од џукела раса не можеш да направиш,секогаш генетиката ќе те побие. Така да џабе муабети за цивилизацирање. Ете и Дуа Липа, навидум растена и култивирана на запад, ама излезе на крај она шпонското, така да џабе. Али, кој сум јас да судам какви ве создал Бог, нели.

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.212
Што ме поправија жив ти све?
Na primer jas te popraviv deka vizantija e rasturena od zapadot a ne slovenite. Ne odgovori, vajda oti ne ti se sviga odgovorot i si teras nekoj film vo tvojot svet kaj sho makedoncite se agresori.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Викаш албанците намерно се понашат како племе за да ги избркат македонците за да паѓаат цените, тоа ми викаш?
Не верувам дека намерно така се понашаат, тоа ви е природен инстикт, такви сте по природа....

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Не верувам дека намерно така се понашаат, тоа ви е природен инстикт, такви сте по природа....
Еве ги тука, не се ни родени на Косово, имаат по 16, 17, 18 години, они и руските деца се најдиви, се движат во групи, излегуваат заедно исто како да се во Приштина/Москва. Пред да се случи короната, еден бивш колега, Германец иначе, одеше со женска му на караоке, и иде наредниот ден, кажува како иста ваква група косовари почнале да и досадуваат на женска му додека он бил во веце, мислеле дека е сама. И тоа пази паров постар од децава(овие биле 18,19) некои 10+ години. И се враќа, почнале нешто да му се закануваат ама на тоа останало.
Нема шанси да не ги препознаеш низ град, или кога ќе влезат во Мекдоналдс навечер за викенд, ни нив ни руските деца, уста да не отворат одма се знае кои се.

Е сега кои ги направил овие вакви, кога се родени тука, нема тука ни Македонци ни Срби па да ги угнетуваат. Тоа е се до менталитетот, вакви приказни на Пуно не проаѓаат ама човекот си е платен за ова присуство на форумот, како и многу други членови овде, кои од партија, кои од служба, кои се ботови, кои од соседни држави така и он и оној дардан не се случајно овде.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.571
Поени од реакции
5.147
Na primer jas te popraviv deka vizantija e rasturena od zapadot a ne slovenite. Ne odgovori, vajda oti ne ti se sviga odgovorot i si teras nekoj film vo tvojot svet kaj sho makedoncite se agresori.
Секако дека за вас Византија е растурена од западот.

....вакви приказни на Пуно не проаѓаат ама човекот си е платен за ова присуство на форумот....
:pos: Уствари не знам дали да се смеам или да плачам, ако има шанси да се зема пари од седење на форум кажете.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
:pos: Уствари не знам дали да се смеам или да плачам, ако има шанси да се зема пари од седење на форум кажете.
Колку бараш за да пишуваш за Левица?

Kajgana Shop

На врв Bottom