Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
5 март 2023
Мислења
431
Поени од реакции
1.747
Црно се пишува за нашите општини…
Па каде живееш бе друже, Ахмети и Груби ја водат државата. Целиот криминал го држат шошоните и никој не лежи во затвор. Никогаш ама баш никогаш олку сила они немале. Они рекет удираат во сите општини во Скопје, кој главен од Дуи е затворен?
Рамиз Мерко го затворија ли?
Државата ни станува како Косово со племево.
Прегледај го приврзокот 388611
Тоа е братче, македонци дозволија да се случи тоа, овие од дуи можеше у 2001ва до еден да бидат ликвидирани а не сега да изиграваат главен фактор у државава и да купуваат се што ќе посакаат и да градат згради и да маваат рекети итн. Тука нашиот "стратешки партнер" САД замеша прсти се ова да се случи.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Тоа е братче, македонци дозволија да се случи тоа, овие од дуи можеше у 2001ва до еден да бидат ликвидирани а не сега да изиграваат главен фактор у државава и да купуваат се што ќе посакаат и да градат згради и да маваат рекети итн. Тука нашиот "стратешки партнер" САД замеша прсти се ова да се случи.
Па така е никој не ни е крив буквално за ништо. Ние сме плашлив народ, продаден, ќутлив, расипан. Тоа ни е во ДНК.
Така било порано така е и денес.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
558
Поени од реакции
1.093
Црно се пишува за нашите општини…
Па каде живееш бе друже, Ахмети и Груби ја водат државата. Целиот криминал го држат шошоните и никој не лежи во затвор. Никогаш ама баш никогаш олку сила они немале. Они рекет удираат во сите општини во Скопје, кој главен од Дуи е затворен?
Рамиз Мерко го затворија ли?
Државата ни станува како Косово со племево.
Прегледај го приврзокот 388611
Buraz znam kaze ziveam... Dui go drzi glavniot premin Bogorodica za sverc za se sto zivo postoi.... sum bio tamu na granica dolgo vreme so muabeti so carinarnici I drugi pioni.... sekoja vecer se gasea kameri I svetla da pominat po nekolku kamioni roba da odi za Lipkovo i ostanata bagra i toa e taka so godini. Jasno mi e ko den odamna zatoa I fativ patot... Ali tie sto imaa malku poveke kapital I izigravaa mali gazdi sega im svetna deka nema kade...ke bide better od Kosovo za nekoja godina... Kosovarite ovde se velicaat na Artim Kurti kako da e Gospod.....I oni xnaat deka nekoj Ali ni se seri na drzavata...

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Buraz znam kaze ziveam... Dui go drzi glavniot premin Bogorodica za sverc za se sto zivo postoi.... sum bio tamu na granica dolgo vreme so muabeti so carinarnici I drugi pioni.... sekoja vecer se gasea kameri I svetla da pominat po nekolku kamioni roba da odi za Lipkovo i ostanata bagra i toa e taka so godini. Jasno mi e ko den odamna zatoa I fativ patot... Ali tie sto imaa malku poveke kapital I izigravaa mali gazdi sega im svetna deka nema kade...ke bide better od Kosovo za nekoja godina... Kosovarite ovde se velicaat na Artim Kurti kako da e Gospod.....I oni xnaat deka nekoj Ali ni se seri na drzavata...
Да тука си во право.
Порано се смееа кога некој ке се иселеше ваков бил, таков бил, имал немал али додека беа закотвени во фотеља.
Кога дојдоа браќата да земаат све што пркнува и прави пари како што викаш ни РСМ не им чини сега. Секна изворот на пари и се пренасочи на нив. Е сега оправдано е ако и побогати луѓе се иселуваат.

Ме зачуди Апасиев кога спомна дека со косовски пари се купуваат месари во Источна Македонија. Мислам има ли крај на ова лудило.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
558
Поени од реакции
1.093
Да тука си во право.
Порано се смееа кога некој ке се иселеше ваков бил, таков бил, имал немал али додека беа закотвени во фотеља.
Кога дојдоа браќата да земаат све што пркнува и прави пари како што викаш ни РСМ не им чини сега. Секна изворот на пари и се пренасочи на нив. Е сега оправдано е ако и побогати луѓе се иселуваат.

Ме зачуди Апасиев кога спомна дека со косовски пари се купуваат месари во Источна Македонија. Мислам има ли крај на ова лудило.
I da e iselen nekoj tuka pak e zal.. gore e borba za zivot, site imat ostaveni familii dole, ogromen kapital kako prazni kuki, biznisi, zal e za Makedonceto od sekoj agol... vo gevgelisko znam ogromni detali deka za ogromen broj objekti stojat Duovcite...nasite biznismeni se kako za maskoti pred javnosta da ne se doznae vistinskiot sopstvenik... a vo Berovsko veke nema I luge... ako nasle mesari all da im e....

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
I da e iselen nekoj tuka pak e zal.. gore e borba za zivot, site imat ostaveni familii dole, ogromen kapital kako prazni kuki, biznisi, zal e za Makedonceto od sekoj agol... vo gevgelisko znam ogromni detali deka za ogromen broj objekti stojat Duovcite...nasite biznismeni se kako za maskoti pred javnosta da ne se doznae vistinskiot sopstvenik... a vo Berovsko veke nema I luge... ako nasle mesari all da im e....
Зад што стојат дуи во гвг, пиши и во пп ако не сакаш тука

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.874
Поени од реакции
7.138
Зад што стојат дуи во гвг, пиши и во пп ако не сакаш тука
И ако заради ова гевгеличани не гласаат масовно на избори против ВМРО и СДС, комотно нека си ги затворат устите засекогаш кога ќе почнат и Шипци да им доаѓаат.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
И ако заради ова гевгеличани не гласаат масовно на избори против ВМРО и СДС, комотно нека си ги затворат устите засекогаш кога ќе почнат и Шипци да им доаѓаат.
Работава е што кај нас народот не може да избега од гласање за овие две партии од проста причина што зависи од нив, секоја услуга, секое вработување оди преку нив, фамилијарно се изврзани луѓето со таа партија, тоа што го тераат Апасиев и Левица реално не е за некои луѓе, ете на пример едно другарче на минатите избори не го даде гласот за Левица за советничка листа иако сто пати кажал како во право бил Апасиев за се, ама детето фамилијарно дигнаа нелегален објект затоа што се блиски до дпмне и знае додека се тие на власт објектот ќе му остане. За жал мислам дека самата Левица нема да дочека двоцифрен број на пратеници, македончето е клето, никој што се иселил не го интересира за дома, а најголемите гласови Левица може да ги добие токму од оние незадоволни кои се иселиле. Но како и да е, сепак ќе бидат партија која ќе одлучува за новата влада така да пак ќе имаат голема моќ, па ќе видиме што ќе биде.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Нека го сменат името на улицата од Пере Тошев во некој Јашари од Косово и гомната магично ќе ги снема. :icon_lol:
Пред избори тоа
После тоа ние сме европски народ што барсме во РСМ
Абе самите од свое племе бегаат

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
dojde so-zivot

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.895
Поени од реакции
5.028
dojde so-zivot
Правниот систем во репубљик КосовА функционира совршено, без пристрасност и се‘ во согласност со законот...од џунглата.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.712
Поени од реакции
49.060
IMG_20230825_161901.jpg

Коментарите под веста. Ништо ново у принцип. Истото што ќе го чуеш од рандом комуњар-космополит, ќе го чуеш и од шипац- утоварач на кванташки.

Kajgana Shop

На врв Bottom